Şehir Saatlerini Yaz Saatine Almak İçin İlerliyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Günaydın. Bugün cuma. New York şehrinin saat ustasının gün ışığından yararlanma saatine geçişi nasıl ele aldığına bakacağız. Ayrıca büyük grup çağında bir şarkıyla ünlü hale getirilen bir telefon numarasını da kontrol edeceğiz.

Marvin Schneider 2014’te. Kredi… Ashley Gilbertson, The New York Times için

Hafta sonu boyunca, geri kalanımız muhtemelen ne yapacaksa onu yapacağız. Marvin Schneider zaten yaptı – öne çıkın ve şikayet edin.

Çalar saatlerimiz ve mikrodalga fırınlarımız var. Belediye Binası’ndaki kulede, hala asırlık dişlileriyle çalışan saati var. Brooklyn Borough Hall’da bir zamanlar en büyük düşmanı olarak gördüğü saate sahip. Saati 280 Broadway’in köşesinde, eski New York Sun’ın karargahı olduğu zamandan kalma, Binalar Departmanı gibi şehir ajanslarına ev sahipliği yapmayan bir saat var.

New York City saat ustasıdır. Ve gün ışığından yararlanma saatinden memnun değil.

“Bu bir rahatsızlık,” dedi. “Ve değişime alışmak bir zahmet.” Uyum sağlaması her zaman birkaç gün sürer, dedi.

O yalnız değildir. New Jersey’den Demokrat ve Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesi başkanı Temsilci Frank Pallone Jr., Çarşamba günkü bir oturumda, “Birçoğumuzu mutsuz eden bir hafta sonu” dedi.

Pallone’un çözümü? Birini veya diğerini seçin – gün ışığından yararlanma saati veya standart saat – ve yıl boyunca buna bağlı kalın. Hangisinin kalıcı olmasını tercih ettiğine karar vermediğini söyledi.

“İlerlemek ve geri çekilmek için herhangi bir gerekçenin ya modası geçmiş olduğuna ya da zaman değişiklikleriyle ilişkili olduğunu bildiğimiz ciddi sağlık ve ekonomik etkilerden daha ağır bastığına inanıyorum” dedi.

Ekonomik sonuçları olan “yan etkilerden” bahsetti. Saat değişikliğinden sonraki günlerde “İnsanlar işte o kadar üretken değiller” dedi ve bilgisayarlarında “işle ilgili olmayan faaliyetlerde” daha fazla zaman harcadıklarını da sözlerine ekledi. Ayrıca saat değişikliğinden sonraki günlerde daha fazla işyeri yaralanması olduğunu söyledi.

Amerikan Uyku Tıbbı Akademisi’ne göre ayrıca daha fazla otomobil kazası ve kaçırılan tıbbi randevular var ve kalp krizleri ve felçler de doğumdan sonraki günlerde artıyor. zaman değişimi. Pallone, “Rahatsız edici bir şekilde,” dedi, “en savunmasız nüfuslarımızdan bazıları için bu felç oranları daha da yüksektir – kanser hastalarının felç oranları yüzde 25 artar ve 65 yaş üstü kişilerin felç geçirme olasılığı yüzde 20 daha fazladır. saat değişimini izleyen günler.”

Dijital çağda, Schneider’in eğiliminde olduğu gibi daha az eski moda saat var. Altı kişilik bir ekip bir keresinde metro istasyonlarına gitti ve her saati sıfırladı. Ancak bir sözcü, 2018’e kadar yalnızca bir analog saat kaldığını ve o zamandan beri emekliye ayrıldığını ve geriye sadece elle döndürülmesi gereken ibreleri olmayan dijital saatler kaldığını söyledi.

Saat başına yaklaşık 40 dolar ödenen harcırah bir belediye çalışanı olan 82 yaşındaki Schneider, bir keresinde saatlerinin doğru olmasını sevdiğini, ancak bir Omega kol saati kullanarak onları “en yakın 10 saniyeye” ayarladığını söyledi.

Hala Omega’yı kontrol ediyor. Ama artık “çok, çok yakına getirmek” için kullandığı bir cep telefonu da var.

“Bir Luddite değil,” dedi.

Hava

Alt 50’lerde, çoğunlukla güneşli bir gün. Gece geç saatlerde sıcaklığın 40’ların altına düşmesiyle birlikte yağmur ihtimali bekliyoruz.

alternatif yan park

17 Mart’a (Purim) kadar yürürlüktedir.

Yuri Blazhkevych, Rus işgaline karşı mücadeleye katılmak için memleketi Ukrayna’ya gitmeden önce. Kredi… The New York Times için Sasha Maslov

Ukrayna’da cephe hattında

New York’ta bazı Ukraynalılar Başkan Volodymyr Zelensky’nin Rusya’ya karşı savaşa katılma çağrısına yanıt veriyor. Bir veri bilimcisi olan 37 yaşındaki Ana Bogdanova, Manhattan’ın East Village bölgesindeki kafe ve butiklerde, memleketi Ternopil’de silah eğitimi için ticaret yapıyor.

Ukrayna’daki anne ve babası onun kararından haberdar olmadığı için göbek adının muadili ile tanımlanmasını isteyen Bogdanova, “Yaşayan başka bir varlığa zarar vermeye dayanamam” dedi. “Ama bu durumda, her gün yıkıyorlar, bombalıyorlar. Yapmam gerekeni yapacağım. Silaha sarılacağım – tereddüt etmeyeceğim.”

Brooklyn, Brighton Beach’ten bir taksi şoförü olan 63 yaşındaki Yuriy Blazhkevych, yorgunluk, kask ve gece gözlüğü de dahil olmak üzere askeri teçhizat satın almak için 3.000 dolardan fazla harcadı.

Memleketi Lviv’e kaydolduktan sonra planları sorulduğunda “Benden ne isterlerse yapacağım” dedi. “Onlar için kamyon kullanabilirim,” dedi. “Ama ateş etmek isterdim.”

NYC’de işsizlik Ocak ayında tırmandı

New York City’nin işsizlik oranı, Aralık ayındaki yüzde 7,4’ten Ocak ayında yüzde 7,6’ya yükseldi. Ocak rakamı, 10 Ocak’ta bildirilen 40.000’den fazla yeni vaka ile zirveye ulaşan Omicron artışını yansıtıyordu; bu, 7 Mart’ta bildirilen 460 vakanın yaklaşık 87 katıydı.

. )Departman ilk olarak Aralık rakamını yüzde 8,8 olarak bildirmişti. Metro masası için New York ekonomisini yöneten meslektaşım Patrick McGeehan, değişikliğin şehre yaklaşık 100.000 iş ekleyen istihdam istatistiklerinin revizyonuyla el ele gittiğini söyledi.

Bu, New York’ta ekonominin ve toparlanmanın 2021’in sonlarında düşünülenden daha güçlü olduğunun, ancak her ikisinin de ülkenin geri kalanından daha zayıf olduğunun bir göstergesiydi.

En son Metro haberleri

• New York City kapalı yemek yeme konusundaki aşı zorunluluğunu kaldırmış olsa da, birçok restoran hala kapalı yemek yiyenlerden aşı kanıtı istiyor.

• Lawrence Ray, bir New York dergisi hikayesinin kızının kolej arkadaşları ve diğerleri üzerindeki kült benzeri kontrolünü ortaya çıkarmasından sonra suçlandı. Duruşması Manhattan’da başladı.

• Bir doula ve ebe olan Niulquie McKinney, dikkatini anne ölüm oranlarının ülkedeki en yüksek oranlardan biri olduğu New Jersey’deki savunmasız anne adaylarına çevirdi.
PEnnsylvania 6-5000’in bağlantısı kesilmeyecek

Kredi… Hiroko Masuike/The New York Times

Big band döneminden bir şarkıyla ünlendi: “ Pensilvanya 6-5000.” Bu bir telefon numarasıydı – Madison Square Garden’ın karşısındaki Pennsylvania Oteli’nin numarası. “New York Ansiklopedisi”, 1919’da açıldığında dünyanın en büyük oteli olduğunu söylüyor.

İki yıl önce kapandı – Vornado’nun başkanı Steven Roth, geçen yıl ” ihtişamını ve son kullanma tarihini onlarca yıl geride bıraktı.” Onu Penn15 olarak bilinecek çok yüksek bir binayla değiştirme planlarına ilişkin son raporlar, büyük grup hayranlarını merak etmeye sevk etti: Telefon numarasına ne olacak?

Şarkı, orkestrasıyla birlikte oteldeki Café Rouge’da bir dayanak noktası olan grup lideri Glenn Miller için bir imza numarasıydı. “PEnnsylvania 6-5000”, bir telefon numarasındaki ilk iki hanenin bir telefon santralinin adını temsil ettiği günlerde çıktı – Plaza için PL, Regent için RE, Trafalgar için TR.

Roth, Vornado’nun 2021 yıllık raporundaki bir dipnotta “PEnnsylvania 6-5000’i elimizde tutacağız” dedi ve bunun “New York’ta sürekli olarak hizmette olan en eski telefon numarası” olduğunu ekledi. Arayanların kime ulaşacağını söylemedi.

Okuduklarımız

• Brooklyn Magazine, 1983’te piyasaya sürülen ve evrimi belgeleyen “Video Music Box”ın yaratıcısı ve sunucusuyla röportaj yaptı hip-hop’tan.

• Lincoln Center’daki David Geffen Salonu, pandemi sırasında 550 milyon dolarlık yenilenmesi hızlandırıldıktan sonra, planlanandan bir buçuk yıl önce Ekim ayında yeniden açılacak.

• Ne izliyoruz: Metro’nun siyasi muhabiri Nicholas Fandos, ev sahibi Clyde Haberman ile eyalet siyasetini ve Andrew Cuomo’nun yeniden ortaya çıkışını tartışacak , “The New York Times Sam Roberts ile Yakın Çekim” üzerine. Şov Cuma 20:00, Cumartesi 13:30 ve Pazar 12:30’da [CUNY TV]
yayınlanıyor

METROPOLITAN günlüğü

Sıra dışı arkadaş

Sevgili Günlük:

59. Cadde yakınlarındaki Central Park’ta yürüyordum. Şiddetli yağmur yağıyordu ve ardından dolu yağmaya başladı.

Kaldırım boştu. Soğuk yağmur pantolonumun arasından sızdı ve dolu taneleri etrafımda şıngırdadı. Rüzgara doğru kamburlaşarak adımlarımı hızlandırmaya çalıştım.

Aniden sağımdaki bir hareket başımı çevirmeme neden oldu. Gördüğüm şey beni neredeyse durdurdu: Birkaç metre ötede bir kuş aynı yönde bana paralel yürüyordu.

Sıradan bir şehir kuşu değildi. O bir hindiydi ve Central Park West’te yanımda yürüyordu.

Arkadaşıma baktım, ama bana aldırmadı ve yürümeye devam etti. Zavallı kuş sırılsıklam oldu. Su dereleri onun fıçısından aktı. Dolu taşları sessiz bir pıtırtı ile vücudundan sekti.

Aklıma çılgınca bir fikir geldi ve şemsiyemi uzatarak kuşa yaklaştım. Hindi, sıraların arkasından yürümek için hızla rotasını değiştirdi.

Şemsiyemi düzeltip başımı salladım. Aptal kuş, diye düşündüm. Sadece yetersiz sığınağımı paylaşmak istedim. Görüntüye gülmekten kırıldım.

Ses, kuşu ürküttü ve onu daha da uzaklaşmaya teşvik etti. Ben Columbus Circle’dan geçmek zorunda kalana kadar aramızdaki sıralarla yan yana yürümeye devam ettik.

— Julia Heifets

Agnes Lee tarafından çizildi.
Gönderimleri buradan gönderin ve Metropolitan Günlüğünü buradan daha fazla okuyun.

Burada bir araya gelebildiğimize sevindim. Pazartesi günü görüşürüz. — JB

PS İşte bugünün Mini Bulmaca ve Spelling Bee . Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz.

Melissa Guerrero, Sadiba Hasan ve Ed Shanahan New York Today’e katkıda bulundu. Ekibe
[email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

.