Ferromex, Meksika ve ABD arasında hızlı intermodal hizmeti başlattı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kuantum Meksika'da hangi yollar çalışacak?

Meksika'dan Quantum, JB Hunt ve BNSF'nin yurtiçi yollarda uyguladığı Kasım 2023'ten bu yana Amerika Birleşik Devletleri'nde zaten başarılı bir şekilde test edilmiş bir modeli çoğaltıyor. Bu yeni ikili hizmet sayesinde şirketler, geleneksel intermodalin hızını bir güne kadar aşan tutarlı geçiş süreleri ve%95'ten fazla dakik performans vaat ediyor.

Hizmet, Chicago, Dallas-Fort Worth ve West Coast gibi Amerika Birleşik Devletleri'ndeki stratejik lojistik merkezleriyle Mexico City, Guadalajara ve Monterrey'e bağlanan kilit yollarda faaliyet gösterecek. 2024'ten beri üç şirket tarafından zaten kullanılan Eagle Pass Border Crossing, iki ağ arasındaki ana bağlantı olacak.

Geleneksel intermodal hizmetlerin aksine, Quantum de México, gerçek zaman izleme ve izlemeyi ve gönderilerin verimli bir şekilde teslim edilmesini sağlamak için 7/24 mevcut destek ekipmanını içerir. Ayrıca, lojistik zincirinin öngörülebilirliğini artıran sorumlu ve indirme önceliği sunar.

JB Hunt satış ve pazarlama başkan yardımcısı Spencer Frazier, “Modal dönüşüm, verimlilik ve tasarrufları teşvik etmek için şirketlerin mevcut ekonomik ortamda yararlanabilecekleri ana fırsatlardan biridir.” Dedi. Şirket ayrıca Meksika pazarının artan talebini karşılamak için Querétaro'da yeni bir ofisin açıldığını duyurdu.

Demiryolu için bir fırsat

Grupo México Transportes için yeni hizmet, lojistik entegrasyon stratejisinde doğal bir evrimi temsil ediyor. Meksika demiryolu imzası intermodal başkan yardımcısı Luis Hernández, “Sunduğumuz hizmetin kalitesindeki ilerleme, verimlilik ve güvenilirliği korurken yenilik yapmaya devam etmemize izin veriyor.” Dedi.

İttifak, Meksika'daki intermodal demiryolu için uygun bir bağlamın bir parçasıdır. Sektör verilerine göre, Meksika'ya ABD'ye yapılan ihracatın yaklaşık% 70'i hala kamyonlarda hareket ediyor, bu da daha sürdürülebilir demiryolu seçeneklerine doğru değişme fırsatını temsil ediyor.

Öte yandan BNSF, Meksika'ya yapılan bu genişlemenin sahilden kıyıya kapsamını güçlendirdiğini vurgulamaktadır. BNSF Tüketici Ürünleri Grubu başkan yardımcısı Jon Gabriel, “Meksika'dan kuantum, lojistikte yenilik ve mükemmellik konusundaki bağlılığımızda önemli bir kilometre taşını temsil ediyor.” Dedi.

Operasyonel verimliliğin ötesinde, çevresel etki hizmetin ana farklılığından biridir. Şirketler tarafından paylaşılan verilere göre, yol yükünün demiryoluna dönüştürülmesi, sevkiyat başına karbon ayak izini%65 oranında azaltabilir ve bu da birçok şirketin sürdürülebilirlik hedeflerine katkıda bulunabilir.

NASDAQ'da alıntılanan ve S&P 500'ün bir parçası olan JB Hunt, bugün Kuzey Amerika'daki en büyük intermodal filo operatörüdür. Kargo dijital ekosistemi JB Hunt 360 °, sevkiyatları mevcut kapasiteye bağlamanızı, ölü süreleri azaltmanızı ve tedarik zinciri boyunca görünürlüğü artırmanızı sağlar.

Paralel olarak, Grupo México Transportes, Meksika'nın önde gelen demiryolu operatörü olarak varlığını birleştirdi ve ulusal GSYİH'nın% 90'ını temsil eden 24 eyalette kapsam. Amerika Birleşik Devletleri ile altı sınır geçişi ona Quantum gibi ikili hizmetler için önemli bir rekabet avantajı sağlıyor.

Yeni hizmet ayrıca ikili ticaret büyümesi aşamasına da denk geliyor. Meksika, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ana iş ortaklarından biri olmaya devam ediyor ve ihracatının% 66'sından fazlası bu ülkeye bir varış noktası var. Bu eğilim, birçok şirketi daha esnek ve verimli hale getirmek için lojistik zincirlerini yeniden tasarlamaya teşvik etti.

Üç şirket arasındaki işbirliği tam olarak bu dinamizmden yararlanmayı amaçlamaktadır. Grupo México Transportes, BNSF ölçeği ve JB Hunt teknolojisinin altyapısını birleştirerek, Meksika Quantum, geleneksel karayolu taşımacılığına karşı yüksek değerli bir alternatif olarak konumlandırılmıştır.

Hizmet esas olarak Meksika ve Amerika Birleşik Devletleri arasında operasyonları olan şirketlere yönelik olmasına rağmen, sürücüleri, intermodal çözümün gelecekte küresel ticaretin artan bölgeselleşmesine uygun olarak Kuzey Amerika'daki diğer pazarlara genişletilebileceğini öngörüyor.