Şehir Sokaklarında, Korku ve Umut, Belediye Başkanı Akıl Hastalarını Kaldırmak İçin İtiş Başlattı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Salı günü Manhattan’daki Washington Square Park’ta hava karardıktan sonra, 48 yaşındaki Meeka Brown, Belediye Başkanı Eric Adams’ın yetkililere ciddi, tedavi edilmemiş akıl hastalığı olan insanları New York sokaklarından ve metrolarından uzaklaştırmaları için şehir çapında bir baskı yaptığını duyurdu. olacak ve başkaları için bir tehdit olmasalar bile.

Şizofren olduğunu ve aynı zamanda psikotik bir rahatsızlıktan muzdarip olduğunu söyleyen Bayan Brown, “Ben bir tanesiyim” dedi. “Zihinsel durumum iyi ilaçlı olduğu için devaya alınıyor; Onu kontrol altında tutmaya çalışıyorum ve beni kontrol etmesine izin vermiyorum.” Bir park bankında oturuyordu. O konuşurken, karanlıkta bir adam çılgınca el kol hareketleri yaparak yanından geçti.

Bayan Brown, belediye başkanının yeni politikasını sindirirken paramparça oldu. New York’taki yetkililer, kendileri için deva yapamayacak kadar akıl hastası olduğu düşünülen kişilerin istem dışı hastaneye kaldırılmasını gerektireceğini söyledi.

Bayan Brown, sarmal hareket ederse, şehrin yeni yürüyüş emirlerinin onu bir Siyah kadın olarak bir polis hedefi haline getirebileceğinden korktuğunu söyledi. “Şimdi bundan korkacağımdan korkuyorum,” dedi.

Şizofreni olduğunu ve aynı zamanda psikotik bir rahatsızlıktan muzdarip olduğunu söyleyen Meeka Brown, yeni politikadan hem endişeliydi hem de insanları daha güvenli hale getireceğini umuyordu. Kredi… Sarah Maslin Nir/The New York Times

Yine de, Bayan Brown, geçmişte üç kez polisin onu sokaktan aldığına ve şu anki akli dengesi nedeniyle istemeden bir psikiyatri koğuşuna kapattığına inandı. “Psikiyatri koğuşlarının kötü olduğu damgası var,” dedi. “Onlar değil. Devalar.”

Salı gecesi şehrin sokaklarında ve altında, evsizlik ve akıl hastalığıyla karşı karşıya kalan erkekler ve kadınlar, haberleri kendileri ve akranları için endişeyle ve yeni bir yaklaşımın şehri ve hayatlarını değiştireceğine dair bir ölçüde umutla sindirdiler. daha güvenli.

New York City’de Ulaşım

• Metro Güvenliği: New York metrosu bugünlerde ne kadar güvenli? Sistem içinde ve çevresinde en çok zaman geçiren iki düzineden fazla kişiye düşüncelerini sorduk.
  • Taksi Ücreti Zammı:Şehrin Taksi ve Limuzin Komisyonu, 10 yıl sonra ilk kez ücretlerin artırılması yönünde oy kullandı ve ortalama taksi yolculuğunun maliyeti yüzde 23 arttı.
  • Tıkanıklık fiyatlaması:Şehir trafiği azaltmak için bir geçiş ücreti programı uygulamaya doğru ilerlerken, Manhattan’dan geçmek yakında 23 dolara mal olabilir, ancak New Jersey Valisi Philip D. Murphy bu çabayı yavaşlatmaya çalışıyor.
  • Mektup istasyonu: New York Eyaleti yetkilileri, Midtown Manhattan’ın Pennsylvania İstasyonu’nu dönüştürecek kapsamlı bir yeniden geliştirmesini onayladı. New Yorklular için anlamı bu olabilir.
Şehrin yıllık tahminine göre Ocak ayında yaklaşık 3.400 kişi sokaklarda ve metrolarda yaşıyordu ve bazıları tarafından çok büyük bir eksik sayı olmakla eleştirildi. Araştırmalar, korumasız New Yorkluların büyük çoğunluğunun akıl hastalığı veya diğer ciddi sağlık sorunları olduğunu ve pandemi süresince bir dizi rastgele sokak saldırısının şehrin güvenlik duygusunu deldiğini gösterdi.

Bu ayın başlarında, şehrin kamu avukatı Jumaane Williams, belediye başkanının ciddi akıl hastalığı olan New Yorklulara yardım etme çabalarını eleştiren bir rapor yayınladı. Kamu savunucusu, onlara yönelik programların küçüldüğünü ve Bay Adams’ın polise aşırı güvendiğini söyledi.

Bir yandan Diane Borsey, polisin bu tür bir güce sahip olduğuna güvenmediğini söyledi. Öte yandan, sokakta çok fazla akıl hastası olduğunu kabul etti. Kredi… The New York Times için Gregg Vigliotti

Salı gecesi, Bronx’un Kingsbridge bölümündeki bir metro istasyonunda, 66 yaşındaki Diane Borsey, kendisi gibi evde olmayan diğer insanlar ve aynı zamanda polis memurları tarafından şiddete maruz kaldığını söyledi. Yeni politikaya göre, memurların “çok fazla güce” sahip olacağından korkuyordu.

Ancak Quest’e katılan ve son iki aydır Harlem sokaklarında uyuyan 47 yaşındaki Michael McLurkin gibi diğerleri, belediye başkanının planını, her gece karşılaştığı tehlikeli durumlarla başa çıkmak için çok ihtiyaç duyulan bir girişim olarak onayladı.

Bay McLurkin, Metro-Kuzey Demiryolunun Harlem 125. Cadde istasyonunun önünde dururken, “Burada şiddet yanlısı insanlar var,” dedi. “İnsanların bu tür bir desteğe ihtiyacı varsa, bu yaratıcı olur.”

Pennsylvania İstasyonu’nun dışında, 50 yaşındaki Stephen Gomes, eşyalarıyla dolu bir alışveriş arabasının yanında duruyordu – çeşitli çantalar, Starbucks’tan plastik bir bardak, bozuk para ve bir çift eldiven. O kabul etti.

Yeni direktif hakkında “Toplumumuzda olup biten her şeyin oldukça haklı olduğunu düşünüyorum” dedi. “Tüm akıl hastaneleri kapatılmış gibi görünüyor ve akıl hastalarının çoğu evsiz toplum içinde yerinden edilmiş gibi görünüyor. Peki ne yapacaksın? Onları alması için polisi gönderin,” dedi Bay Gomes.

Penn İstasyonu’nun dışında duran Stephen Gomes, yeni politikanın “oldukça haklı” olduğunu düşündüğünü söyledi. Kredi… The New York Times için Dave Sanders

Washington Square Park’ta bir grup insan bir bankta bir şişe kahverengi likörü paylaştı. Birkaçı kendi kendine yüksek sesle konuştu. Bir adam sessizce sallandı.

Bir kamyon şoförü, “Bu iki ucu keskin bir kılıç, çünkü evet, yardıma ihtiyaçları var ve burada yardım bulmaları zor, ancak deli göründükleri için onları uzaklaştırmaya başlamıyorsunuz” dedi. bir evi var ama akşamlarını parkta “sokak” olarak tanımladığı bir toplulukla geçiriyor.

Bir savunuculuk kuruluşu olan Coalition for the Homeless’a göre, New York’ta evsizlik orantısız bir şekilde Siyahları etkiliyor. Adını paylaşmayı reddeden kamyon şoförü, polisle artan etkileşimin sokaktaki akıl hastası Siyahlar için ölümcül olabileceğinden endişe duyduğunu söyledi.

“Akıl hastası insanlarla başa çıkmak için bir tür savunuculuk yapmak istediklerini düşündüm” dedi. “Yapmaları gereken şeyin bu olduğunu düşündüm. Akıl hastalarına daha çok polis mi salmak istiyorsun?”

NYPD, Salı gecesi Sutphin Blvd-Archer Ave metro istasyonunda devriye geziyor. Kredi… The New York Times için Andrew Seng

125. Cadde’de, Metro-Kuzey istasyonunun dışında, Bay McLurkin bir sigara içti ve yeni politikanın sonuçları hakkında düşündü. Geçmişte akıl hastalığı teşhisi konmuş olmasına rağmen, risk altında olduğunu hissetmiyordu.

Bay McLurkin, “Başkaları üzerinde güçleri olabilir ama beni alamazlar,” dedi. “Ruhumu, sevincimi ve gururumu kimse alamaz.”

Liset Cruz, Téa Kvetenadze, Sasha von Oldershausen ve Brittany Kriegstein raporlamaya katkıda bulundu.