92. Cadde Y Neden Bir Haham Tuttu?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Günaydın. Bugün Salı. 92. Cadde Y’nin CEO’su, “Yahudi kimliğimizi daha açık bir şekilde ortaya koymak” için işe aldığı hahamla görüşeceğiz. Ayrıca New York Eyaletinde on yıllardır ilk kez yasal olarak hasat edilen mahsul hakkında da bilgi edineceğiz.

Kredi… Via Romemu

92nd Street Y, pandemi sırasında çevrimiçi programlamaya geçtikten ve 200 ülkedeki ve 50 eyaletteki izleyicileriyle kitlesinin patlamasını gördükten sonra, nerede olduğunu netleştirmek istedi. Mayıs ayında adını 92nd Street Y, New York veya yeniden tasarlanan logosunda 92NY olarak değiştirdi.

Şimdi, ulusal çapta sarsıcı bir antisemitizm dalgası yükselirken, CEO’su Seth Pinsky’nin dediği gibi, “Yahudi kimliğimizi daha açık bir şekilde öne sürmek” istiyor. Sokak Y’nin yeni bir pozisyon, Yahudi yaşamının kıdemli yöneticisi oluşturduğunu ve Yukarı Batı Yakası’nda kendisini “ilerici, tamamen eşitlikçi bir Yahudi topluluğu” olarak tanımlayan bir sinagog olan Romemu’nun lideri olan Haham David Ingber’i işe aldığını söyledi. genç ve yaşlı, ortodoks ve laik, çok ırklı ve evli, muhafazakar ve liberal, kendini adamış ve hayal kırıklığına uğramış, her cinsiyetten hayatın her kesiminden insanlar. ”

Hiç şüphe yok ki bu bir deriyse zaman. Geçen ay sosyal medyada, şimdi Ye’nin yanında yer alan şovmen Kanye West, antisemitik yorumlar yayınladı ve Nets’in All-Star guardı Kyrie Irving, antisemitik bir sinemaya bağlantı verdi. (Adidas, West ile bağlarını kesti ve bugün Irving’in imzası olan spor ayakkabılarının bir sonraki versiyonunu piyasaya sürmesi planlanan Nike, onunla olan ilişkisini askıya aldı. Nets de onu askıya aldı.)

Ve geçen hafta Federal Soruşturma Bürosu, New Jersey’deki sinagoglara bir güvenlik tehdidi konusunda bir uyarı yayınladı. Ajans daha sonra, FBI’ın Newark ofisinden sorumlu özel ajanın “radikal aşırılıkçı görüşlere ve ideolojiye ve ayrıca Yahudi cemaatine karşı aşırı miktarda nefrete sahip” bir adam olarak tanımladığı kaynağı bulduklarını söyledi.

Pinsky, Haham Ingber’i getirmenin, kültürel bir kurum olarak bilinen ve performans alanlarından birini yenileyen ve yeni bir dans merkezi inşa eden 92. Cadde Y için “evrimsel bir adım” olduğunu söyledi.

“Bu, kim olduğumuzda temel bir değişiklik değil, ama kim olduğumuzu nasıl tezahür ettiğimizin ve zamanların ne kadar rahatsız edici olduğunun yeniden ayarlanması” dedi. 92. Cadde Y’nin “geleneksel Yahudi kurumlarından tamamen kopmuş” Yahudilere “bir köprü oluşturma açısından oldukça avantajlı” olduğunu da sözlerine ekledi.

Aynı zamanda, 92nd Street Y, 2014’ten bu yılın başlarına kadar 92nd Street Y’deki Yahudi cemaatinin ve Bronfman Yahudi Yaşamı Merkezi’nin yöneticisi olan Haham Peter Rubinstein’ın adını taşıyan 15 milyon dolarlık bir fon için para topluyor. Haham Ingber, emekli direktör olarak Haham Rubinstein ile bu sorumlulukları üstlenecek.

Ingber, 92nd Street Y ve Romemu’nun “antisemitizmin yükselişte olduğu yerde Yahudi bağlantısını ve Yahudi kimliğini derinleştirmenin temel işini yaptıklarını” söyledi. “Yahudi yaşamını, Yahudi bilgeliğini ve Yahudi pratiğini yükseltmeye vurgu yapmak” için çalışacağını söyledi.

Y, kültürde ve arkada küresel bir lider olarak bir geçmişe sahip” dedi. “Şu anda programatik erişimi genişletmek ve Yahudilik ve Yahudi programlamaya vurgu yapmak için konumlandırıldı, ancak bu, antisemitizm etrafında bir devamlılık.”

Hava

50’lerin zirvesine yakın güneşli bir gün. Akşam hava açık, sıcaklıklar 40’lara düşüyor.

ALTERNATİF-YAN PARK

Bugün (Seçim Günü) askıya alındı.

En son New York haberleri

Demokratik aday Vali Kathy Hochul ve Cumhuriyetçi rakibi Lee Zeldin. Kredi… The New York Times için Jeenah Moon, The New York Times için Sarah Blesener

• Vali yarışı : Seçim Günü. Erken oylamanın sona ermesiyle, vali adayları umut verici işaretler için ön katılım raporlarını ayrıştırıyorlardı.

• Eski bir Trump danışmanının beraatinin arkasında: Thomas Barrack Jr.’ın federal davası, aldatıcı derecede basit tek bir soruya bağlıydı: Birini yabancı bir hükümetin ajanı yapan nedir?
New York Maratonu

• Şehirde erişilebilirlik : 24 yaşındaki maraton gazisi Daniel Romanchuk, New York Maratonu’nda ikinci oldu. Ancak şehirde tekerlekli sandalyeyle dolaşmak yarışın kendisinden daha zor olabilir.

• 26,2 millik bir moda şovu : Maratondan önceki erken saatlerde, Staten Island’daki Fort Wadsworth’ta 50.000 koşucu toplandı. Oyalandılar, yarış öncesi gerginliklerle boğuştular ve başkalarının ne giydiğine hayran kaldılar. Buna Fort Wadsworth moda yürüyüşü deyin.
Yeni bir hasat için yüksek umutlar

Kredi… New York Times için Paul Barbera

New York Eyaletinde hasat zamanı boyunca, çiftçiler elmalardan kabaklara kadar her şeyi getirir. Ve on yıllardır ilk kez eğlence amaçlı kanunî kenevir topluyorlar.

Yazarımız John Ortved, bazı kenevir yetiştiricilerinin geçen yıl 21 yaş ve üstü insanlar için eğlence amaçlı esrarı New York’ta yasallaştırmasından önce bile hazırlandığı bir an olduğunu söylüyor. Devlet o zamandan beri, eyaletin Esrar Yönetimi Ofisi tarafından belirlenen kriterleri karşılayan çiftçilere 261 şartlı lisans verdi.

Lisansların bir kısmı, bu yeni sektörde bunu başarmayı umut eden Aswad Sallie ve Jasmine Burrems gibi küçük çiftçilere gitti. Yakın zamana kadar Copake, NY’de kiraladıkları sekiz buçuk dönümlük arazide otlar ve çiçekler, kabak ve karpuz üzerinde yoğunlaştılar.

37 yaşındaki Burems ve 46 yaşındaki Sallie, aynı zamanda bir aile kurdukları 2014 yılında ve Brooklyn’de bir eğitmen olarak çalıştığı sıcak yoga stüdyosunda tanıştıktan yaklaşık bir yıl sonra oraya taşındılar. Bitki uzmanı, caz şarkıcısı ve doula olarak çalışıyordu. Bedford-Stuyvesant’ı geride bırakmaya karar verdiler ve yerleştikten sonra, CBD veya kenevirin sarhoş edici olmayan bir türevi olan kannabidiol içeren ürünlere yönelik artan talebi karşılamak için kenevir bitkileri yetiştirmeye başladılar.

Bu yılın mahsulü, psikoaktif madde THC açısından zengin olan kenevir türlerini içeriyordu. CBD çılgınlığı sırasında hasatta yaptıkları gibi, Sallie ve Burems, hasata yardım etmeleri için arkadaşlarını ve akrabalarını çağırdılar ve bitkileri yerden koparmak ve yaprakları soymak için onları budama makası adı verilen özel makaslarla donattılar. Genellikle klasik bir ruh müziği için çalıştılar – diğerleri arasında Isaac Hayes, Curtis Mayfield ve Stevie Wonder – güneş enerjili bir stereodan patlatıldı.

Ekip, bitkileri eski bir kamyonete yükledi. Sallie onları yakınlardaki eski bir kafeye götürdü, orada dövüldüler ve dövüldüler.

Kurutulacaklar, iyileştirilecekler ve test edilecekler – New York’ta tüketilmek üzere yetiştirilen her şey, hatta kenevir bile, müfettişleri küf ve ağır metaller gibi kirleticileri kontrol eden Tarım ve Piyasalar Bakanlığı’nın onayını almalıdır (çiftliklerin üzerindeki uçuş yolları neden olabilir). ekin sorunları).

Ancak hasat satılmayacak – zaten hemen değil. Eyaletteki diğer çiftçiler gibi, Burems ve Sallie de kenevir yönetim ofisinin marihuana işleme ve satışına ilişkin kuralları tamamlamasını ve olası perakendecilerin 900 başvurusundan ilkini onaylamasını bekliyor.

Albany’nin yaklaşık 45 mil kuzeydoğusunda, Argyle, NY’de 40 dönümlük tarım yapan Seth Jacobs da ilerlemeyi bekliyor. Organik sebzeler ve kenevir yetiştirdikten sonra esrarın suç olmaktan çıkarılmasını “hayatın fırsatı” olarak nitelendirdi ve CBD’ye olan talep tırmandı. Şimdi o ve ailesi, Gorilla Glue, Sour Diesel ve Sweet Cheese gibi isimlerle daha güçlü ürünler yetiştiriyor ve yeni mahsulün getirdiği düzenleyici belirsizliği bekliyor.

Jacobs, “Esrar korkaklar için değil” dedi. “Bu günlerde, ne zaman küçük işletme kredisiyle ilgili bir satış çağrısı alsam, ‘Dikkatli olun. Esrar işindeyiz. Paranı alacağım ve mahvolacaksın.’ Ve gerçekten çok hızlı kapanıyorlar.”

BÜYÜKŞEHİR günlüğü

Tokalı yarım çizme

Sevgili günlük:

Yıl 1977. 16 yaşındaydım ve Madison ile Fifth arasındaki 46th Street’te bir ayakkabı mağazasında çalışıyordum.

Bulması zor bir tarz arayan bir adam mağazaya geldi: tokalı yarım çizme bir elbise. İşleri daha da zorlaştırmak için nadiren stokta tuttuğumuz bir beden aldı.

Ama aradığı şeye sahip olmakla kalmayıp, onu hem siyah hem de kahverengi olarak ona sunabildim. Ve indirimdeydiler – çifti 24.88 dolar.

Cüzdanından bir kağıt çıkardı, üzerine yazdı ve bana verdi. Üzerinde Alvin Theatre gişesine, yılın en büyük hitlerinden biri olan “Annie” için bana yer vermesi için talimatlar vardı. Bana ve o gece randevum olarak getirdiğim herkese göz kulak olacağını söyledi.

Adamın Broadway’in en iyi dans müziği aranjörlerinden biri olan ve “Annie”nin yanı sıra “Chicago”, “The Tap Dance Kid” ve “Hello, Dolly!” yapımlarında da çalışmış olan Peter Howard olduğu ortaya çıktı.

O gece bana göz kulak oldu mu bilmiyorum. Ve 2008’de öldü. Ama teşekkürler Bay Howard. kız kardeşimi aldım.

— Mitchell J. Kardon

Agnes Lee tarafından çizildi.
Gönderimleri buraya gönderin ve Metropolitan Günlüğü’nün devamını buradan okuyun .

Burada bir araya gelebildiğimize sevindim. Yarın görüşürüz. -JB

PS İşte bugünün Mini Bulmaca ve Heceleme yarışması . Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz .

Melissa Guerrero ve Ed Shanahan, New York Today’e katkıda bulundu. Ekibe [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

.