Bir Dünya Kupası Podcast’çisi (ve Messi Süper Hayranı) Pazar Günlerini Nasıl Geçiriyor?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Lionel Messi, 15 yılı aşkın bir süredir bir futbol efsanesi olmasına rağmen, oyunun kurallarını değiştiren oyuncular (Diego Maradona’yı düşünün) üretmesiyle tanınan bir futbol devi olan Arjantin ve menşe ülkesi için bir Dünya Kupası kazanmayı asla başaramadı. Yine Arjantin’den gazeteci Jasmine Garsd, Ulusal Halk Radyosu’ndaki nostaljik podcast’i “The Last Cup/La última copa”yı Messi’nin en son arayışına adadı. Ne de olsa, 35 yaşındaki yıldız forvetle kişisel bir bağı varmış gibi hissettiğini söyledi. Messi gibi, Bayan Garsd da gençken terk ettiği futbol takıntılı bir ülkede büyüdü.

Ancak podcast sadece Messi ve son girişimi olabilecek Katar’da takımını zafere taşıyıp taşımayacağı hakkında değil. (Arjantin, Çarşamba günü Dünya Kupası’nın ilk turundan çıkmayı başardı ve bu hafta sonu Avustralya ile oynayacak.) Bayan Garsd, gösterisinde, Bay Messi’nin ve kendisininki de dahil olmak üzere göçmenliğin manevi ve duygusal maliyetlerini 10’da araştırıyor. yarısı İspanyolca ve yarısı İngilizce olan bölümler, turnuvanın sonucu ne olursa olsun her iki dilde de son bir bonus bölümle birlikte 8 Aralık’ta yayınlanacak.

Podcast yemi. Kredi… The New York Times için Lucia Vazquez

40 yaşındaki Bayan Garsd, adını büyük Japon aktörden alan kedisi Toshiro Mifune ile Queens, Ridgewood’da yaşıyor. Pazar günleri, Messi gibi birçok spor yıldızı da dahil olmak üzere milyonlarca Güney Amerikalının keyifle tükettiği mate adlı güçlü çayı yudumlamak için zaman ayırır.

BULUNAN SESLER Uyanmayı, kendime gerçekten sert bir kahve yapmayı ve oturup plak dinlemeyi seviyorum. Ben gerçekten büyük bir plak koleksiyoncusuyum. Kayıt türü ruh halime göre değişir. Podcast’i yapmaya başladığım sıralarda, ikinci el mağazalarında bir sürü ucuz, eski İtalyan plak buldum. Ayrıca mahallemdeki eşantiyon yığınlarında eski salsa kayıtları yığınları buldum. Bu yüzden genellikle oturup birkaç plak dinlerim ve belki okurum. Podcast için ilgimi çeken bazı kimlik konularına değinen birçok Arjantinli yazar okuyorum. Bana gerçekten ilham veriyorlar.

Burada El Parce fırınını ziyaret ederken gösterilen Bayan Garsd, “Kolombiyalı hamur işleri en iyisidir,” dedi. “Birçoğu avize unundan yapılıyor.” Kredi… The New York Times için Lucia Vazquez

YEREL LEZZETLER Beni biraz ağlatacak kadar sert kahveyi severim. Küçük bir İtalyan mekanizmam var, onu bir Bialetti’de yapıyorum ve tencere pek iyi yapılmamış, bu yüzden sap her zaman eriyor ve onu dökmeyi bitirmek zorunda kalıyorum. Ama beni uyandırması için sarsıntıya ihtiyacım var. Evimin yanında bir Kolombiya fırını var, El Parce ve ben genellikle oraya gider ve biraz Kolombiya hamur işi yerim. Kolombiya hamur işleri en iyisidir. Birçoğu avize unu ile yapılır. Bazılarının içinde peynir var. Bir Kolombiya ve Ekvador mahallesinde yaşıyorum. Pazar kahvaltısı bu kadar.

TEK HOBİ Birkaç yerel plak dükkanına ve ikinci el eşya dükkanına gidiyorum. Geçenlerde 1 dolarlık Barbra Streisand plakları buldum. Bende de çok garip şeyler var. Geçen gün, dökülen su sesi gibi sesi dijital olarak yakalamadan önceki ses efektlerinin bir kaydını buldum. Bunu Long Island City’de Remix Market diye bir yerde buldum. Genellikle tek başıma giderim çünkü plakları seven insanlar çekilmez olabiliyor. Evimden birkaç blok ötede, bir garaj dolusu plak bulunan küçük bir ikinci el dükkanı var ve ben oraya gizemli bir garaj olan “garage misterioso” derdim. Geçen gün konuşurken operayı ne kadar çok sevdiğini söyleyen Salvadorlu yaşlı bir beyefendiye ait. Güzel bir eski opera koleksiyonu var.

Kredi… The New York Times için Lucia Vazquez

ANALOG İLHAM Podcast’te seslerle çok oynadık; nostalji sesleri. Anneannemin radyosunu dinleyerek büyüdüm. Her zaman açıktı. O yastığının altında radyoyla uyur, ben de yanında uyurdum. Statikliği bir yastığın altında boğuk olan eski bir radyonun çok özel bir sesi var. Queens’teki Hareketli Görüntü Müzesi’ni seviyorum. Pazar günü oraya gidebilmemin nedenlerinden biri, eski radyolardan oluşan güzel bir koleksiyona sahip olmaları. Hala oradaysa sürem yok ama podcast’i hazırlarken birkaç kez radyo sergisine gittim. Orada oturup eski radyolara bakmanın benim için gerçekten özel bir yanı vardı.

KABAĞI GEÇ Mahallede bir sürü arkadaşım var ve birlikte takılmayı ve Arjantin tarzı bir çay içmeyi seviyoruz dostum, bu aynı zamanda güney Brezilya, Uruguay ve Paraguay’ın bazı bölgelerinde de içiliyor. Bombilla adı verilen özel metal bir kamışla içi boş bir kabaktan içiyorsunuz. Bu ortak bir ritüel. Kabağı herkese dağıtıyorsun ve saatlerce konuşuyorsun. Arkadaşımın bahçesinde oturacağız, belki altı kişi, Şilililer, Brezilyalılar, Arjantinliler ve Amerikalılardan oluşan iyi bir karışım ve çok güzel. Bunu çok özel yapan bir arkadaşım var. İçine çiçek veya lavanta veya portakal kabuğu koyacak, bu yüzden çok aromatik. Bazen Amerikalılar çaydan pek hoşlanmazlar; Güçlüdür ve buna alışkın değilseniz müshil olabilir.

Arkadaşlarla dostum yudumlarken. Kredi… The New York Times için Lucia Vazquez

ESKİ OKUL Sohbet ve eş, Pazar günlerimin çok önemli bir parçası ve Ridgewood hakkında sevdiğim şeylerin bir parçası. Tam bir Latin Amerika topluluğu. New York’ta hala kaldırımlarda çim sandalyelerde oturan aileleri ve sokakta oynayan çocukları görebileceğiniz bir yer. Saatlerce mate içmemiz bunun bir parçası.

FELLINI ETKİSİ Geceleri erkenden dinlenmeye ve film izlemeye çalışıyorum. Podcast’in yapımı sırasında çokça Fellini izledim. “Amarcord” adlı filminin neşeli ve karnavalesk hissinde futbol hissi uyandıran bir şeyler vardı. Futbolun da bir tür karnaval havası vardır, sirk şehirdeymiş gibi. Ve “Amarcord” da bu adamın anılarından bahsediyor ve ben de bu şefkati gerçekten yakalamak için evdeki insanlara karşı hissettiğim şefkati gösteren bir podcast yapmak istedim. Fellini bunu İtalyanlarla çok iyi yapıyor. Filmlerini izlediğinizde kendi insanlarına karşı ne kadar sıcak hissettiğini anlıyorsunuz değil mi?

Sunday Routine okuyucuları, Jasmine Garsd’ı Instagram’da @Jasminegjournalist adresinden ve Twitter’da @Jasgarsd adresinden takip edebilir.