Tweens İçin Romanlar Yazan Bir Komedi Oyuncusu Pazar Günlerini Nasıl Geçirir?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Geçen yıl Maulik Pancholy’nin orta sınıf (8-12 yaş arası okuyucular için) ilk romanı “The Best of It”, eşcinsel bir Kızılderili Amerikalıyı betimlediği için Florida ve Teksas’taki okul bölgelerinde yasaklanmıştı. Ancak yaygara ve serpinti, bu ay çıkan yeni romanı “Nikhil Out Loud” için aynı yaş grubuna odaklanmaktan vazgeçmedi.

“Bu ikinci kitap, ilk kitapla bir tür sohbet” dedi. “Farklı hissetmekle mücadele eden bir çocuk hakkında.” Aynı zamanda bir aktör olan 48 yaşındaki Bay Pancholy, belki de en iyi NBC sitcom “30 Rock”taki asistanlık yapan Jonathan’ı oynamasıyla tanınıyor. Daha yakın zamanda, Hulu komedisi “Only Murders in the Building”de rol aldı. Bir yemek şirketi kuran ve sahibi olan 48 yaşındaki kocası Ryan Corvaia ve Havanese köpekleri Arlo ile Brooklyn Heights ve East Hampton’da yaşıyor.

OYUN SUYU Ryan benden önce uyanıyor ve her zaman kahve yapıyor. Gitmek için buna ihtiyacım var. “30 Rock” üzerinde çalışırken Tina Fey önce kahvenin meyve suyu olduğunu söylemişti. Bu teoriye yüzde 100 katılıyorum.

ŞEF DEĞİL Ryan belli ki yemek yapmayı seviyor. Genellikle bize brunch yapar. Her ne olursa olsun kamçılıyor. Ben ömür boyu vejetaryen oldum ve o her zaman buna uyan şeyler yapmakta iyidir. Çılgınca çünkü o harika bir aşçı ve annem harika Hint yemekleri yapıyor ve onca zamanımı onlarla geçirdim ama hala yemek yapamıyorum. Yine de sofra kurmakta oldukça iyiyimdir.

Solda ve ömür boyu vejetaryen olan Bay Pancholy, kocası Ryan Corvaia’nın (sağda) “buna uyan şeyler yapmakta her zaman iyidir” dedi. Kredi… New York Times için Nora Savosnick

SU ÜZERİNDE Sevdiğim bir şey sahile doğru yürüyor. Orada gerçek bir topluluk duygusu var. Voleybol ağları, basketbol ağları ve çocuklar için pek çok yer var. Yukarı Doğu Yakası’nda kızı olan bir kuzenim var. Sırf bizimle sahile çıkmak için Brooklyn’e gelmeyi seviyorlar.

ERKEK TASARIM Dairemizi yenileme sürecindeyiz. Yeni bir kanepe için pazardayız. Dumbo’ya 10 dakikalık bir yürüyüşle gideceğiz ve Manhattan’a gitmek için gitmek zorunda olduğunuz tüm mağazaları ziyaret edeceğiz. Ryan benden çok daha kararlı. Sanatçılık mı, oyunculuk mu bilmiyorum ama bir süre bilinmezlik içinde yaşamayı seviyorum ve o da “Tetiği çekelim” diyor. Bizi birbirimiz için harika bir tamamlayıcı yapıyor. 18 yıldır beraberiz.

Brooklyn’deki Horseman Antiques’de arka ve dekoratif obje alışverişi. Kredi… New York Times için Nora Savosnick

ORTA OKUL BÖLGESİ Pazar günleri dahil her gün yaptığım bir şey, saat başı yapılacaklar listesi yapmak. 10’dan 11’e kadar böyle oluyor desem bana harika bir şey oluyor. Bazen Pazar günü çalışmak istersiniz çünkü daha rahat bir şekilde çalışabileceğinizi hissedersiniz, çünkü resmi olarak hafta henüz değildir. Kitap turumda ortaokulları ziyaret ediyorum ve sunumlarımı olabildiğince eğlenceli hale getirmek için çalışmayı seviyorum. “Phineas and Ferb” gibi oynadığım çizgi filmlerin kliplerini ve çocukları hayatıma sokmanın bir yolu olarak Arlo ve Brooklyn Köprüsü’nün resimlerini göstereceğim. Sanki şöyle yaptım, ama ortaokulluyken ben de senin gibiydim.

Bir ortaokul sunumu için pratik yapmak. Kredi… New York Times için Nora Savosnick

YETİŞKİN Ancak özellikle Covid’den bu yana kesinti süresinin değerini öğrenmeye başladığımı söyleyeceğim. Yeniden şarj etmek için zaman ayırdığımda daha iyiyim. Bazen çok büyük bir yapılacaklar listesi varmış gibi hissedebilir ve Pazar gününü ilerlemek için gün olarak kullanabilirsiniz. Ama sonra bunun bir tükenmişlik reçetesi olduğunu fark ediyorum ve ertesi gün masamda otururken “Hey, hadi öğle yemeği için arkadaşlarla buluşalım ya da günü boşta mobilya alışverişi yaparak geçirelim” demek beni daha iyi yapıyor.

YEMEĞİ İYİLEŞTİRME Ryan’ın East Hampton’da bir bahçesi var. Genellikle yetiştirdiği şeyleri getirir ya da cumartesi günleri akşam yemeği için bir şeyler hazırlamak için Brooklyn çiftçi pazarına gider ya da bazen buna pizza gecesi deriz ve Atlantic Ave’deki sokağın aşağısındaki Tablo 87’den pizza alırız.

GEZMEK, SOSYALİZASYON Arlo’nun çok fazla enerjisi var ve bu enerji dikkat gerektiriyor. Günde dört yürüyüş yapıyor. Ve dürüst olmak gerekirse, bu 30 dakikalık yürüyüşler gerçekten çok iyi çünkü o çok arkadaş canlısı ve insanlarla tanışmayı seviyor. İnsanlarla tanışmayı seviyorum ve o başka köpeklerle tanışıyor ve ben de başka köpeklerle tanışıyorum. Mahallemizi seviyorum.

Arlo ile Brooklyn Heights’ta yürümek. Kredi… New York Times için Nora Savosnick

ÇERÇEVE Her gün bir şükran listesi yapıyorum. Bu benim için gerçekten önemli bir şey. Gerçekten meşgul olduğumda, “Aman Tanrım, bu son teslim tarihim var” gibi gelebilir. Minnettarlık listesi, onu değiştirmenin bir yoludur, “Birinin bana kitap yazmam için para vermesi ne kadar güzel?”

ÇEŞİTLİLİK TELEVİZYONU O zaman biraz televizyon zamanı, sakinleşme ve birlikte olma zamanı. Söylemeliyim ki, Asyalı Amerikalı ve Pasifik Adalı gençlerine odaklanan, zorbalıkla mücadele hakkında Act to Change adlı kar amacı gütmeyen bir kuruluş başlattım. Gençleri hikayelerini anlatmaya teşvik eden ve zorbalık karşıtı çalışmalar yapan biri olarak, televizyonda farklı hikayeler görmek benim için önemli. Mindy Kaling gibi yaratıcıların “Never Have I Ever” adlı programlarını görmek beni çok heyecanlandırıyor. Herkesin zaten bu vagonda olduğunu biliyorum ama Quinta Brunson’ın “Abbott Elementary”sini seviyorum.

İKİ ADAM VE BİR KÖPEK 11 veya 11:30’da yatıyoruz. Uyumadan önce yatakta sohbet ederiz. Genellikle yarın yapmamız gereken bir şeyle veya sabah ilk yürüyüşe kimin çıkacağıyla ilgilidir. Bazen sadece “Hey, köpek bacaklarımızdan birine çok yakın. Hareket etmesi gerekiyor.”

Pazar Rutini okuyucuları Maulik Pancholy’yi Twitter ve Instagram @MaulikPancholy’den takip edebilir.