‘Yanlışlıklar ve İhmaller’

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Günaydın. Bugün perşembe. New York başsavcısının Donald Trump ve Trump Organizasyonu hakkındaki soruşturmasına ilişkin dosyasına bakacağız. Ayda 1.000$ garantili gelirin küçük çocuklu anneler için nasıl bir fark yarattığına da bakacağız.

Kredi. . . Justin Lane/EPA, Shutterstock aracılığıyla

Bir apartmanda, kareler duvarlar boyanmadan ve zeminler cilalanmadan çok önce sabitlenir – daireler daha sonra birleştirilip birbirine bağlanmadıkça, genellikle dağınık inşaat işleriyle.

Ancak Donald Trump’ın Trump Tower’daki zaten geniş olan çatı katı, herhangi bir birleştirme, bağlantı veya inşaat çalışması olmaksızın, 2012’den itibaren borç verenlere yaptığı yıllık beyanlara göre boyut olarak neredeyse üç katına çıktı ve değeri arttı. (Hala Beyaz Saray’dan eksi eksi daha küçüktü) Doğu ve Batı Kanatları.)

Ardından 2017 yılındaki temsilde daire orijinal boyutuna küçüldü. New York başsavcısının Trump’ın aile şirketini, kârlılığı güçlendirmek için varlıkları yanlış tanıtmakla suçlayan bir mahkeme başvurusuna göre, uzun süredir mali işler müdürü, aradaki farkın “200 milyon dolar” al ya da ver” ifadesinin abartıldığını kabul etti.

[ Abartma mı Dolandırıcılık mı? Trump Soruşturmasının Kalbindeki Soru. ]

Meslektaşlarımdan dördü – Jonah E. Bromwich, William K. Rashbaum, Ben Protess ve Matthew Haag – abartmanın Trump’ın emlak kralı olduğu günlerden, televizyonda televizyon kişiliği yaptığı yıllara ve Beyaz Saray’daki görevine kadar değişmez olduğunu yazıyorlar. . Şimdi, abartmanın “dolandırıcılık veya yanıltıcı uygulamalar” modelinin bir parçası olup olmadığı sorusu, başsavcının eski cumhurbaşkanı ve aile şirketi olan Trump Örgütü hakkındaki sivil soruşturmasında merkezi bir unsur olarak ortaya çıktı.

Dosyalama, Trump’ın kredileri, sigorta kapsamını ve “diğer ekonomik ve vergi avantajlarını” ayarlamak için varlıkların değerini “yanlış beyan ettiği” bir düzineden fazla örneği sıraladı. ” Çoğu insan için ilgili sayılar göz kamaştırıcı olurdu.

Trump, golf kulüplerinde asla toplanmayan 150 bin dolarlık başlangıç ücreti talep etti. Ayrıca, hiç inşa edilmemiş ancak değeri 161 milyon dolar olan yedi köşk de listeledi. Ve Trump Tower dairesine eklenen ve daha sonra alınan 20.000 fit kare vardı. Dosyalama, dairenin her zaman 10.996 fit karelik bir tripleks olduğunu söyledi. (Bu kadar yer, 2010 ve 2016 yılları arasında New York metropol bölgesinde inşa edilmiş ortalama büyüklükte 12’den fazla daireyi tutabilir.)

Başsavcı Letitia James’in soruşturması devam ediyor. Kendisi ve ekibinin Trump’a veya şirketine dava açıp açmayacağı belli değil. Dosyalamada yalnızca, ofisinin “yanlış beyanlar ve eksikliklerden kimin sorumlu olduğu konusunda nihai bir karar vermeyi amaçladığı” belirtildi. ”

Hukuk uzmanları, bir dava ile James’in mali cezalar için baskı yapabileceğini ve Trump’ın New York’taki işlerinin unsurlarını kapatmak için harekete geçebileceğini söylüyor.

Trump Örgütü’nün bir sözcüsü iddiaları temelsiz olarak nitelendirdi ve James’in 2018’de Trump’ı hedef alacağına söz vermesi nedeniyle soruşturmanın siyasi amaçlı olduğu yönündeki tekrarlanan suçlamaları dile getirdi.

Sözcü Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Üç yıl sonra, şimdi hiçbir davası olmadığı açık gerçeğiyle karşı karşıya” dedi.

<saat/>

Hava durumu

Gün boyunca sıcaklıkların bu gece 15’e düşmesiyle birlikte sivilceli kar bekleniyor. Sert bir rüzgar daha da soğuk hissettirir.

alternatif yan park

31 Ocak’a kadar geçerlidir. (Ay Yeni Yıl Arifesi).

<saat/>

En son New York haberleri

• Geçen yıl utanç içinde istifa eden eski Vali Andrew Cuomo’nun hâlâ 16 milyon dolarlık bir savaş sandığı var.

• Westchester bölge savcısı Miriam Rocah, Robert Durst’un ilk karısının ölümüyle ilgili 12 sayfalık bir rapor yayınladı. Rocah bunu “zorlayıcı bir durum vakası” olarak nitelendirdi. ”
<saat/>

Ayda 1.000$ garantili gelirin yaratabileceği fark

Maureen Gardner, oğlu Garrett ile birlikte. Her iki haftada bir aldığı garantili gelir olan 500$’ın 430$’ı ile bir çamaşır makinesi satın aldı. Kredi. . . The New York Times için Gregg Vigliotti

Bazı kadınlar, Yukarı Manhattan’daki otobüs duraklarında, kliniklerde ve manikür salonlarında el ilanları gördüklerinde şöyle düşündüler: “Yeni anneler, hiçbir koşula bağlı olmaksızın ayda 500 veya 1000 dolar alabilirler!”

Dolandırıcılık değildi. Yoksullukla mücadele politikasında bir deneydi. Bir risk sermayedarı ve eşi tarafından başlatılan Köprü Projesi adlı 16 milyon dolarlık bir program, parayı sağlıyor ve düzenli, koşulsuz maaşların düşük gelirli aileleri nasıl etkilediğini izliyor. New York’ta sosyal hizmetler ve yoksulluk hakkında yazan meslektaşım Andy Newman’dan açıklamasını istedim.

Bu tanım – özellikle “düzenli, koşulsuz maaş” gibi kelimeler – kulağa antiseptik geliyor. Bu gerçekten ne hakkında?

Bu, nakit paranın sadece yoksulluğun en basit tedavisi değil, aynı zamanda en etkilisi olduğu inancıyla, en çok ihtiyacı olan insanlar için bedava para ile ilgilidir.

Son 25 veya 30 yılda, geleneksel refah, kalifiye olması daha zor olan ve yalnızca geçici olması amaçlanan programlar lehine aşamalı olarak kaldırıldı veya azaltıldı. Daha yakın zamanlarda, yoksul insanların, onlara para verirseniz ve onları hükümetin önemli olduğunu düşündüğü şeyden ziyade en önemli olduğunu düşündükleri şeyler için harcamalarına izin verirseniz daha iyi ücret alacağı fikrine dayanan bir hareket ortaya çıktı. Buna garantili gelir denir.

Ülke genelinde gelir garantili onlarca pilot proje başlatıldı.

California, Stockton şehri, 2018’den başlayarak düşük gelirli mahallelerdeki 125 aileye iki yıl boyunca ayda 500 dolar verdi. Şüpheciler, alıcıların sigara ve abur cubur için harcayacağını varsaydılar, ancak neredeyse tamamını yiyecek gibi ihtiyaçlara harcadılar. , tıbbi randevular ve diş bakımı – yanı sıra çocukları için ders vermek gibi birçok orta sınıf insanın doğal olarak kabul ettiği hayatı daha iyi hale getiren şeyler. Paranın yüzde 1’inden azı tütün ve alkole gitti.

Paranın başka olumlu sonuçlara yol açtığı ortaya çıktı. Bunu alan kişilerin tam zamanlı iş bulma olasılıkları, almayanlara göre iki kat daha fazlaydı.

Köprü Projesi nereden geldi?

Köprü Projesi, risk sermayedarı Jeff Lieberman ve eşi Holly Fogle tarafından başlatılan bir aile vakfı tarafından yürütülüyor. Bir çocuğun hayatının ilk 1000 gününün hayati önemini ve bu zamanı iyi desteklemek için yapılan müdahalelerin nihai eğitim başarısı, gelir ve sağlık üzerinde daha sonra yapılan yatırımlardan çok daha büyük bir etkisi olduğunu okumuştu.

New York City, eski Belediye Başkanı Bill de Blasio’nun okul öncesi ve 3-K programları aracılığıyla 3 ve 4 yaşındaki çocuklar için çok fazla yardım ekledi, ancak 3 yaş ve altındaki çocuklar söz konusu olduğunda büyük bir boşluk var.

Pandeminin başlarında, Yukarı Manhattan’da Nido de Esperanza adlı kar amacı gütmeyen bir Fogle, programdaki 100 aileden gelen çağrılarla dolup taştı.

Trump Soruşturmaları

<saat/>

Kart 1 / 6

Çok sayıda sorgulama. Eski Başkan Donald Trump görevden ayrıldığından beri, işleri ve kişisel meseleleri hakkında birçok soruşturma ve soruşturma yapıldı. İşte devam edenlerin bir listesi:

Cezai dolandırıcılık soruşturması. Manhattan bölge savcılığı ve New York başsavcılığı, Bay Trump’ın veya aile şirketi olan Trump Organizasyonunun potansiyel borç verenlere kasıtlı olarak yanlış mülk değerleri sunarak suç dolandırıcılığı yapıp yapmadığını araştırıyor.

Vergi kaçakçılığı soruşturması. Soruşturmalarının bir parçası olarak, Temmuz 2021’de Manhattan bölge savcılığı, Trump Organizasyonunu ve onun finans direktörünü vergi kaçırmak için 15 yıllık bir plan düzenlemekle suçladı. Bu durumda bir duruşmanın 2022 yazında yapılması planlanıyor.

Seçime müdahale soruşturması. Atlanta bölge savcısı, Bay Trump ve müttefikleri tarafından Gürcistan’daki seçim müdahalesine ilişkin bir cezai soruşturma yürütüyor.

Trump Ulusal Golf Kulübüne Soruşturma. Westchester County, N.Y.’deki bölge savcılığındaki savcılar, en azından kısmen, Trump Organizasyonunun vergileri düşürmek için mülkün değeri konusunda yerel yetkilileri yanlış yönlendirip yönlendirmediğine odaklanmış görünüyor.

Trump Organizasyonuna yönelik sivil soruşturma. New York başsavcısı Letitia James, ticari uygulamalarına ilişkin bir sivil dolandırıcılık soruşturmasında yeminli Trump’ı sorgulamaya çalışıyor.

Nido onlara para vermeye başladı – dört farklı durumda, atış başına 500 dolar. Fogle bunun ne kadar verimli ve ne kadar etkili olduğunu gördü. Bu yüzden daha büyük ölçekte denemeye karar verdi.

Ayda 500$ veya 1.000$ gerçekten bir fark yaratmak için yeterli mi?

New York gibi pahalı bir şehirde, muhtemelen değil. Ancak sizi aşağı doğru sarmal yapmaktan alıkoyabilir. Konuştuğum Bridge Project annelerinden biri olan Daniela Gutierrez, pandeminin başlarında üç işinden ikisini kaybetti. Paranın onu bir aile evsizler barınağından uzak tuttuğunu söyledi.

Programdaki anneler, Köprü Projesi halkının paranın gitmesini beklemediği ne aldı?

Bir anne, Maureen Gardner, 430 dolara bir çamaşır makinesi satın aldı. Her iki haftada bir 500 dolar alıyor, yani bu büyük bir finansal taahhüttü.

Pek çok insanın maske takmadığını söylediği binasının çamaşırhanesinden kaçınmak için çaresizdi. Küçük oğluna tek başına bakıyor. Bebekler koronavirüse karşı aşılanmıyor. Onu çamaşırhaneye götürmek zorunda kalacaktı.

<saat/>

Okuduklarımız

• Sömürgecilik ve ırkçılığın sembolü olarak protestoları karıştıran Amerikan Doğa Tarihi Müzesi’ndeki Theodore Roosevelt Heykeli kaldırılıyor.

• Gov. Kathy Hochul, ticari tiyatro endüstrisinin toparlanmasına yardımcı olmayı amaçlayan bir pandemi vergi kredisini genişletmeyi ve genişletmeyi teklif ediyor.
<saat/>

BÜYÜKŞEHİR günlüğü

Mutlu Yıldönümleri

Sevgili Günlük:

1985’te, şimdi kocam olan adam ve ben New York’ta bir iş teklif edildiğinde D.C.’de yaşıyorduk. Geride kalmaya karar verdi.

Yıldönümümüzün olduğu gün, saat 5’teki bir uçuşa yetişmek için ofisimden erken ayrıldım. Havaalanına gitmeden önce biraz alışveriş yapmak istedim, bu yüzden bir dizi kol düğmesi ve resmi bir gömlek için çıtçıtlar da dahil olmak üzere aklımda iki öğeyle Tiffany’ye taksiye bindim.

Mağazaya geldiğimde ikinci kata gittim ve mükemmel kol düğmelerini buldum. Satış elemanına satın almam gereken başka bir ürün olduğunu ve hemen döneceğimi söyledim.

Kırtasiyenin satıldığı yere gittim ve istediğimi buldum. Katip ürünümü paketlerken, bana kol düğmelerini satan kadın, Tiffany alışveriş çantasına güzelce sarılmış satın aldığım ürünle birlikte göründü.

Ona teşekkür ettim ve paketi almak için geri geleceğimi söyledim.

Bana baktı ve gülümsedi.

“Efendim,” dedi, “bu Tiffany. ”

– Paul Pasquarella

Agnes Lee tarafından resimlendirilmiştir.
Gönderimleri buraya gönderin ve Metropolitan Günlüğünü buradan okuyun .

<saat/>

Burada bir araya gelebildiğimize sevindim. Yarın görüşürüz. – J.B.

P. S. İşte bugünün Mini Bulmaca ve Yazım Arısı . Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz .

Melissa Guerrero, Olivia Parker ve Ed Shanahan, New York Today’e katkıda bulundu. ekibe adresinden ulaşabilirsiniz.
nytoday@nytimes. com .

.