Yeni Bir Belediye Başkanı ve Belediye Binası ile Albany Arasında Yeni Bir İlişki

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Günaydın. Bugün Pazartesi. Belediye Başkanı Eric Adams’ın görevdeki ilk birkaç gününe bakacağız. Ayrıca, Brooklyn Köprüsü için bir dönüm noktası olan Ocak ayının ilk Pazartesi gününe de bakacağız.

Kredi. . . The New York Times için Dave Sanders

Belediye Başkanı Eric Adams’ın görev süresi hâlâ o kadar yeni ki, düşük tek haneli (günler) veya orta çift haneli (saat) olarak sayılabilir. Ancak şehrin sorunları tatil için zaman ayırmadı. Adams’ın göreve başlamasından saatler sonra, Harlem’de vardiyaları arasında arabasında uyuyan izinli bir polis memuru, uzaktan ateşlenen bir kurşunla vuruldu. Yetkililer, memurun hedef alındığının görülmediğini söyledi. Bir şüpheli de hızlı bir şekilde tespit edilmedi. Adams, memurun iyileşmekte olduğu hastaneye gitti ve silahlı şiddeti “kabul edilemez” olarak nitelendirdi. (Memur Pazar günü hastaneden taburcu edildi.)

Adams’ın gündemi, belediye başkanlığının ilk saatlerinde tanık olduğu o veya başka bir olay, Brooklyn caddesindeki bir kavga olmasaydı zorlu olurdu. Şehir ekonomisi, son zamanlarda Omicron kaynaklı dalgalanma hastanelerin ötesinde personel sıkıntısı konusunda endişeleri artırmadan önce bile, temellerini yeniden kazanmak için mücadele ediyordu. Metro sisteminin Twitter hesabı Cumartesi günü “D treni için daha uzun bekleyebilirsiniz” uyarısında bulundu. “Mevcut tren ekiplerimiz ile elimizden geldiğince hizmet veriyoruz. ”

Fakat farklı bir belediye başkanıyla, Belediye Binası ve Albany arasında farklı bir ilişki var. Eski Vali Andrew Cuomo ve eski Belediye Başkanı Bill de Blasio, sürekli olarak kan davalarına girdi. Adams’ın bir Siyah, Latin ve ılımlı seçmen tabanı var. Hükümet Kathy Hochul, tam bir dönem için seçimlere koşarken yararlanmak istiyor. Ve Adams’ın, orta ve düşük gelirli ailelere yardım etmek için kazanılan gelir vergisi kredisinin 1 milyar dolarlık genişletilmesini içeren gündemini canlandırmak için ihtiyaç duyduğu parayı kontrol ediyor.

Meslektaşım Jeffery C. Mays’in açıkladığı gibi, iki kamp da siyaset yapmakla meşgul. Hochul’un tartışmalı bir ön seçimle karşı karşıya kalmasıyla, Adams kozunun olduğunun farkında: Kasım ayında, Demokratik şehir çapında ofisler için kimseyi denetçi veya kamu savunucusu olarak desteklemeyen Adams, Demokratik birincilde bir onay yapmayı planladığını söyledi. vali için.

[Eric Adams ve Kathy Hochul’un Neden ‘Birbirlerine İhtiyacı Var’]

Hochul, belediye başkanıyla eyaletin kefalet yasalarını yeniden gözden geçirmek için çalışacağını söyledi ve Adams, suçtaki son artışların birçok düşük seviyeli suç için nakit kefaletini sona erdiren yasadaki değişikliklere atfedilebileceğini öne sürdü.

Ancak bazı kefalet reform önlemlerinin sponsoru olan Eyalet Senatörü Michael Gianaris, kefalet yasasını değiştirme çabalarının, kutudan çıktığı anda Eyalet Yasama Meclisi ile “dostça olmayan bir ilişkiye zemin hazırlayacağını” söyledi. ”

Şimdilik, koordinasyon işaretleri var. Hochul ve Adams, Çarşamba günü yapılması planlanan Eyalet Adresi ve aklındaki politika önerileri hakkında temasa geçtiler. Ayrıca, şehrin ekonomik toparlanması konusunda rehberlik isteyen iş liderlerine de ulaştılar.

“İkisi de mantıklı Demokratlar” dedi Rahip Al Sharpton, Hochul ve Adams’ın Kasım ayında Carnegie Hall’daki sivil haklar örgütünün 30. yıldönümüne katıldıkları zaman, personelin geçiş yapacaklarından endişelenmelerine gerek olmadığını hatırlattı. yollar, Cuomo ve de Blasio’nun katıldığı toplantıların aksine.

Sharpton, “Beğenmenin doğru kelime olup olmayacağını bilmiyorum,” dedi, “ama bence ikisi de birbirlerine ihtiyaçları olduğunu biliyorlar. ”

<saat/>

Hava durumu

Kısmen güneşli bir günde, sabahları hafif kar yağışı ve 30’ların düşük sıcaklıklarında şiddetli rüzgarlar ve sıcaklıklar bekleniyor. Akşam, sıcaklıkların 20’lerin ortalarına düşmesiyle çoğunlukla açık olacak.

alternatif yan park

Perşembe (Üç Kral Günü) tarihine kadar yürürlüktedir.

<saat/>

En önemli Metro haberleri

• Pek çok insan pandemi sırasında kendilerini daha iyi ve toplumu iyileştirdiğini söyledikleri şekillerde uyum sağladı. Columbia Üniversitesi’nde klinik psikoloji profesörü olan George Bonnano, “İnsanların dirençli olduğunu tekrar tekrar görüyorum” dedi. “Salgın bunu maça gösterdi. ”

• Covid vakaları arttıkça politikadaki bir değişiklikte Goldman Sachs, çoğu Manhattan’da bulunan ABD’li çalışanlarına yılın ilk iki haftasında evden çalışmalarını söyledi.
<saat/>

Geriye bak

Bir başka ilk Pazartesi günü, Brooklyn Köprüsü için bir ilk

1872’de inşaat sırasında Brooklyn Köprüsü’nün New York kulesinde duran işçiler. Kredi. . . New York Şehri Müzesi/Talfor/Holmes/Pach/Getty Images

Bugün yılın ilk iş günü. Başka bir ilk iş günü — 3 Ocak 1870, yine Pazartesi — Brooklyn Köprüsü’nün inşaatının ilk günüydü.

Pek dikkat çekmedi. Bu dönüm noktası, bir gazetede tam olarak bir paragrafın konusuydu – Brooklyn Daily Eagle. Bu paragrafı kim yazdıysa, editörlere daha fazla yer için yalvardı. Açılış satırı, hikayenin “geçici bir duyurudan fazlasını hak ettiğini” söyledi. ”

3 Ocak’ta başlayan şey, bir kesonun (kulelerin üzerine inşa edildiği ve hala üzerinde durduğu dev ahşap kutulardan biri) manevra yaparak pozisyona getirilip batırılacağı sahili temizleme çalışmasıydı.

Kartal, Brooklynlilerin altı yıl sonra ulusun yüzüncü yılında köprüyü geçebileceklerini tahmin etti. David McCullough’un “The Great Bridge” adlı eserine göre, köprüyü yapan işçiler arasında usta makinist unvanını elinde bulunduran EF Farrington, gerçekten de 1876’da geçti, ancak 4 Temmuz’da değil, 25 Ağustos’ta bir “geçici yaya köprüsü” açıldı. Şubat 1877 – McCullough bunu “bir tür asılı podyum” olarak nitelendirdi ve ekledi: “Bir muhabir, adım adım ilerlemeyi anlattı, neredeyse korkudan donmuştu. ”

Köprü altı buçuk yıl daha halka açılmadı.

<saat/>

Okuduklarımız

• 2020 sonbaharında, New York ve New Jersey de dahil olmak üzere birçok eyalet, virüsün yayılmasını durdurmak için hapsedilen insanları erken salıverdi. Hücreden eve geçişte gezinen üç kişiyle bir yıl geçirdik.

• Gothamist, Coney Adası’ndaki Kutup Ayısı Dalışı’nın dönüşünü fotoğrafladı.
<saat/>

Tahminler? ‘Kalbim sızladı. ‘

Kredi. . . Kam Mak

Peki ya 2022? Joanna Lee bana “Tahminlere baktım ve kalbim sıkıştı” dedi.

O ve kocası Ken Smith, 2010’dan beri her yıl İngilizce olarak Pocket Chinese Almanak’ı derliyorlar. 2022 için, Amerika Birleşik Devletleri Posta Servisi tarafından bir dizi tasarlaması için görevlendirilen Brooklyn merkezli sanatçı Kam Mak’ın bir illüstrasyonunu seçtiler. Yeni Ay Yılı’nı kutlayan pullar. Küçük ciltteki günlük tahminleri, Warwick Wong adında bir Hong Kong mimarı olan bir geomancer’ın hesaplamalarına dayandırdılar. Dedesinden öğrendiği bir geleneği devam ettiriyor, o da atalarından ilahiyat eğilimlerini öğreniyor.

2022, 1960’lardan pandemiye ünlü bir çizgiyi uygulamak için hasta ve yorgun olmaktan bıktığımız bir yıl olacak mı? Yüzde 9,4’lük işsizlik oranı ulusal yüzdenin iki katından fazla olan New York’ta ekonomik tablo aydınlanacak mı?

Lee, Wong’un ay takviminde “bahar gelir” olarak bilinen 4 Şubat tarihli yorumuna dayanarak, 2022’nin bir “havada cinayet” havasıyla bulutlanacağını söyledi.

Lee, ortak yarardan ziyade kişisel ilerleme peşinde koşan insanlar için Konfüçyüsçü bir terim olduğunu söyleyerek, “Bu, birçok tartışmanın ve ‘küçük insanların’ olduğu bir yıl” dedi. Beden, ‘dünyada’ olduğu gibi, bu yıl önceki yıla göre daha zayıf olacak, bu nedenle iktidardakilere yenik düşme olasılığı daha yüksek. ”

Lee, pandemi “giriş ve çıkış, içeri ve dışarı, yukarı ve aşağı, yukarı ve aşağı olacak” dedi. “Görünüşe göre belamız bitmedi. ”

Smith, Kaplan Yılı olan 2022’nin bir geçiş yılı olacağını söyledi. “Tarım ve gayrimenkul gibi alanlarda spekülasyon ve oynaklığın damgasını vurduğu 20 yıllık bir dönemi geride bırakıyoruz ve enerjinin büyük olmaya hazır olduğu 20 yıllık bir döngüye giriyoruz” dedi. Ancak sorunların ne olacağı veya tehlikelerin nerede pusuya yattığı belli değildi, sadece daha hızlı geleceklerdi. “Geniş zaman dilimlerinde alıştığımız döngüler çok sıkı ve çok hızlı olacak” dedi.

<saat/>

Büyükşehir günlüğü

Mutlu iniş

Sevgili Günlük:

Geçen Nisan ayında Los Angeles’tan New York’a dönüyordum ve J.F.K.’yı geçip kalabalıktan olabildiğince çabuk uzaklaşmak için can atıyordum.

Aceleyle bagaj bölümüne gittim ve atlıkarıncaya yaklaşmak için diğer yolcuların arasından dikkatli bir şekilde manevra yaptım. Çantamın ortaya çıkmasının biraz zaman alacağını bilerek, kendimi zihinsel olarak beklemeye hazırladım.

Atlıkarınca nihayet çalışmaya başladığında, ilk ve tek başına mavi arabam uçurumdan dışarı fırladı, kenara doğru kayarak.

O kadar şaşırdım ki, koşup onu kaparken, “Bu asla olmaz!” diye bağırdım.

Etrafımdaki herkes alkışlamaya başladı.

– Connie Nichols

Agnes Lee tarafından resimlendirilmiştir.
Gönderimleri buraya gönderin ve Metropolitan Günlüğünü buradan okuyun .

<saat/>

Burada bir araya gelebildiğimize sevindim. Yarın görüşürüz. – J.B.

P. S. İşte bugünün Mini Bulmaca ve Yazım Arısı . Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz .

Melissa Guerrero, David Poller ve Olivia Parker New York Today’e katkıda bulundu. ekibe adresinden ulaşabilirsiniz.
nytoday@nytimes. com .

.