ne kadar tüketeceğinize ve arızaların nasıl önleneceğine karar verin

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Süreçlerini iyileştirebilen şirketler, enerji maliyetlerinin işletme giderlerinin önemli bir bölümünü oluşturduğu otomotiv, imalat ve gıda sektörlerinde yer alıyor. Gerçek zamanlı analiz ve otomatikleştirilmiş yönetim sayesinde işletmeler, çalışma şekillerini dönüştürerek sürdürülebilirliğe katkıda bulunur ve küresel rekabet güçlerini artırır.

İzleme teknolojisi: Tractian ve diğer önemli oyuncular

Gerçek zamanlı enerji izleme, elektrik tüketimini optimize etmek, arızaları önlemek ve operasyonel verimliliği artırmak için stratejik bir dayanak haline geldi. Tractian tarafından geliştirilen Energy Trac gibi sensörler, akım, voltaj ve tüketim modelleri gibi göstergeleri ölçerek üretim hatlarının çalışmasını ayarlamaya olanak tanıyan ayrıntılı veriler sunuyor.

“Şirketlerin enerji tüketiminin modelini tam olarak anlamalarına yardımcı oluyoruz. Akım ve gerilim gibi verilere dayanarak hafta sonları bir hattı açmanın mümkün olup olmadığını belirleyebiliyoruz. Bu, maliyetlerin azaltılmasına ve örneğin uluslararası standartlara uyum sağlanmasına yardımcı oluyor. ISO 50001 olarak,” dedi Tractian CEO'su Leonardo Vieira.

Tractian'ın yanı sıra diğer şirketler de enerji izleme pazarını tamamlayan benzer çözümler sunuyor:

• Schneider Electric: Gelişmiş tüketim analizi ve gerçek zamanlı uyarılar sunan ION 9000 sayacı gibi araçlar sağlar.
  • SICK: Yüksek enerji tüketimi olan alanları tespit etmek ve kaynakları optimize etmek için tasarlanmış FTMg gibi sensörler geliştirir.
  • Phoenix Contact: Üretim ve kamu hizmetleri gibi sektörlere uyarlanmış enerji izleme ve kontrol çözümlerini entegre eder.
Somut sonuçlar: tasarruf ve sürdürülebilirlik

Enerji izleme teknolojilerinin kullanımı işletme maliyetlerini düşürmenin yanı sıra sürdürülebilirliğe de katkı sağlıyor. Tractian'ın verilerine göre bu araçları benimseyen şirketler şunları başarabiliyor:

• Ürün başına enerji tüketimi KPI'larında %34 azalma.
  • Aylık elektrik talep maliyetlerinde %17 tasarruf.
  • Ekstra enerji maliyetlerinde %82'ye varan azalma.
  • 70'ten fazla elektrik arızası türü gerçek zamanlı olarak tespit edilip düzeltilerek maliyetli operasyonel kesintiler önlenir.