Apple şehri ve ülkeyi fotoğrafladı: gelecekte yapay zeka oluşumu için de görüntüler

xTasarim

Global Mod
Global Mod
Apple, AI modellerinin oluşumu için veri kaynaklarını genişletir. Filo tarafından kameralar ve kamera çantaları için araçların evinde çekilen görüntüler sadece harita hizmetine değil, aynı zamanda grubun diğer ürün ve hizmetlerinin ek geliştirilmesinde ilk kez akmalıdır. Bu, Apple'ın Apple Haritalar görüntülerinin kaydedilmesiyle ilgili güncellenmiş bilgi sayfasında fark ettiği gibi, örneğin “görüntülerin tanınması, oluşturulması ve iyileştirilmesi ile ilgili” modellerin oluşumunu içerir.

Yapay zekanın eğitimi için, “Mart 2025'ten itibaren sandıklarda toplanacak bulanık görüntüler kullanılır”, Apple Almanca çevirisinde açıklıyor. Bu muhtemelen araçlar ve kamera sırt çantaları tarafından çekilen yolların ve bölgelerin görüntüleri anlamına gelir. İnsanlar ve plakalar otomatik olarak tanınmayan (“bulanık”) oluşturulmalı ve yalnızca bu uyarlanmış modülde yapay zekayı eğitmek için kullanılmalıdır.

Apple Intelligence şimdiye kadar bazı görüntü fonksiyonları

Apple'ın somut terimlerle iyileştirmek istediği işlevler şu an açık kalır. Nisan ayı başlarında IOS 18.4 ile Almanya'ya da gelen Apple Intelligence, istenmeyen fotoğraf unsurlarını ve “görsel zekayı” ortadan kaldırmak için yapay zeka görüntülerinin üretimi için işlevler içeriyor. İkinci işlev, fiziksel ortamı iPhone kamera aracılığıyla yakalar ve bağlam ve ek eylem bilgileri sağlamaya çalışır. Bununla birlikte, görüntü analizi için merkezi işlevler için, geri dönüş CHATGPT ve Google görüntü aramasını entegre gibi görsel zeka.

Apple'ın kamerası şu anda Almanya'ya seyahat etmiyor, sonuç olarak bu ülkede eğitim amaçlı AI için görüntü verisi yok. Araçlar son zamanlarda 2023 ve 2024'te Almanya'da seyahat ediyorlardı, ancak şimdiye kadar Apple, Sokak View muadilindeki harita hizmetindeki “görünüm” i açıklamamıştı.

Yasadışı Web İçeriği ile AI eğitimi

Sektörün geri kalanına benzer şekilde Apple, vokal modellerini Unix web içeriğinde kullandı ve yalnızca egzersiz için bir seçenek iletti. Apple'ın girişimi son zamanlarda giderek daha fazla eleştirildi, çünkü şimdiye kadar grup Siri vokal yardım sistemi için işlevler uygulayamadı (ve zaten reklam reklamlarında pazarlanmıştı). Dahili olarak, Siri ekibi şimdi yeni bir yönetim altında.

(LBE)