‘Şehre İlk Ziyaretimdi ve Sırada Bir Mülakat Yaptım’

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Platform Değişimi

Sevgili günlük:

Lexington Avenue ve 68th Street’teki peronda elimde metro haritamla duruyordum. Şehre ilk gidişimdi ve sıraya girmiş bir röportajım vardı o yüzden mühlet yapmak istedim doğru yerdeyim

Yanımdaki adama döndüm.

“Efendim” dedim, “6 Numaralı treni buraya alabilir miyim?”

“Böyle bir tren yok” diye yanıtladı.

“Ama bu harita 6 numaralı trenin buraya geldiğini gösteriyor,” dedim.

“Son 15 yıldır işe gidip geliyorum ve size böyle bir tren olmadığını söylüyorum.”

Bunu söylerken istasyona 6 tren girdi.

“Efendim” dedim, “6 Numaralı tren yok dediniz ama işte burada.”

“Bu,” dedi, “Lexington yereli.”

— Anıl Pandit

Alternatif Ödül

Sevgili günlük:

Kuzey Queens’de yaşıyorum ve yardım edebilirsem Manhattan’a asla araba sürmem. Ama bir Pazar öğleden sonra evde otururken, Cuma gecesi işten döndüğümde, Pazartesi günü saat 9:30-11 arası temizlik yapılan bir yere park ettiğimi ve Manhattan’da saat 10:00’da randevum olduğunu hatırladım. Pazartesi gününde.

Ertesi gün arabayı hareket ettirmemi gerektirmeyen bir yer bulmaya çalıştım. Yakındaki birkaç bloğu daire içine aldıktan sonra, mevcut olan tek yerin beni tam da bunu yapmaya zorlayacağını fark ettim. Diğer her şey doluydu.

Kaderimi kabul ederek binamın önünde olası bir yer buldum. Bir yangın musluğunun yanındaydı ve aslında iki araba için yeterince büyüktü, ama bir tanesi zaten benim için zar zor yer bırakacak şekilde oraya park edilmişti.

Yine de, şoförün oradaki arabada olduğunu fark ettiğimde geri çekildim ve geri gitmeye başladım. Arabadan inip yanına yaklaştım.

“Yarın sabaha kadar burada mı olacaksın?” Dedim. “Yangın musluğu bölgesinde olmamak için sana karşı çıkmak istiyorum.”

“Yarın kaçta hareket etmemiz gerekiyor?” O sordu

“9:30,” dedim, “ama ondan çok önce gitmiş olacağım.”

“Sorun yok” dedi. “Göreyim seni.”

Arabama atladım ve tamponunun 6 inç yakınına kadar geri gittim. Arabadan indiğimde bana seslendi.

Beyaz ekmek torbasında uzun, ince bir paket tutuyordu.

“Bunu al!” dedi.

“Bu ne?” Diye sordum

“Bir baget. İki taneye sahibim! Taze.”

“Bunu sen mi yaptın?”

“Evet, tadını çıkar.”

“Vay! Teşekkürler, yapacağım.”

Döndüm ve taze bagetimle ne yiyeceğime karar vermeye çalışarak binama girdim.

— G. Victor Paulson

Yerel Gümrük

Sevgili günlük:

New York’a ilk ziyaretimi 1988’de yaptım. Karşılaştırıldığında küçük bir kasaba olan Vancouver, British Columbia’dan geliyordum ve büyük şehirde olmaktan heyecan duyuyordum.

Uygun fiyatları ve Ulusal Tarih Müzesi’ne yakın birinci sınıf konumu nedeniyle Kanadalılar arasında iyi korunmuş bir sır olan Yukarı Batı Yakası’ndaki Excelsior Otel’de kaldım.

İlk günümde lobiye indim ve masadaki adama bana taksi çağırıp çağıramayacağını sordum.

Kendi taksini ara, diye yanıtladı.

Telefon numarasını bilmiyorum, dedim.

Güldü, dışarıyı köşeyi gösterdi, elini havaya kaldırdı ve ıslık çaldı.

Taksi böyle çağırılır, ha, dedi.

— Lee Saxell

Ne Gerekiyorsa

Sevgili günlük:

Minnesota’daki yüksek lisans okulunda hevesli bir filozoftum. Kız arkadaşım hevesli bir New Yorkluydu.

Washington Square Park’ın kuzey tarafındaki bir kumtaşından New York Üniversitesi’ne girdiğini söyleyen bir gülümsemeyle çıktığında, birlikte kalacaksak özlemlerinden vazgeçmek zorunda kalacağından ya da benim gitmek zorunda kalacağımdan endişelendim. benimkini bırak.

Her iki ihtimalden de kaçınmak için, New York City bölgesindeki kolejlere ve toplum kolejlerine araştırma mektuplarımla 300 zarf doldurduk ve tezimi yazarken öğretmem için dersler aradık.

Sadece biri beni mülakata davet etti. İlk New York City maaşım bir aylık kirayı bile karşılamıyordu, ama müstakbel eşime ve bana şehirde yapabileceğimize dair umut verdi.

— Christopher Michaelson

daha fazla mısır ekmeği

Sevgili günlük:

Yukarı Batı Yakası’nda ızgara kaburga almak için yakındaki tek yer olan popüler bir restoran var. Bir akşam oraya biraz almaya gittim.

Siparişime mısır ekmeği eşlik etti. Güzeldi ama porsiyon çok küçüktü o yüzden bir tane daha sipariş verdim.

Ucuz görünmek istemediğimden garsondan çeke eklemesini istedim. Yaptı, ama beklenmedik bir şekilde.

Fatura geldiğinde şöyle yazıyordu: Buzlu çay, barbekü kaburgaları, biraz daha mısır ekmeği lütfen.

— Don Hauptman

Okumak
tüm son girişler ve bizim gönderim yönergeleri . Bize e-posta yoluyla ulaşın günlü[email protected] veya takip et @NYTMetro Twitter’dan.

Agnes Lee’nin çizimleri