Sürücüsüz Otobüsün Yolunda Durduğum Gün

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Günaydın. Bugün perşembe. Önünde durduğumda duran sürücüsüz bir mekiğe bineceğiz. Ayrıca, vurulduktan sonra kaçmayı başaran bir gangsteri kimin öldürdüğünü de bulacağız.

James Barron sürücüsüz bir otobüse çarptı. Neyse ki, durdu. Kredi… Leo Tsang

Büyük bir metropol gazetesinde yumuşak huylu bir muhabir olarak ne yapmam gerektiğini biliyorum. Yani iki buçuk tonluk bir otobüsü durdurduğuma şaşırmayacaksın. Ve bunu yüksek binaların üzerinden atlamadan veya çıplak ellerimle herhangi bir çeliği bükmeden yaptım.

Aslında, otobüs kendini durdurdu. Birinin durduğu bir yaya geçidine yaklaştığında yapması gereken buydu, o biri bendim.

Sandra Bullock-Keanu Reeves’in benimle aynı liseye giden ama aynı zamanda değil de aynı okula giden Sandra’nın patlayıcılarla donatılmış kaçak bir otobüsün sürücü koltuğuna atladığı gerilim filmi “Hız”ı düşünüyordum. Bana doğru gelen otobüsün şoförü, direksiyonu ve patlayıcısı yoktu. Bir yolcusu vardı, bana doğru gelene benzer otonom elektrikli araçlar tasarlayan ve üreten bir Fransız şirketi olan Navya için çalışan Caroline Dunn.

Saatte 13 mil hızla, bu da “Speed”deki otobüsten çok daha yavaş.

Otobüs yavaşlayarak durdu.

kenara çekildim.

Otobüs tekrar hareket etti ve New York ve New Jersey Liman İdaresi’nden bir ekibin bir çift küçük elektrikli servis otobüsünü test ettiği Queens’deki Aqueduct Yarış Pisti yakınlarındaki çoğunlukla boş bir otoparkta boyanmış olan yaya geçidinden geçti. . Belli belirsiz jöle şeklindedirler. San Francisco’daki bir teleferik gibi, yola çıkmadan hemen önce kaydedilmiş bir çınlama sesi çalmak üzere programlandılar.

Liman İdaresi, yaklaşık bir düzine yolcu taşıyabilen küçük mekikler gibi otonom araçlarda olanaklar görüyor. Bir gün bir havalimanı otoparkında sürücüsüz bir otobüse binip “beni arabama götür” diyebilirsin ve otobüs park ettiğin yeri bulana kadar şeritlerde bir aşağı bir yukarı dolanırdı.

Liman Otoritesinin genel müdürü Rick Cotton, daha sonra Kennedy ve Newark Liberty Uluslararası Havalimanı’ndaki AirTrains’in zaten gemide sürücü olmadan çalıştığını belirtti. Liman Otoritesi daha büyük terminallere sahip havaalanlarını yeniden inşa ederken otonom araçların yardımcı olabileceğini söyledi – kapıdan bagaj atlıkarıncasına ve oradan taksi durağına veya park yerine kadar olan yürüyüş her zamankinden daha uzun olabilir.

Ayrıca insanları otonom araçlara binmeye ikna etmenin zorluklarını anladığını söyledi. “Teknoloji her zaman kullanıcıların güvenini kazanmak zorunda” dedi. “Uçağa binen ilk insanlar gergindi.”

Ajansın inovasyon program direktörü Seth Wainer, Elisha Graves Otis’in halkı asansörlerin güvenli olduğuna ikna eden asansör frenini icat etmeden önceki günlerde otonom araçları asansörlerle karşılaştırdı.

Wainer küçük mekiklerden birine tırmandı. Çınlama sesi duyuldu ve diğer mekik tarafından izlenerek yola çıktık. Bu, Wainer’in “birbirine yakın seyahat etmek ve öyle olmasalar da, tek bir araç gibi davranmak” olarak tanımladığı bir terim olan “müfreze” idi.

Gösteriye giden hazırlıklara dair hiçbir ipucu yoktu: Wainer, Navya’nın park yerinin üç boyutlu bir haritasını çıkardığını ve biri ileri geri giden, diğeri parkın dış kenarında dolanan iki yol oluşturduğunu söyledi. . Mekikleri yaya geçidinden geçen ikinci yoldu.

Cotton, otonom havaalanı bagaj makinelerinin yolunda durduğunu ve yaya geçidinde yerimi almadan önce Wainer’in havadar ve rahat olduğunu söylemesine rağmen, bir mekiğin önünde durmadığını söyledi. “Sürekli önlerinde yürüyordum,” dedi, “ki bu çok eğlenceli, çünkü sadece onun eksiksiz, sıkıcı doğasını deneyimliyorsunuz.”

Sıkıcı? Mekik bana doğru gelirken aklımdan geçen kelime bu değildi. Büyük bir metropol gazetesinde yumuşak huylu bir muhabirim. Çelik gibi bir an değildi.

Hava

Sıcaklığın 50’lere yakın olduğu güneşli bir gün daha bekleyin. Akşam çoğunlukla açık. Sıcaklıklar 40’ların ortalarına doğru düşecek.

ALTERNATİF-YAN PARK

Pazartesi (Diwali) tarihine kadar geçerlidir.

En son New York haberleri

Kredi… The New York Times için Christopher Lee

• Times Meydanı’nda bir kumarhane: Şehrin en büyük ticari geliştiricilerinden biri, Times Meydanı’nda olmayan bir şey sunuyor: merkezinde ışıltılı bir Caesars Palace kumarhanesi.

• Ev sahipleri yargılandı: Eyalet savcıları, altı emlak geliştiricisini ve şirketlerini, konut inşaatını teşvik etmeyi amaçlayan kazançlı bir vergi indiriminden yararlanmakla suçladı.

• Zeldin ve valinin yarışı : Temsilci Lee Zeldin, 2020 seçim sonuçlarını bozmak için oy kullandı ve 6 Ocak şiddetinden Demokratları sorumlu tuttu. Şimdi, New York Eyaletini yönetmek istiyor.

• Trump’a hakaret davası : Yazar E. Jean Carroll, Donald J. Trump’a New York’ta hakaret suçlamasıyla dava açtıktan üç yıl sonra, eski başkan yeminli ifade verdi. İşte bilmeniz gerekenler.

• Göçmenler için kışlık çadır kampı : New York, Randalls Adası’na yeni gelen sığınmacılar için kışlık bir çadır barınağı açtı. Tesiste yaklaşık 500 bekar erkek için yatakların yanı sıra bir dinlenme merkezi ve kafeterya bulunmaktadır.
Sanat ve Kültür

• Edward Hopper: Whitney Museum of American Arka’da Edward Hopper’ın New York vizyonunu inceleyen bir sergi de, bir Baptist bakanın Hopper’ın arka planına nasıl bu kadar sahip çıktığıyla ilgili soruları yeniden alevlendirdi.

• “1776” canlanma : “1776”nın şu anki Broadway canlanması, güç ve temsil hakkında bir tartışma başlatmayı umuyordu. Ve tam olarak amaçladığı şekilde olmasa da olmuştur.

• New York Tiyatro Balesi’nin yeni lideri : Dans, Steven Melendez’in hayatına New York Tiyatro Balesi’nin kurucusu Diana Byer’ın çocukken yaşadığı barınakta rastlamasıyla girmiştir. Şimdi onun kurduğu şirketi yönetiyor.
Bir mafya ortağının şansı tükendiğinde

Kredi… New York Times için Gregg Vigliotti

Sylvester Zottola, bir McDonald’s’ın araba geçişinde SUV’unda otururken biri onu vurana kadar her vuruştan kaçındı.

Yetkililer, 71 yaşındaki Zottola’nın bir Mafya ortağı olduğunu söylüyor. Ancak savcılar, Zottola’yı öldürmeye çalışan başka bir gangster değil, 44 yaşındaki oğlu Anthony olduğunu söyledi. Ve Çarşamba günü, Brooklyn’deki bir jüri, Anthony Zottola’yı 2018’de babasını öldürmekle birlikte komplo ve kiralık cinayetin yanı sıra kardeşi Salvatore’u vurmaktan mahkum etti.

Ölümcül atış yapmakla suçlanan Himen Ross da hüküm giydi. Savcıların Ross’un kaçış sürücüsü olduğunu söylediği Alfred Lopez beraat etti. Birkaç kişi daha komploda yer almaktan suçlu bulundu.

Savcılar, Federal Bölge Mahkemesindeki jüri üyelerine Anthony Zottola’nın bir aile gayrimenkul işini kontrol edebilmek için babasının ölmesini istediğini söyledi. Bir “tetikçi ağı” kiralayan Bloods sokak çetesinin üst düzey bir üyesiyle çalışmakla suçlandı. Avukatları, babasını ve erkek kardeşini öldürmek için komplo kurduğunu reddetti. Mafyaya karşı korunmaya ihtiyacı olduğunu hissettiği için ilişki kurduğu bir grup suçlu tarafından kendisinden yararlanıldığını söylediler.

Duruşmadaki kanıtlar, komplocular arasındaki yüzlerce kısa mesajı ve beceriksiz suikast girişimlerini anlatan kiralık bir katilin ifadesini içeriyordu.

Bu tanık, Ron Cabey, Sylvester ve Salvatore Zottola’yı öldürmeye çalışmanın yanı sıra, Cabey’in kendisinden bilgi sakladığından şüphelendiği Bloods’ın kıdemli bir üyesi olan Bushawn Shelton’ı ve çok konuşkan bulduğu iki kaçış şoförünü öldürmeyi düşündüğünü söyledi.

Sonunda Cabey’in konuşma kararı davayı bozdu. 2018 yazında, bir polis memurunun silahtan kurtulduğunu gördükten sonra tutuklanan adam, sonunda müfettişlere cinayet planlarını anlattı. Bu, Shelton’ın tutuklanmasına ve karardan sonra karısı mahkeme salonundan çıkarken ağlayan Anthony Zottola ile alışverişinde bulunduğu kısa mesajların keşfedilmesine yol açtı.

Sekiz haftalık davada ifade veren Salvatore Zottola, babasının gangsterlerle dost olduğunu ancak La Cosa Nostra’nın “yapılmış bir üyesi” olmadığını söyledi. Babasının gelirinin barlara ve restoranlara bilardo masaları, müzik kutuları ve poker makineleri sağlamaktan ve Bronx’ta yılda yaklaşık 1,5 milyon dolar kira geliri sağlayan yaklaşık 30 mülkten geldiğini söyledi.

Salvatore Zottola, kararın ardından babası hakkında “Bunu hak etmedi” dedi. “Hiçbirimiz yapmadık.”

BÜYÜKŞEHİR günlüğü

Yanlış yön

Sevgili günlük:

Kızımızı ve damadımızı ziyarete New York’taydık.

“Nereye?” Otelimizden ayrılırken kapıcı sordu.

Yukarı Batı Yakası dedik. 90’larda Riverside Drive.

Gelen bir sonraki taksinin çalışma dışı ışığı yanıyordu. Kapıcı, şoföre son bir ücret isteyip istemediğini sordu.

Şoför, hayır, yanlış yöne gidiyoruz dedi.

Kocam öne çıktı ve isteği dikkate aldığı için ona teşekkür etti.

Taksi uzaklaşmaya başladı, sonra geri çekildi. Pencere aşağı yuvarlandı.

Sürücü kapıcıya, “Ben götürürüm,” dedi.

İçeri girdik.

“Daha önce bir ücret almadığım için bana hiç teşekkür edilmedi,” dedi.

— Dixie Myers

Agnes Lee tarafından çizildi.
Gönderimleri buraya gönderin ve Metropolitan Günlüğü’nün devamını buradan okuyun .

Burada bir araya gelebildiğimize sevindim. Yarın görüşürüz. -JB

PS İşte bugünün Mini Bulmaca ve Heceleme yarışması . Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz .

Melissa Guerrero ve Ed Shanahan, New York Today’e katkıda bulundu. Ekibe [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

.