Ukrayna’daki Savaş Long Island’daki Bir Benzin İstasyonu Sahibine Nasıl Zarar Verdi?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Günaydın. Çarşamba. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle baskı altında olan New York bölgesindeki benzin istasyonlarına bakacağız. Ayrıca Miami Beach’te, SoHo’da bir koruyucusu olan bir ağaç hakkında bilgi edineceğiz.

Kredi… The New York Times için Johnny Milano

Ganesh Lall, Lynbrook, NY’de bir benzin istasyonu sahibidir ve söylediği vitriolün kendisine geldiğini beklememiştir. Rusya Ukrayna’ya saldırdığından beri.

Onun istasyonu bir Lukoil bayisidir. Köşede büyük bir Lukoil işareti ve pompalarda daha küçük Lukoil işaretleri var. Lukoil, Rusya’nın en büyük ikinci petrol şirketidir.

Lall, Rusya ile hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. “Ben Guyanalıyım” dedi ve çatışmayı “yürek parçalayıcı” olarak nitelendirdi ve Başkan Vladimir V. Putin’i Rusya güçlerini Ukrayna’ya gönderdiği için kınadı. Lall, “Her ne yapıyorsa yanlış,” dedi. “Dünya biliyor. Bunu herkes biliyor.” Ayrıca sattığı gazın Rusya’dan gelmediğini söyledi.

Ancak yetkililerin ve müşterilerin Rus olarak gördükleri markalardan kaçınarak Ukrayna’ya destek vermesiyle birlikte, Lall baskı hissediyor. Savaş başladığından beri işlerin yüzde 50 düştüğünü ve kendisinin ve çalışanlarının alay konusu olduğunu söyledi. “Benzin pompalayan bir adamım var,” dedi. “Geçen gece bir adam ona vurmak istedi.”

Lall’i kasıp kavuran kriz, Başkan Biden’ın ABD’ye Rus petrol ve doğalgaz ithalatını – ABD enerji kaynaklarının yaklaşık yüzde 10’unu – yasaklamasıyla Salı günü de devam etti. Başkanın Rusya’ya yönelik ekonomik cezaları artırmasının Lall için sonuçları olabilir: Gaz fiyatları yeniden tırmanabilir. AAA’ya göre, New York’ta bir galon normalin ortalama fiyatı Salı günü 4,39 dolardı – rekor yüksek ulusal ortalama 4,17 dolardan 22 sent ve bir ay önceki fiyattan 76 sent daha fazla.

Rus işgali başladığında, #BoycottLukoil hashtag’i popülerlik kazandı. Ancak benzin bayilerinin ticaret birlikleri, Lukoil’i boykot etmenin en çok Lall gibi istasyon sahiplerine zarar vereceğini söyledi. New Jersey Benzin, C-Store, Otomotiv Derneği’nin genel müdürü Sal Risalvato, Lukoil istasyonlarının çoğunun Lukoil tarafından değil, franchise sahipleri tarafından yönetildiğini veya işletildiğini söyledi.

“Bu küçük işletmeler, bu işletmeleri açık tutmak ve ailelerinin karnını doyurmak için önemli miktarda para, zaman ve ter harcıyorlar” dedi. Ulusal Marketler Birliği sözcüsü Jeff Lenard,

ve Lukoil adına uzun vadeli, genellikle 10 yıllık sözleşmelerle kırbaçlandıklarını söyledi. . Risalvato, birçok Lukoil bayisinin “Lukoil ile ilişki kurmayı asla seçmediğini bile – Lukoil’in 2000’lerin başında satın aldığı Getty veya Mobil istasyonları olduğunu” söyledi. Lukoil’in web sitesi, 2011’de eski Getty ağını sattığını söylüyor.

Lukoil, şu anda 11 East Coast eyaletinde ve Washington DC’de bir dağıtım ağını yönetiyor ve New York’ta ısıtma yağı ve doğal gaz sağlıyor, diyor. Putin 2003 yılında New York’ta bir Lukoil istasyonunun açılışına katıldı.

Moskova merkezli enerji şirketi Lukoil PJSC, geçen hafta Putin’den uzaklaştı ve hissedarlarına “silahlı kuvvetlerin derhal durdurulmasını” desteklediğini söyledi. Ukrayna’da çatışma” Lukoil Kuzey Amerika yan kuruluşuna yapılan aramalar ve e-postalar Salı günü cevapsız kaldı.

50. jüri üyesi yalan söylemediğini söyledi

Ghislaine Maxwell’i Aralık ayında seks kaçakçılığından mahkum eden davada, yalnızca Jüri Üyesi 50 olarak belirlendi.

Salı günü olağandışı bir duruşma için mahkemeye gitti. Çocukken cinsel istismara uğradığını açıklamadığı zaman “dürüst bir hata” yaptığını ifade etti.

Dolu bir mahkeme salonundaki gergin bir duruşma sırasında, Yargıç Alison Nathan’a duruşma öncesi tarama anketini çabucak okuduğunu söyledi. Anket, potansiyel jüri üyelerine daha önce cinsel istismara uğrayıp uğramadıklarını sordu. Yanlışlıkla “hayır” kutusunu işaretlediğini söyledi.

“Bu hayatımda yaptığım en büyük hatalardan biriydi” dedi. “Geri dönüp her şeyi değiştirebilseydi” ve “bunu uygun bir şekilde okumak için zaman ayırabilseydi, bir kalp atışı içinde yapardım” dedi.

Yargıç Nathan, Maxwell’in avukatlarının, karar verildikten sonra Jüri Üyesi 50’nin verdiği röportajlar nedeniyle ondan kararı iptal etmesini ve yeni bir duruşma emri vermesini istemesinin ardından duruşmayı planladı. DailyMail.com ile yaptığı bir röportajda, hikayesini anlatırken jüri odasının “sessiz kaldığını” ve diğer jüri üyelerinin olayları bir kurbanın bakış açısından anlamalarına yardımcı olduğunu söyledi. Hakim, yeni bir duruşma talebine ne zaman karar vereceğini söylemedi.

Hava

Sabahın erken saatlerinde kar yağışı, ardından 30’lara ulaşan sıcaklıklarla yağmura hazırlanın. Geceleri, sıcaklıkların aynı aralıkta olmasıyla hafif bir yağmur ve kar ihtimali bekleyin.

alternatif yan park

17 Mart’a (Purim) kadar yürürlüktedir.

En son Metro haberleri

• Amerika’nın Demokratik Sosyalistleri’nin, ABD’nin NATO yoluyla “emperyalist yayılmacılığının” Rusya’nın işgalini körüklediği görüşü, Rusya’nın işgalini körükleyen politikacılar için zorluklar yarattı. grup.

• Hükümet. Philip Murphy, New Jersey sakinleri için milyonlarca tasarruf sağlayan bir bütçe yayınladı. İşte yaptığı şey.

Miami Beach’te SoHo’dan korunan bir ağaç büyüyor

Kredi… Don Freeman

Miami Beach’te bir belediye başkanı, altı komisyon üyesi, bir belediye müdürü, bir belediye memuru ve yüzlerce kişi var. belediye çalışanlarından. Ayrıca 1100 mil uzakta Manhattan’da yaşayan sanatçı Michele Oka Döner’in koruyucusu olan bir banyan ağacı vardır.

Miami Beach’te büyüyen Oka Döner, Belediye Başkanı Ray Gelber tarafından ağacın koruyucusu olarak atandı. E-postayla, “bakış açılarının bize bilgi verdiğini ve olağanüstü doğal armağanlarımızı beslememizi hatırlattığını” söyledi – 100 yaşında olmadığına inanılan banyan gibi. Gelber’in onu ağacın koruyucusu olarak adlandıran ilanı, onu güneydoğu Florida’daki en büyük banyan olarak tanımladı.

Rusya-Ukrayna Savaşı: Bilinmesi Gereken Önemli Şeyler

Kart 1 / 4

Rus petrol ithalatı. Başkan Biden, Rusya’nın ABD’ye petrol, doğal gaz ve kömür ithalatını yasakladı. Rus yakıtının ülkeye nispeten küçük akışını etkin bir şekilde durduran bu hareket, küresel enerji piyasalarını daha da sarsabilir ve gaz fiyatlarını yükseltebilir.

Rus satışları durduruldu. Günlerdir Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline karşı tavır almakta isteksiz göründükten sonra, üç yüksek profilli Amerikan yiyecek ve içecek şirketi -McDonald’s, Coca-Cola ve Starbucks- Rusya’daki operasyonlarını durdurduklarını söyledi.

Önemli şehirler. Ukrayna askeri ve sivil askerleri, önemli şehirlerin sınırlarını koruyarak ve daha büyük ve daha iyi donanımlı Rus ordusuna karşı ağır kayıplar vererek Rus güçlerini boğmaya devam etti.

Bir insani kriz. Ayrım gözetmeyen Rus bombardımanı Ukraynalı sivilleri tuzağa düşürdü ve kuşatma altındaki şehirlerde on binlerce insanı yiyecek, su, elektrik veya ısıdan mahrum bıraktı. Birleşmiş Milletler, Ukrayna’dan kaçan mültecilerin sayısının iki milyona ulaştığını söyledi.

Ve evet, Manhattan’da yaşarken ağacın koruyucusu – fahri, ücretsiz bir unvan – olarak hizmet edebilir. Ünvanı olmadan çok önce ağaca bakıyordu: 1992’deki Andrew Kasırgası’ndan sonra bulabildiği ilk uçağı yakaladığını ve kontrol etmeye gittiğini söyledi. “Büyük bir uzvunu kaybetti,” dedi, “ama hayatta kaldı.”

Ağaç, Oka Döner’in çocukluk evinin yakınındaydı. “Bence o ağaç bana huzur ve sükunet hissi verdi” dedi. “Dünya uzaklaştı. Köklere dokunabilirdim. Kuşları dinleyebilirdim. Her şeyden uzaktı. Kucaklıyor ve koruyordu. Kendi yuvamda bir kuştum.”

“Geçici bir yerde,” dedi, “benim köklülüğümdü.”

Bir sanatçı olarak Oka Döner, Miami Uluslararası Havalimanı’nın zemininde bir buçuk kilometre uzunluğundaki enstalasyonu “Sahilde Yürüyüş” ile tanınır. New York’ta, Metropolitan Ulaşım Otoritesi tarafından desteklenen bir yarışmayı kazandıktan sonra, 1990’larda Herald Square’deki 34. Cadde metro istasyonuna – 11.000 altın sırlı fayans – “Radiant Site” kurdu.

Oka Döner, aralarında bir ağaç uzmanının da bulunduğu Miami Beach Parklar ve Rekreasyon Departmanından yetkililerle görüştüğünü söyledi. “Tırmık yapmayacaklar,” dedi. “Kesmeyecekler. Ağaç, doğal yaşam döngüsünü yaşayacak, benim de ifade etme şeklim bu. Bu bir saygı göstergesidir.”

Okuduklarımız

• Eater, New York’ta aşırı doz önleme kitleri sağlayan restoran ve barların sayısının arttığını bildirdi.

• Geçen Nisan ayında bir Queens binasında elektrik yangını çıktı ve en az 50 daireden kiracılar, birimlerin hırsızlığa maruz kaldığını ve olayları bildirmenin zor olduğunu söylediler, The City raporlar.
BÜYÜKŞEHİR günlüğü

Akşam yemeği için şarap

Sevgili Günlük:

Bir Pazar günü giyindim ve bir randevu için Brooklyn’den Manhattan’a giden trene bindim. İlk içki raundundan sonra pek uyumlu olmadığımız barizdi ve dostane bir şekilde ayrıldık.

Açgözlü ve iyi bir kıyafeti ve tren ücretini boşa harcamak istemeyen, kitabımı okurken yeni menüyü denemek için caddenin karşısına Gotham Bar & Grill’e yürüdüm.

Az önce boş barda oturmuş kitabımı açmıştım ki barmen pazar günleri sadece fiks menü servis ettiklerini söyledi. “Prix” bütçemin çok ötesinde bir şekilde sabitlenmişti, ama ben zaten oturuyordum, bu yüzden akşam yemeği için sauvignon blanc’a yerleştim.

Restorana bir adam geldi ve bir koltuk öteye oturdu. Akşam yemeği ve bir şişe şarap sipariş etti. Birkaç dakika sonra kırmızı şarabı sevip sevmediğimi sordu ve sonra bana bir bardak doldurdu.

Yanına yanaştım ve şarabını yudumlarken ve aç bir şekilde yemeğinin kursa gelişini seyrederken sanattan, seyahatten ve kitaplardan konuştuk.

Antresini bitirdiğinde barmen tatlı olarak ne istediğini sordu.

Bana baktı.

“İki armut turtası” dedi.

— Alison Hutchison

Agnes Lee tarafından resmedilmiştir.
Gönderimleri buradan gönderin ve Metropolitan Günlüğünü buradan daha fazla okuyun.

Burada bir araya gelebildiğimize sevindim. Yarın görüşürüz. — JB

PS İşte bugünün Mini Bulmaca ve Spelling Bee . Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz.

Melissa Guerrero, Gillian Wong, Jeffrey Furticella ve Ed Shanahan New York Today’e katkıda bulundu. Ekibe
[email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

.