Cinsel İstismar Mağdurları İntiharına Rağmen Doktorun Mahkumiyetini Korumak İçin Yalvardı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ricardo Cruciani, kurbanların yıllarca cinsel taciz ve tecavüz olduğunu söylediği ve Temmuz ayında mahkum edildiği suçların ardından geçen ay hapishanede kendini öldürdü. Çarşamba günü, bu kurbanlardan altısı Manhattan’daki bir mahkeme salonunda bir yargıca mahkumiyetini silmemesi için yalvardı.

Bay Cruciani’nin cezasının Manhattan Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada verilmesi gerekiyordu, ancak onun 15 Ağustos’taki ölümü davayı alt üst etti. Bunun yerine, altı kadın, kalabalık bir mahkeme salonuna ve saldırganın oturacağı boş bir sandalyeye yazdıkları mağdur etkisi ifadelerini okudu.

Ve yargıç, Yargıç Michele S. Rodney’i, bir kişi temyizlerini tüketmeden önce öldüğünde, New York Eyaleti yasalarında standart olduğu gibi, Bay Cruciani’nin mahkumiyetini reddetmemeye çağırdılar. Hakim Çarşamba günü karar vermeyi reddetti ve ne zaman yapacağını söylemedi.

Bay Cruciani’nin sağlık görevlisi olduğu 17 yılın 12’sinde kendisine tecavüz ettiğini söyleyen Hillary Tullin, mahkumiyetinin reddedilmesinin ona “kalbine bir hançer” gibi vuracağını söyledi.

Çarşamba günü yaptığı açıklamayı okurken, “Ben mühlet değilim daha ne kadar dayanabilirim” dedi. “Ölü olup da senin adaletini elinden almış birine ne dersin? Yapabileceğim en iyi şey onun burada oturduğunu hayal etmek.”

Bir kadın, ifadesinde hıçkırarak, doktorun “Beni uyuşturucu bağımlısı haline getirdiğini ve yıllarca bana cinsel tacizde bulunduğunu” söyledi. İstismarın sona ermesinden bu yana, sağlığına veya görünümüne zarar vermeyi bıraktığını ve büyük ölçüde toplumdan çekildiğini söyledi.

“Yaşamıyorum,” dedi ağlamaklı bir sesle. “Sadece hayatta kalıyorum. Ben sadece varım.”

Bay Cruciani’nin savunma avukatı Fred Sosinsky, yargıca, yasal emsal kararının müvekkilinin cezasını kaldırmasını talep ettiğini söyledi: “Kimse bunun en adil şey olduğuna inandığı için değil, New York Eyaleti’nde yasanın var olduğu ve 55 yıldır var olduğu için. yıl, yasa bu.”

Tıbbi kariyeri boyunca Bay Cruciani, hastalarını dinleyen ve kronik ağrı vakalarını tedavi etme konusunda ender bir yeteneğe sahip olan şefkatli bir nörolog olarak ün kazandı.

Ancak düzinelerce hasta, itibarının, onları güçlü ilaçlara bağımlı hale getiren ve yeniden doldurma karşılığında seks talep etmek için savunmasızlıklarını kullanan sadist bir doktorun kaprislerine bağımlı hale getiren karanlık bir ağrı kesici ilaç reçetesi kalıbını gizlemekle suçladı.

Bay Cruciani, 2017’de Pennsylvania’da cinsel saldırı suçunu kabul etti ve tıbbi lisansını teslim etmek ve seks suçlusu olarak kayıt yaptırmak zorunda kaldı, ancak Ağustos ayında Rikers Adası’nda geçirdiği iki haftaya kadar hapiste yatmadı.

Bay Cruciani’nin mahkumiyetini sürdürmesi için bir hakime yalvaran kadınlar, mahkemenin dışında kollarını birbirlerine doladılar. Kredi… New York Times için Jefferson Siegel

Bir ay süren duruşması, 2012 yılı civarında Manhattan’da, şimdi Mount Sinai Beth Israel olarak bilinen Beth Israel Tıp Merkezi’nde ve New Jersey ve Pennsylvania’daki tesislerde tedavi ettiği altı kadının suçlamalarına odaklandı.

Jüri onu Temmuz ayında suçlu buldu ve iki hafta sonra öldü. 68 yaşındaydı.

Çarşamba günü adliyede konuşan ve sadece iki tanesi haber medyasına isimlerini veren kadınlar, doktorla benzer bir deneyim yaşadıklarını anlattı. İlk olarak, onların güvenini ve sevgisini kazandığı ve opioidler de dahil olmak üzere çok yüksek dozda ilaç reçete ettiği uzun bir dönem vardı.

Hastaları çoğu zaman karmaşık nörolojik durumların neden olduğu ağrılarla dolu yıllarını geçirmişti ve birçoğu geçmişte doktorlar tarafından ağrılarından şüphelenilmiş veya küçümsenmişti. Bazıları onları ciddiye aldığı ve rahatlattığı için Bay Cruciani’ye minnettar olduklarını söyledi.

Ama önce uyuşturucuya fiziksel olarak bağımlı hale geldiler, duygusal ve sözlü olarak tacizci oldular ve reçetelerinin yenilenmesi karşılığında seks talep etmeye başladılar. Direnirlerse, ilaçlarını reddedecek ve onları opioid yoksunluğunun dayanılmaz semptomlarıyla birlikte kronik bir ağrı dönüşüne maruz bırakacaktı.

Terrie Phoenix, Bay Cruciani’nin on yıldan uzun süredir cinsel istismara maruz kalması için reçete defterini kullandığını söyledi.

“Tıbbi devamı sağlayacak başka bir doktor bulabilirsem, özgürleşebileceğimi düşündüm” dedi. Ama Bay Cruciani bunu imkansız hale getirmişti: Bayan Phoenix, tacize uğradığı yıllar boyunca, 30’dan fazla doktorun, reçete ettiği birçok ilaçla birlikte çizelgelerine baktığını ve onu hasta olarak almayı reddettiğini söyledi.

“Hayatımı ellerinde tutan adamdan korkarak yaşadım ve mezardan bile hayatımı bozmaya devam ediyor” dedi.

Bayan Tullin mahkemeye, Bay Cruciani’nin elinde yıllarca süren tacizinin depresyon, anksiyete, intihar girişimleri, kabuslar ve geçmişe dönüşler, doktor korkusu ve diğer insanlara güvenememe gibi bir “tsunami tsunamisine” neden olduğunu söyledi. .

“Sanırım karmaşık TSSB’nin tam tanımıyım” dedi.

Yanında duran beş kurbanla konuşan başka bir kadın, kolları bağlı, doktorun ilaçlarını fazla reçete ettiğini çok geç olana kadar fark etmediğini söyledi.

Fiziksel olarak bağımlı hale geldi ve yoksunluk belirtileri yaşamaya başladı. Reçetesini yenilemek için onu görmeye gittiğini ve ilk kez seks istediğini söyledi.

“Onun gerçekten tatlı olduğunu düşündüm ve ona çok güvendim ve ona minnettardım” dedi. “Titrediğimi, terlediğimi ve çok hasta olduğumu gördüğüne inanamadım ve reçetemi almam için bana bir şeyler yaptırdı.”