Bir Rüşvet Soruşturmasının Gölgesi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bugün, federal bir yolsuzluk soruşturmasına yakalandıktan yedi yıl sonra, Belediye Binası’ndaki en üst düzey ceza adaleti yetkilisi Philip Banks III’e bakacağız. Ayrıca televizyonda yayınlanan binlerce New York Piyango çekilişini başlatan kişilik Yolanda Vega’ya veda edeceğiz. Emekli oluyor.

Kredi. . . The New York Times için Robert Wright

Belediye binasındaki en yüksek ceza adaleti yetkilisi olarak Philip Banks III, Belediye Başkanı Eric Adams’ın en büyük önceliği olan kamu güvenliğini denetleyecek ve Adams’ın silahlı şiddeti azaltma planında merkezi bir rol oynayacaktır.

Suç sorununun aciliyeti, Bankalar için riskleri artırdı. Şimdi kendisini, yüksek rütbeli bir polis memuruyken onu soruşturan birkaç kişi de dahil olmak üzere, federal ve eyalet kolluk kuvvetleriyle işbirliğine dayanan bir plan için önemli bir kişi olarak buluyor ve şimdi onunla çalışmak konusunda çekinceleri olabilir.

Meslektaşlarım Michael Rothfeld, William K. Rashbaum ve Jan Ransom, Banks’in anlaşmalarını inceleyen kurumlardan birinin Manhattan bölge savcısının ofisi olduğunu yazıyor, bu daha önce bildirilmemişti. Adams’ın “Silahlı Şiddeti Sonlandırma Planı”, bölge savcıları da dahil olmak üzere ceza adaleti yetkililerini daha sert politikalar benimsemeye çağırdı. Adams gibi yılın başında göreve başlayan Manhattan bölge savcısı Alvin Bragg, bu hafta vurguyu değiştirene kadar, silah bulundurma davalarına nispeten yumuşak bir yaklaşım çağrısında bulunmuştu.

Banks, geçmişiyle ilgili endişeleri yatıştırmaya çalıştı. Bu ay bir New York Daily News sütununda, ne halkın güvenine ihanet ettiğini ne de yasaları çiğnediğini yazdı. Sadece şehir yetkilileriyle bağlantı kurarak güç arayan iki iş adamı Jona Rechnitz ve Jeremy Reichberg ile ilişki kurduğu için özür diledi. Yetkililerle işbirliği yapan Rechnitz, dolandırıcılık suçlamalarını kabul etti. Reichberg, 2019 yılında rüşvet ve komplo suçlamalarından hüküm giymişti.

Savcılar, Banks’i suçlanmayan bir ortak komplocu olarak nitelendirerek, yüksek fiyatlı yemekleri, Dominik Cumhuriyeti’ndeki spor etkinlikleri ve tatilleri için biletleri ve hatta Rechnitz ve Reichberg’den Muhammed Ali’nin taktığı bir yüzüğü kabul ettiğini söyledi. İki yıllık soruşturma Belediye Başkanı Bill de Blasio’ya ulaştı ve diğerlerinin yanı sıra Banks’in yakın arkadaşı, şehrin infaz görevlileri sendikasının lideri Norman Seabrook’un hapis cezasına çarptırılmasına yol açtı.

Dahili F. B. I. raporlarının, mahkeme belgelerinin ve şehir kayıtlarının gözden geçirilmesi, Bankaların her zaman çıkar çatışmalarını önlemeyi amaçlayan bir şehir yasasına uymadığını ortaya koydu. Kayıtlar, polis teşkilatının en üst düzey üniformalı pozisyonu olan daire başkanıyken, değerli hediyeleri kabul etmediğini ve yatırım amaçlı gayrimenkulleri ve kira gelirlerini açıklamadığını yalan bir şekilde iddia ettiğini gösteriyor; daha önce bildirilmemiş olan gerçekler. Soruşturmaya katılan iki kişiye göre, savcılar, karşılığında resmi işlem yaptığını kanıtlayacak yeterli kanıtları olmadığı için onu suçlamadı.

Bazı hükümet gözlemcileri, Banks’in geçmişinin, şimdi daha da güçlü bir işi olduğu için nasıl davranacağına dair soruları gündeme getirdiğini söylüyor. Suç azaltma stratejilerini inceleyen kar amacı gütmeyen New York Şehri Vatandaş Suç Komisyonu’na liderlik eden Richard Aborn, Banks’in deneyimini övdü, ancak soruşturmanın gölge düşürebileceğini söyledi.

“Sürekli yüzleşmek zorunda kalacağını düşündüğüm bir şey bu,” dedi Aborn.

Banks ve Adams röportaj yapmayı reddetti. Bir Belediye Sözcüsü Maxwell Young yaptığı açıklamada, suçlamaların “hukuksuzluğa ilişkin hiçbir bulgu olmaksızın davaya açıldığını ve yeniden yargılandığını” söyledi. ”

Young, finansal açıklama formlarındaki yanlış iddiaları ve eksiklikleri, Banks’in soruları yanlış anladığını söyleyerek dürüst hatalar olarak nitelendirdi.

<saat/>

Hava durumu

Bu gece ve yarın karın yağacağı konusunda hiçbir anlaşmazlık yok.

Bunun ötesinde, Ulusal Hava Servisi, bir kış fırtınası saati ve bir fırtına uyarısı yayınlamasına rağmen “hala olağandışı miktarda belirsizlik” olduğunu söyledi. New York City’de altı inçten fazla toz kar için “düşük ila orta potansiyel” ve doğu Long Island ve güneydoğu Connecticut’ta altı inçten fazla “orta ila yüksek potansiyel” olduğunu söyledi.

Belirsizlik, fırtınanın nereye gideceği konusunda bölünmüş olan bilgisayar tarafından oluşturulan tahmin modellerinden geldi. Fırtına biraz batıya kayarsa – Doğu Sahili’ne daha yakın – New Jersey ve New York City daha fazla kar alırdı. Biraz doğuya, kıyıdan uzağa hareket ederse, daha az alacaklardı ve Long Island ve New England daha fazla alacaktı.

Ulusal Hava Servisi’nden bir meteorolog olan Tiffany Fortier, üç modelden Avrupa modelinin Long Island’ı “çarptığını” söyledi. GFS olarak bilinen bir model, fırtınanın Jersey Shore ve New York City’yi Avrupa modelinden daha sert vurduğunu gösterdi. Üçüncü model, daha yakın menzilli Kuzey Amerika modeli, “tüm alan için oldukça yoğun” dedi.

Bugün ise, 30’ların ortalarında hava sıcaklıkları ile bulutlu bir gün bekleyin.

alternatif yan park

Pazartesi (Ay Yeni Yıl Arifesi) tarihine kadar geçerlidir.

<saat/>

En son Metro haberleri

• Fırtınalı Daniels, eski Başkan Donald J. Trump’a karşı patlayıcı davasını yürüten ve şimdi ondan hırsızlık yapmakla suçlanan avukat Michael Avenatti’nin davasında tanık kürsüsüne çıktı.

• New York Şehri Çıkar Çatışmaları Kurulu, Belediye Başkanı Eric Adams’ın erkek kardeşinin şehir için 210.000 değil, 1 dolar maaşla çalışabileceğine karar verdi.
<saat/>

Yolanda Vega selam veriyor

Kredi. . . Shiho Fukada/Associated Press

Bu hikayedeki zorluk, adın nasıl aktarılacağıdır. Nasıl yazılacağı değil. Nasıl iletilir, çünkü burada duyamazsınız.

“Yooooolannnda Vega” ne kadar holaydı. com yaptı. Times-Union of Albany daha fazla A ve daha az N seçti: “Yooooolaaaanda Vega. Online People dergisi büyük harfle yazdı: “Ben YOLAAANDA VEGAAAA. New York Times, 1999’da fonetik bir telaffuz denedi ve bu hafta buna takıldı: “Ben Yo-LAHNNN-da Vega!”

Artık piyango çekilişlerinde duymayacaksınız. New York Piyango, 66 yaşındaki Vega’nın, hayatının neredeyse yarısını sayıları duyurarak ve Mega Millions ve Powerball gibi oyunların şaşkın kazananlarına büyük boyutlu törensel çekler sunarak geçirdikten sonra emekli olduğunu duyurdu.

[Güle güle ‘Yo-LAHNNN-da-Vega!’ Bir New York Piyango Kraliçesi Emekli Olur]

Vega, piyango için televizyona ilk çıktığı anda adının telaffuzunu abartmaya başladığını söyledi. Ardından, özellikle “biraz espresso içtiği” bir günde bir yönetmen, “adınızı uzatmanın saniyeler süren değerli zamanınızı emdiğinden şikayet etti. ”

“Kim olduğumla gurur duyuyorum” dedim ve kendime karşı dürüst olmaya devam ettim ve bunu yapmaya devam ettim. ”

Kaçınılmaz olarak, hayranlar adını onun yaptığı gibi telaffuz etmeye çalıştı. 1999’dan 2004’e kadar New York Piyango’nun direktörü Margaret DeFrancisco, “Eğer bundan bıktıysa,” dedi, “hiç göstermedi. ”

<saat/>

Okuduklarımız

• Brooklyn Daily Eagle’ın bildirdiğine göre, önemli kesintiler ve gecikmelerden sonra, 2022 TD Five Boro Bisiklet Turu’nun bu Mayıs ayında geri dönmesi planlanıyor ve kayıtlar artık açık.

• Helen “With the Gold Teeth” Harris, elmas bölgesindeki bir satıcı ağını kullanarak karmaşık, stilize altın ve elmas ızgaralar yapıyor.

• New York merkezli yazar Stephen Ruddy, apartman avı yaparken kendini şu soruyla buldu: “Gerçekten tuvalete ihtiyacım var mı?”
<saat/>

BÜYÜKŞEHİR günlüğü

1901 Bulvarı P

Sevgili Günlük:

2000 yılında New York’u ziyaret ediyordum ve Brooklyn’de ailesiyle birlikte yaşayan oğlum bana hepimizin Red Hook’ta bir sanat sergisine gideceğimizi söyledi. Dışarıdayken görmek veya yapmak istediğim başka bir şey olup olmadığını sordu.

1938’de Brooklyn’de doğmuş olmama rağmen, doğduğum yere, 1901 Bulvarı P’deki bir apartmana asla geri dönmediğimi ve bunu yapmak istediğimi söyledim.

Oraya giderken hevesli hissettim. Hemen önünde bir park yeri bulduk ve ön kapıda bir fotoğrafımı çekmek için dışarı atladık. Annemden biri bana hamileyken aynı yerde duruyor.

Birkaç yaşlı kadın kaldırımda çimenlik sandalyelerde oturuyordu. Ailemizin gülüp fotoğraf çektiklerini görünce biri beni aradı ve neden orada olduğumuzu sordu.

Orada doğduğumu ama daha bebekken taşındığımı söyledim.

Kısa bir sohbetten sonra ailem ve ben arabamıza doğru yürüdük.

Başka bir kadın bana seslendi.

“Burada yaşadığını duydum,” dedi. “Ne zaman oldu?”

“Bin dokuz otuz sekiz,” dedim, “ama sadece kısa bir süre için. ”

Kadın o zamandan beri orada yaşadığını söyledi. O zamandan birini hatırlayıp hatırlamadığımı sordu.

Annemin Fanny Rubell adında yakın bir arkadaşı olduğunu bildiğimi, benimle aynı yaşta bir kızı olduğunu, annemle bebek arabalarını birlikte yürüdüklerini ve uzun zaman sonra telefonda konuştuklarını söyledim. uzaklaştık.

“Ben Fanny Rubell’im!” diye bağırdı kadın.

— Brenda Kingsley

Agnes Lee tarafından resimlendirilmiştir.
Gönderimleri buraya gönderin ve Metropolitan Günlüğünü buradan okuyun .

<saat/>

Burada bir araya gelebildiğimize sevindim. Pazartesi günü görüşürüz. – J.B.

P. S. İşte bugünün Mini Bulmaca ve Yazım Arısı . Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz .

Melissa Guerrero, Geordon Wollner, Corey Kilgannon, Olivia Parker ve Ed Shanahan, New York Today’e katkıda bulundu. ekibe adresinden ulaşabilirsiniz.
nytoday@nytimes. com .

.