Şehrin Durumu: Belediye Başkanı 2023 İçin Hangi Hedefleri Belirlemeli?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Günaydın. Bugün perşembe. Belediye Başkanı Eric Adams, State of the City konuşmasını bugün yapacak. Birkaç keskin kulaklı uzmanın ne dinleyeceğini duyacağız.

Kredi… The New York Times için Dave Sanders

Belediye Başkanı Eric Adams, geçen yılki State of the City adresinde “yeni, umut verici bir bölüm” çağrısında bulundu. Kamu güvenliği ve eşitsizliğe amansız bir ilgi göstererek şehrin salgından geri dönüşünü ateşleyebileceğini söyledi.

Adams, onları farelerden kurtarmaya çarpıcı bir kişisel vurgu yaparak, suça, güney sınırından gelen göçmenleri barındırmanın zorluklarına ve sokakların temizliğine odaklanmaya devam etti. Bugün, belediyenin geçen ay askıya aldığı bir program olan kompostlamayı genişleteceğini açıklaması bekleniyor.

Ancak 2023 vizyonunu özetlerken, şehrin sağlığına ilişkin bazı önlemler rahatsız edici olmaya devam ediyor ve muhtemelen herhangi bir belediye başkanının kontrolü dışında. İlk State of the City konuşmasını yaptığında şehrin mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı yüzde 6,5’ti. Aralık ayında, Kasım ayına göre 0,1 puan artışla ve ulusal oran olan yüzde 3,9’un oldukça üzerinde yüzde 5,9 oldu.

Tüm bunları göz önünde bulundurarak, birkaç deneyimli dinleyiciden Adams’ın konuşmasında ne dinleyeceklerini bize söylemelerini istedim. İşte söyledikleri:

Emma G. Fitzsimmons, Belediye büro şefi, The New York Times

Adams sık sık kendisini seçen Manhattan dışındaki Siyah ve Latin seçmenlerin endişelerine nasıl odaklandığından bahsediyor ve konuşmanın dinleyicileri de bu. Geçenlerde bir röportajda bana şunları söyledi: “Benim gizli sosum, gündelik işçi sınıfı aileleridir.” Ve bir temizlikçinin oğlu olarak büyüdüğü Jamaika, Queens’teki Flushing Meadows Corona Park’taki Queens Theatre’da konuşma yapıyor.

Geçen yıl, görevdeki ilk yılı, krizle tanımlandı – devam eden salgın, suçla ilgili endişeler, güney sınırından gelen göçmen akını. Şimdi, ikinci yılına girerken, asıl soru şudur: Mirası olacak neyi başarmayı umuyor? Ve kaldırabilecek mi?

Adams, Bill de Blasio’nun evrensel anaokulunda olduğu gibi tek bir imza politikası başarısına sahip değil ve Adams sadece bir tanesini aramıyor. Yoksullar için vergi kredileri, okullarda disleksi taramaları ve düşük maliyetli çocuk devalarının genişletilmesi gibi New York işçi sınıfına yardımcı olabilecek çeşitli politikalara odaklanmak istediğini söyledi.

Salgının yaklaşık üç yılı boyunca, o da ekonomik toparlanmaya odaklanacak. Avukatlar, şehrin satın alınabilirlik krizi, evsizlik ve Rikers Island hapishane kompleksindeki şiddeti ele alma planları hakkında daha fazla şey duymayı umuyorlar.

Christopher Herrmann, doçent, John Jay Ceza Adaleti Koleji

Geçen yıl, New York’ta suçla gerçekten ilgilenen bizler için zor bir yıldı. Vurma ve cinayetlerdeki önemli düşüşleri kutlarken, diğer tüm büyük suçlar 2022’de arttı ve salgın öncesi seviyelerinden çok daha yüksekti.

Araba hırsızlığı, hırsızlık ve hırsızlık gibi mülk suçları yanlış yönde seyrediyor olsa da, Belediye Başkanı Adams ve Polis Komiseri Sewell’in cinayet, tecavüz, soygun, saldırı ve ateş etme gibi şiddet içeren suçlara odaklanmaya devam ettiğini duymak isterim. New Yorkluların (ve iş, okul veya eğlence için New York’a gidip gelenlerin) en çok ilgilendiği şeyler bunlar.

İnsanlar eve, işe ve okula gidip gelirken daha güvende hissetmek istiyor. Bu, sokaklarda, metrolarda, otobüslerde ve evlerinde kendilerini daha güvende hissetmek anlamına geliyor.

Algılar gerçeklerle örtüşmüyor. Piyangoyu kazanma şansınız, New York metrosunda kurban olma şansınızdan daha yüksek, ancak birçok insan nedense metrodan korkuyor.

Andrew Rein, Başkan, Vatandaş Bütçe Komisyonu

Elbette, ekonomik olarak kesinlikle zorlu bir dönem olan şehrin şu anda nerede olduğunu düşünecek. Mali açıdan, kısa vadede şehrin kasasına para giriyor, ancak ekonomik ve mali ters rüzgarlar yalnızca büyük değil, aynı zamanda çok net. Mali uçurumları alevlendiren bir bütçesi var çünkü federal Covid yardımı ile finanse edilen devam eden programlarımız ve her seferinde bir yıllığına yatırılan belediye paramız var. Görebileceğiniz gelecekteki bütçe açıkları ve kağıt üzerinde bile olmayan mali riskler çok büyük, bu yüzden şimdi bunları ele almaya başlaması gerekiyor.

Bu da bir sonraki bölüme götürür. Barınma, ekonomik kalkınma ve feribotlar için birçok plan ve taslak açıkladı. Birçok plan. 2. Yıl, bunları yapmak için organize etmek ve yönetmekle ilgili olmalıdır. 1. Yıldan aldığı derslerle, tüm bu planların gerçekten sonuç vermesi için yönetim yapısını nasıl geliştirecek? 2. Yıl’ın görevi bu. Umarım hepsini harika yapar.

Bayan Kevin Sullivan, New York Başpiskoposluğu Katolik Yardım Kuruluşları’nın yönetici müdürü

Umarım New York’un göçmenler için sıcak bir şehir olduğunu yineler. Geçen yazdan beri bu yeni dalgalanmada, New York konuksever olma geleneğini sürdürüyor. Bunu belediye olarak yapmaya devam edeceğiz. Ancak aynı zamanda, federal hükümetten yanıt istemeye devam etmeli, çünkü gerekli olan bu – ve bunu ulusal bir sorumluluk haline getirmek için çeşitli şekillerde yapmalı. Sınıra gitmek bunu yapmanın bir yoluydu. Ama buna bir milli sorun olarak bakmamız gerekiyor. Kongre eylemine ihtiyacımız var.

David Giffen, İcra Direktörü, Evsizler Koalisyonu

Belediye başkanının sığınmacı akınıyla meşgul olduğunu biliyoruz ve federal hükümetin adım atması ve New York City’ye yardım etmesi gerektiği konusunda hemfikiriz.

Ancak bu, belediye başkanının ihtiyacı olan herkes için uygun ve erişilebilir barınak sağlama konusundaki ahlaki ve meşru yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz. Toplu barınak sisteminde kötü deneyimler yaşamış, korumasız evsizler için tasarlanmış barınaklarda çok daha fazla yatağa ihtiyacımız var. Ve şehir, barınak sistemindeki kapasiteyi serbest bırakarak mevcut barınak sakinlerini kalıcı konutlara daha hızlı taşıyabilir.

Belediye başkanı ayrıca sokaklardaki korumasız insanlara ve toplu taşıma sistemine yaklaşımını tamamen yeniden düşünmek zorunda.

Rachel Fee, yönetici direktör, New York Konut Konferansı

Belediye başkanının boş kadro sorununu gerçekten ciddiye alıp almadığını ve konut planının uygulanmasını etkileyen birçok boş pozisyon için işe alma konusunda gerçek bir planı olup olmadığını inceleyeceğiz. Konut Koruma ve Geliştirme Departmanında ve İnsan Kaynakları İdaresinde birkaç yüz açık pozisyon bulunmaktadır. Bu ajanslar arasında, bu gerçekten önemli bir sorun. Sadece HPD için Ekim, dokuz ay içinde ajansın kaybettiğinden daha fazla personel kazandığını, ancak yalnızca yüzde 1’lik bir artış olduğunu gördüğümüz ilk zamandı. Şehir, personel açığını kapatmakta yavaş kaldı. Bunu daha hızlı tersine çevirecek politikalar görmek istiyoruz.

Bölgesel Plan Derneği Başkanı Tom Wright

Bence en önemli şey, Şehir Planlama Departmanı’nın “Evet Şehri” girişimlerini ve “New” New York Panel tavsiyelerini takip etmek olacak. İkisi arasında muazzam miktarda örtüşme vardı. Belediye başkanı ve Vali Kathy Hochul tarafından oluşturulan ortak bir çaba olan “New” New York Panelindeydim.

Şehrin mahalleleri yeniden bölgelemesine ve daha uygun fiyatlı konutlar da dahil olmak üzere daha fazla konut geliştirme yaratmasına izin vermek için eyalet yasasını değiştirmeyi önerdi. Belediye Başkanı Adams’ın bu değişiklikleri savunması ve bunların New York City’nin Covid’den kurtulmasına nasıl yardımcı olacağını açıklaması önemli.

Hava durumu

40’lı yılların ortalarında şiddetli rüzgarlar ve sıcaklıklar ile yağmur ihtimali bekleniyor. Akşam rüzgarlı ve parçalı bulutlu. Sıcaklıklar 30 civarına düşecek.

ALTERNATİF TARAFTA OTOPARK

13 Şubat’a (Lincoln’ün Doğum Günü) kadar yürürlüktedir.

En son New York haberleri

Kredi… The New York Times için Dave Sanders

• Baruch voleybol takımı: Baruch Bearcats, Temsilci George Santos’un takım için oynadığı yalanının yeniden su yüzüne çıkmasının ardından iç saha açılışını yeni bir ilgi odağı altında oynadı.

• Kampanya kredileri: Güncellenmiş bir kampanya finansmanı raporu, Santos’un kampanyasına verdiği altı haneli kredilerin kaynağı hakkında yeni soruları gündeme getirdi.

• Bisiklet yolu terörü davası: Kapanış tartışmalarında iki taraf, Sayfullo Saipov’un 2017’de neden bir kamyonu Manhattan bisiklet yoluna sürerek sekiz kişiyi öldürmesi konusunda düello yaptı.
BÜYÜKŞEHİR günlüğü

diz boyu

Sevgili günlük:

Yoğun bir kar yağışından sonra bir arkadaşımla West Village’daki Yedinci Cadde’de yürüyordum. Kaldırımdan indik ve diz boyu buzlu çamura battık.

Su birikintisinin ne kadar derin olduğunu anlayamadığımız için dumanlar tütüyordu. Tam o sırada, birkaç metre ötemizden, belli ki bizim pahasına kahkahalar duyduk.

Sinirlendim ama arkadaşım gülen insanlarla konuşmak için durdu. Bana el salladı ve onlar da su birikintisine adım attıklarını açıkladılar.

konuşmaya devam ettik. Biz orada dururken birkaç kişi daha kaldırımdan indi, su birikintisine daldı, sinirlendi ve sonra bizim gibi gülmeye başladı.

—Peter Jameson

Agnes Lee’nin çizdiği.
Başvuruları buraya gönderin ve Büyükşehir Günlüğü’nün devamını buradan okuyun .

Burada bir araya gelebildiğimize sevindim. Yarın görüşürüz. — JB

PS İşte bugünün Kısa Bulmaca ve Heceleme yarışması . Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz. .

Melissa Guerrero ve Ed Shanahan, New York Today’e katkıda bulundu. Ekibe [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

.