Böylece yeni ABD tarifelerine yanıt verir

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bu yeni senaryoda, endüstri yerel tedarikçilerin geliştirilmesini, eğitim programlarını ve finansman planlarını içeren bir entegrasyon saldırısı başlattı. Amaç: Dış bağımlılığı azaltın ve Meksika üretimini yeni ticari engellere karşı koruyun.

Strateji nedir?

Aralık 2024'ten bu yana, INA, Dünya Bankası'nın IFC'si ile birlikte, 14 çapa şirketi (Tier 1) arasında 35 özel bileşen talebini belirleyen bir pilot program başlattı. Bu şirketler, özellikle Asya olmak üzere yüksek oranda ithalatlara sahiptir ve tedariklerinin yerini hızlandırmayı gerektirir.

Programın ikinci aşaması Mayıs ayında 120 Meksikalı tedarikçiyi seçme çağrısının açılmasıyla başladı. Bunlar, tedarik zincirlerine Seviye 1 veya Seviye 2 olarak entegre etmek amacıyla, yön, finans, endüstriyel süreçler ve düzenleyici uyum konusunda odaklanan 22 modülde teknik eğitim alacaktır.

Padilla, “Yapısal bir değişim görüyoruz. Bu konjonktürel bir kriz değil, uluslararası ticaretin yeniden yapılandırılması.” Dedi. “Bu nedenle, tedarikçileri eğitmenin yanı sıra, otomasyon ve yenilikçiliğe finansman ve yatırımları kolaylaştırmak için koşullar yaratıyoruz.”

Tarife önleminin etkisi, özellikle termal tedaviler ve kaplamalar gibi dolaylı girişler ve otomotiv elektrifikasyonu için anahtar malzemeler üzerindeki etkisi olmuştur. Motor, süspansiyon veya adres parçaları gibi karmaşık bileşenlerde – üretim değerini sırasıyla% 8.2 ve 1.265 milyon dolarlık bir şekilde temsil eden karmaşık bileşenlerde daha da büyüktür – çünkü “temel otomobil parçaları” veya çekirdek parçalar olarak kabul edilecek belirli ve büyüyen yüzdelere uymaları gerekir.

INA, mevcut ritim korunursa, pilot programın sonuçlarının 2025'in sonundan önce yansıtılacağını tahmin ediyor. Planın, yeni tedarikçileri entegre etmek ve coğrafi kapsamı genişletmek için periyodik çağrılarla en az iki yıl daha genişletmeyi düşündüğünü tahmin ediyor.

Otomatik Parçalar Nasıl İhracat?

Üretim açısından, beş ana üretici devlet – Coahuila, Guanajuato, Nuevo León, Chihuahua ve San Luis Potosí – Meksika'da yapılan otomobil parçalarının% 58'inden fazlasını temsil ediyor. Coahuila, bir önceki yılın% 15,4'üne kıyasla hafif bir düşüşle birlikte, 2025'te% 14.8 katılımla liderlik ediyor.

INA verilerine göre, Meksika ilk 2025 iki aylık dönemde otomobil parçalarına 16.107 milyon dolar ihraç etti. Amerika Birleşik Devletleri bu satışların% 87'sini yoğunlaştırdı ve bunu% 3,1 ile Kanada izledi. Buna karşılık, ithalat 10.363 milyon dolardı, ABD, Çin ve Japonya ana tedarikçi olarak.

Amerika Birleşik Devletleri'ne otomobil parçası tedarikçilerinin sıralamasında Meksika,%43.15 katılımla liderlik etmeye devam ediyor. Bunları, sektördeki Amerikan bloğunun ağırlığını yeniden teyit eden Kanada (%9.88) ve Çin (%7.73) ve aynı zamanda üçüncü pazarlara, özellikle Asyalılara maruz kalmayı azaltmanın aciliyetini takip ediyor.

Padilla, “Yeni kurallar tarife biriktirmemizi daha önce olduğu gibi biriktirmemizi engelliyor. Bir Autoparte T-Mec'i karşılamıyorsa, şimdi sadece otomobil parçaları tarifesini ödüyor, ancak çelik veya alüminyum tarafından ek değil. Yine de, bölgesel entegrasyonla uyumlu olmayanlar için zor bir darbe” dedi.

Meksika endüstrisi, yerel içeriği güçlendirmenin yanı sıra, sadece bir veya iki kökene bağlı olmayacak şekilde pazarlarını ve tedarikçilerini çeşitlendirmeye çalışır. Bu strateji aynı zamanda lojistik kesintiler ve jeopolitik gerilimlerle ilişkili riskleri azaltmayı amaçlamaktadır.

Bu arada, T-MEC kurallarına uymayan şirketler, tarifelerde% 27,5'e kadar veya çok özel durumlarda% 50'ye kadar ödeme yapmaya devam edecek ve bu da onları gelecekteki ihalelerden veya küresel sözleşmelerden marjinalleştirebilir.