Unilever 2025 ve 2028 yılları arasında Meksika'ya 30.000 milyon peso yatıracak

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Duyuru, Başkan Claudia Sheinbaum başkanlığındaki sabah konferansı sırasında Meksika planı çerçevesinde yapıldı.

Unilever Mexico Genel Müdürü Mildred Villegas, “Bu duyuru, Unilever Meksika'da yatırımları gerçek etkiye nasıl dönüştürdüğümüzün bir örneğidir: işlerde, teknolojide, herkes için daha güçlü ve gelişen zincirlerde.” Dedi.

Yatırım, ticaret ve tüketim malları endüstrisi için karmaşık bir uluslararası bağlamda gerçekleşir. Amerika Birleşik Devletleri, Kuzey Amerika'da varlığı olan çokuluslu şirketlerde arz ve baskı zincirlerinde belirsizlik yaratan çeşitli ülkelere, özellikle Çin'e karşı tarife politikasını yoğunlaştırmıştır.

Buna ek olarak, Unilever yakın zamanda ABD pazarlarında kısmen bu olumsuz ticari ortama atfedilebilen bir “tüketici güveninin bozulması” nı tanıdı.

Unilever, Dove, Knorr, Ax ve Hellmann's gibi markalarla kitle tüketim ürünlerinin ana dünya üreticilerinden biridir. Şirket 190'dan fazla ülkede faaliyet göstermektedir ve gelişmekte olan pazarlarda sürekli bir genişleme stratejisi göstermiştir, burada Avrupa ve Kuzey Amerika gibi daha olgun bölgelerde satışlarının yavaşlamasını telafi etmek istemektedir.

Meksika'da Unilever 7.000'den fazla insanı kullanıyor ve çeşitli eyaletlerde endüstriyel operasyonlara sahip. Varlığı üretim merkezlerini, dağıtım merkezlerini ve kurumsal ofisleri içerir. Nuevo León'daki yeni tesis, yerel pazara hizmet etme yeteneğini güçlendirecek ve diğer pazarlara ihracat için stratejik bir nokta haline gelebilir.

Şu anda, Meksika küresel olarak Unilever'in 10 ana pazarı arasında yer almaktadır.

Meksika'ya yatırım yapma kararı, belirsiz bir küresel ticari ortamın ortasında ülkenin göreceli istikrarına bir taahhüttür. Diğer ekonomiler tarife kısıtlamalarından etkilenirken, Meksika, diğer yatırım destinasyonlarına göre rekabetçi avantajlar sağlayabilecek T-MEC sayesinde tarife muafiyetlerini sürdürmektedir.