MacOS 16: Apple bir sonraki Mac işletim sisteminizi nasıl arayacak?

xTasarim

Global Mod
Global Mod
Sadece birkaç hafta sonra geldi: Apple, Dünya Geliştiricisi Dünya Konferansı'nın (WWDC) bir parçası olarak işletim sisteminin yeni sürümlerini de sunacak. Bunlar arasında Mac için bir sonraki yazılım olan MacOS 16. Ve birkaç yılda bir olduğu gibi, sahne bir soru soruyor: Apple'ın güncelleme için hangi adı olacak?

Büyük Kediler yerine Kaliforniya

2001 yılında Mac OS X 10.0'ın görünüşü olan grup, tüm yeni MacOS varyantlarını Großkatzen'e (dağ aslanından Leon Leo'ya) aday gösterdikten sonra, yerlerin isimleri 2013'te daha kesin olarak değiştirildi: Kaliforniya Elma Birleşik Devletleri'nin yerli durumundaki yerler. Mavericks'ten (MacOS 10.9) Sequoia'ya (MacOS 15) bu macOS'un toplam on iki farklı versiyonu olmuştur.

Her zamanki gibi, olası isimleri bulmak zorunda değilsiniz: Apple, on bir yıl önce macOS'a uyum sağlayabilecekleri neredeyse iki düzinelerce markalı uygulama yapmıştı, bazıları şimdi süresi dolmuştu. Listede “Redwood”, “Pasifik”, “Redtail”, “Rincon”, “Skyline”, “Miramar”, “Diablo”, “Condor” veya “California” yer alıyor. “Tiburon” terimlerinden biri, MacRumors'ın fark ettiği gibi bazı pazarlama öğelerinde (saf bir pozisyon olarak) zaten meydana geldi. Bunun şimdi kullanıldığı gerçeğinden bahsedip konuşmadığı açık değil.

Apple solaryuma gidiyor

Bununla birlikte, Apple'ın kalkınma döngüsü çok hızlı olduğu için macOS'un isimlerinin yıllar içinde önemini kaybettiği de açıktır. Yeni bir iOS ve iPados'a (ve diğer işletim sistemlerinin yanı sıra) ek olarak, yeni bir macOS da ortaya çıkıyor. Birçok kullanıcı, ek kod veya pazarlama adları yerine sürüm numarasını hatırlar, çünkü yerler bir kez kedilerden daha az belirgindir. Son zamanlarda macOS geliştirme döngülerini yavaşlatma talebi olmuştur, her şeyden önce, üçüncü taraf yazılımının mevcut işlevselliğini etkileyebilecek değişiklikler yapılır.

Ancak, bu yıl için birçok yenilik planlanıyor. Bu şekilde, iOS ve macOS, Apple'ın dahili olarak “solaryum” diyor.

(BSC)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!