Bir Çizgi Roman Koleksiyoncusu Pazar Günlerini Nasıl Geçirir?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Vincent Zurzolo 5 yaşındayken, Queens, Rockaway Beach’teki evinin yakınındaki öğle yemeği ve şekerci dükkanından çizgi roman alabilmek için annesinden 10 sente yalvarırdı. Bay Zurzolo, “İlk çizgi romanım 19, 1976 numaralı Ghost Rider’dı. “15 yaşında bir arkadaşımla onları alıp satmaya başladım. Okulumda çizgi roman çocuğu olarak tanınmaya başladım.”

Birkaç on yıl sonra, iki başarılı işletmeye sahip, eski çizgi romanlar için çevrimiçi bir perakendeci olan Metropolis Collectibles ve önde gelen bir çevrimiçi müzayede sitesi olan Comic Connect.

Kendi koleksiyonuna gelince, Bay Zurzolo’nun en değerli varlığı, 2001 yılında 115.000 $’a satın aldığı ve Spiderman’in ilk çıkışını içeren Amazing Fantasy No. 15, 1962. Bugün neredeyse 2 milyon dolar değerinde, dedi.

51 yaşındaki Bay Zurzolo, arka yönetmen olan 51 yaşındaki eşi Josephine Dano ile Greenwich Village’da yaşıyor.

SESSİZ UZAY Sabah 8:30 civarında kendi başıma uyanırım Karımın esrarengiz bir şekilde uykuda kalma yeteneği var. Oturma odasına gidiyorum ve 20 dakika Transandantal Meditasyon yapıyorum. sadece suyum var; Ben kahve içmem. Bazen granolalı yoğurt yiyebilirim. Sardalya yemeye de başladım. Onlar iyi bir protein kaynağıdır. Biraz ter giydim, bir su şişesi aldım ve spor salonuna gittim.

ÜNLÜ GYM Önümüzdeki 100 dakika boyunca — her şeyin zamanlamasını öğrendim — 14th Street’teki McBurney YMCA’dayım . Şarkıyı onlar hakkında yazdılar. Ağırlık kaldırıyorum, eliptik makineler kullanıyorum ve esneme yapıyorum.

14. Cadde’deki McBurney YMCA’da. “Şarkıyı yazdıkları kişi.” Kredi… Michelle V. Agins/The New York Times

PROTEİN, YEŞİLLER Evde buzdolabında yemek artıkları veya haşlanmış yumurtalar var. Tavuklu salata yapabilirim. Daha fazla yeşil gıda yemeye çalışıyorum. Jo kalkıyor veya duş almış olabilir. O bir kahve ve hamur işi insanı, bu yüzden ona sahip olacak.

DAHA FAZLA EGZERSİZ Öğlen civarı bisiklete binebilirim. Pandemi sırasında beni evden çıkarmak için ata binmeye başladım. Citi Bike kullandım ama bu 50 pound gibi bir şey ve hızlanmak zordu, bu yüzden Echelon Cycles’tan bir Scott bisikleti aldım. Batı Yakası Otoyolu’na veya George Washington Köprüsü’ne gidip geri dönüyorum, bu bir başarı hissi veriyor. Bu bir köprü devi ve su sağımda, ki bunu seviyorum.

“Pandemi sırasında beni evden çıkarmak için ata binmeye başladım.” Kredi… Michelle V. Agins/The New York Times

İŞ GİRİŞİ Binmezsem, birkaç saatliğine ofise giderim. İnsanlar çizgi romanları sever. Gerçeklerden kaçış sunarlar ve son derece değerli bir yatırım ve tahsilat şeklidir. Metropolis’in şu anda envanterinde 250.000 çizgi roman var ve yılda yaklaşık 50.000 satıyoruz. Bazıları sadece birkaç dolar; diğerleri birkaç milyona gidiyor.

Vintage çizgi roman koleksiyonundan örnekler. Kredi… Michelle V. Agins/The New York Times

GROCERY RUN Jo ve ben Trader Joe’s’a çarptık. Taze ürünler bulmak için mağazada dolaşıyoruz: kırmızı biber, brüksel lahanası, bebek roka, çilek ve beni ona yönelttiği greyfurt. Greyfurt gibi ama daha tatlı. Tavuk budu, saf protein olan sarsıntılı ve taze çiçekler alıyoruz. Sonra çantaları eve geri göndeririz.

KOMİK ÇİFT Çizgi roman mağazalarını ziyaret etmeyi seviyorum. Özel çocukluk koleksiyonum 1.000 civarında. Yetişkin koleksiyonum aşağı yukarı aynı. Bazen Jo benimle gelir. Biz tanışmadan önce bir çizgi roman aşığıydı. Bunun için bir tutkusu olması ve birlikte eğlenebilmemiz inanılmaz. İlk buluşmalarımızdan birinde X-Men karakterleri hakkında belirsiz bilgiler veriyordu. Şok olmuştum. “Vay canına, bu kızdan hoşlanıyorum” diye düşündüm.

Mr. Zurzolo, eşi Josephine Dano ile birlikte. “İlk buluşmalarımızdan birinde X-Men karakterleri hakkında belirsiz bilgiler veriyordu” dedi. ‘Vay canına, bu kızdan hoşlanıyorum’ diye düşündüm.” Kredi… Michelle V. Agins/The New York Times

UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞI SÜPER KAHRAMAN Profesyonel çizgi roman yazarı David Quinn ile birlikte yazdığım Addiction adlı kendi çizgi romanım, umarım öyle olur. , gelecek yıl çıkar. Uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele eden bir kadın doktor hakkında. Mafya, onu öldürmek için büyük bir kokteylle onu vurur, ki bu, hayata geri dönmesi dışında yapar. Birine dokunduğunda ve dokunduğunda, onlara her türlü ilacı enjekte edebilir. Çok şık ve bir erkek arkadaşı var. Ayrıca çok sayıda kötü adam var.

İMZA TABAĞI Pandemiden önce 95 yaşındaki babam ara sıra akşam yemeğine gelirdi. New Jersey’de yaşıyor ve çok bağımsız. Otobüse binmeyi seviyor, yoksa ona bir araba alırım. Hala Covid konusunda gerginim, bu yüzden birbirimizi istediğim kadar görmedik. Bu zor oldu. Yemek yapmayı ailemden öğrendim ve bazen benim imzam olan biftek pizzaiola’yı yapacağım. Genellikle harika bir aşçı olan Jo kızarmış tavuk yapar. Yaparsa, yapılan teklifleri kontrol etmek için müşterilerle telefonda veya web sitemizde olacağım.

Mr. Burada, mutfağında öğle yemeği hazırlayan Zurzolo, “iyi bir protein kaynağı” olan sardalya hayranıdır. Kredi… Michelle V. Agins/The New York Times

EKRAN KAÇIŞ Yemek yerken TV izlemek için yaklaşık 7-ish aşağı oturma odasına iniyoruz. Jo bir anime vuruşunda; Değilim. İkimiz de bilim kurgu severiz. “Star Trek: Discovery” ve “Star Trek: Picard” izliyorduk. Marvel filmlerini de severiz.

REJİMLER Son beş yıldır Jo beni bir cilt rejimine soktu. Ben sahilde büyüdüm. Cildimin deri gibi görünmesini istemiyorum, bu yüzden yatmadan önce bir sürü ürün kullanıyorum: Peter Thomas Roth’un Yaşlanma Karşıtı Temizleme Jeli, Algenist’in Genius Ultimate Yaşlanma Karşıtı Göz Kremi ve Amorepacific’in Moisture Bound Sleeping Recovery Masque. Ben de diş ipi kullanmakta çok iyiyim.

YATAKTA OKUMAK 11:30 veya gece yarısı civarında yataktayım. Jo ilk orada. Biraz okuyabilirim. Çizgi romanları dijital olarak okuyorum. Chris Claremont ve Frank Miller’ın “Wolverine” (1982) kitabını yeniden okudum. İlk okuduğumda 11 yaşındaydım. Tekrar okumak çok özeldi ve birçok anıyı geri getirdi. Ayrıca David Goggins’in Can’t Hurt Me: Master Your Mind and Defy the Odds’ı da yeni bitirdim. Motive edici bir kitap gibi, ama bunun ötesinde. O etkileyici bir insan. Sonra ışıklar sönüyor.