‘Yetenekli Bir Şarkıcı Değildi Ama Yine de Zevk Aldım’

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Mavis ve Amy

Sevgili günlük:

Pit bull teriyerim Mavis Staples’ta kuzeyde Crown Heights’taki kalabalık bir Franklin Bulvarı’nda yürüyordum ki arkamda bir kadının Amy Winehouse’un en sevdiğim şarkısı “Valerie”yi çok yüksek sesle söylediğini duydum. Yetenekli bir şarkıcı değildi ama yine de hoşuma gitti.

Köşeye geldiğimizde, onun bana doğru geldiğini hissedebiliyordum.

Mavis’i işaret ederek, Köpeğini ne kadar saygıyla gezdirdiğini gerçekten takdir ediyorum, dedi. “İnsanların yolundan çekiliyorsun ve aynı zamanda onu koruyorsun.”

“Çok teşekkür ederim,” dedim biraz öksürerek. “Ve kendi kendime müzik zevkini ne kadar takdir ettiğimi düşünüyordum.”

O güldü.

“Görülmek kaç, değil mi?” dedi.

— Christina Holsten

2 numarada

Sevgili günlük:

Perşembe. Yoğun çalışma saati, 8 ile 8:30 arası A şehir merkezi No. 2.

Siyahlar içinde genç bir kadının elinden bir şemsiye sarkıyor. Solumda oturan bir adamın kucağına damlıyor.

Kadın fark etmez. Sırt çantası sürekli sırtına sürtünen bir öğrenciye başını sallamakla meşgul.

Öğrenci, habersiz, sarı bir kutudan bir hindistancevizi içeceği içerken, nervürlü bir atlet giyen ve 12’den fazla uzun kutu biraya benzeyen bir geri dönüştürülmüş çanta tutan bir kadına doğru ilerliyor. Biri açık ve yudumlamayınca dökülüyor.

Chambers Caddesi’nde biri öksürme ve hapşırma krizine girmeden önce araba biraz boşaldı.

Bir anlığına bakmak için koltuğumda öne doğru eğiliyorum.

— Pamela Horitani

Siyah Dantel Elbise

Sevgili günlük:

Patronum Oribe Canales için bir anma törenine katılmayı planlıyordum. Eski iş arkadaşlarımı çok göreceğimi bilerek kendime yeni bir elbise almaya karar verdim. Bu durum için mükemmel görünen muhteşem bir Anna Sui siyah dantel elbise buldum.

Ayin günü, Lincoln Center’ın önünde uzun zamandır görmediğim arkadaşlarımla buluşuyordum. Bir adam ve bir kadın dairemize yaklaştı.

Bizimle sohbet etmek için durdular ve zevkle kadının Anna Sui olduğunu anladım.

“Elbiseni giyiyorum!” Dedim.

“Biliyorum,” dedi.

— Jane Witkowski

Sofra sohbeti

Sevgili günlük:

Ocak 2010’du ve kocam doğum günümü kutlamak için Yukarı Doğu Yakası’ndaki küçük bir Fransız restoranında rezervasyon yaptırmıştı.

Masalar birbirine çok yakın ve yanımızda oturan bir erkek ve bir kadınla sohbet etmeye başladık.

İyi haberleri paylaşmayı seviyorum, bu yüzden onlara bugünün benim doğum günüm olduğunu ve yemekten sonra “Time Stands Still”de Laura Linney’i görmeye gideceğimizi söyledim.

Adam Lincoln Center’da “Güney Pasifik”i görüp görmediğimizi sordu.

Ne yazık ki yapmadık dedim. İstesek de Lincoln Center üyesi değildik. Bir bekleyiş vardı.

Birlikte olduğu kadın konuştu.

“Bu gece şanslı gecen,” dedi. “Kimin yanında oturduğunu bilmiyorsun.”

Adam bana kartvizitini verdi ve e-posta adresimi üzerine “Güney Pasifik”i görmeye müsait olduğumuz tarihlerle birlikte yazmamı istedi.

Kafam karıştı ama istediğini yaptım. Gelen kutuma göz kulak olmamı söyledi. Daha fazla bilgi vermedi ve ben de soru sormadım.

Onlar gittikten sonra garsona adamın kim olduğunu bilip bilmediğini sordum.

Elbette, dedi, Lincoln Center Tiyatrosu’nun sanat yönetmeni André Bishop.

Sevgililer Günü’nde ev koltuklarında “Güney Pasifik”i gördük.

— Ilene Whitman

Küçük Kırmızı Datsun

Sevgili günlük:

1975’te, 20’li yaşlarının sonlarında bekar bir anne olan ablam, Vermont’tan Manhattan’daki Batı 80’lerde bir daireye taşındı. Küçük kırmızı Datsun’a artık bir vites değiştirme ile ihtiyacı olmayacağı için, onu bana satmayı teklif etti.

O zamanlar Ohio’da yaşıyordum. New York’a giden bir otobüse bindim ve ertesi sabah bir arkadaşımın evine park etmiş olan arabayı almak için Long Island’a gittik.

Nasıl yapıldığını öğrendiğimden beri ilk kez vites değiştirme sürüşü yapıyordum ama idare ediyordum. Kız kardeşimi işe bıraktım. İki çocuğu day deva’daydı.

Yağı değiştirmek için arabayı aldım ve eve gitmeden önce bir gece daha kalmayı planladığım evine geri döndüm.

Onun bloğunda park yeri yoktu ve bir sonrakinde de yoktu. Ya da bir sonraki. Ya da bir sonraki. Çubuk kaydırma ile artık iyi değildim.

Kız kardeşimin binasının önüne iki kez park ettim, yukarı koştum, eşyalarımı aldım ve bir not bıraktım: “Park edecek bir yer bulamadım bu yüzden Ohio’ya gidiyorum.”

— Susan Creed

Okumak
tüm son girişler ve bizim gönderim yönergeleri . Bize e-posta yoluyla ulaşın günlü[email protected] veya takip et @NYTMetro Twitter’dan.

Agnes Lee’nin çizimleri