Nestlé Purina, Silao tesisinde evcil hayvan maması üretimini artırmak için 220 milyon dolar yatırım yapıyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Şirkete gelecekte tesisi genişletme olanağı veren bu yatırımla şirket, Meksika'daki evlerde evcil hayvan sayısının artmasından kaynaklanan bir trend olan köpek ve kedi maması talebinde artış bekliyor.

Nestlé Meksika'nın idari başkanı Fausto Costa, bir basın toplantısında şunları söyledi: “Bu tesis iki kez genişletildi ve arazi mevcut fabrikadan daha büyük, bu da bizi gelecekteki genişlemeye hazırlıyor ve ticari büyümeyi öngörüyor.”

Purina Meksika'nın başkan yardımcısı Francisco Mualim, evcil hayvan mamasına olan talebin artmasının, evcil hayvan sayısındaki artışın yanı sıra dengeli mama talebi ve premium gıda kategorisinin büyümesinden kaynaklandığını ekledi.

Mualim, “Kategoride değer olarak %10, hacim olarak ise %4 büyüme yaşanıyor. Payımızı artırmaya devam etmek için hacim olarak yaklaşık %6 büyümemiz gerekiyor.” diye ekledi.

Bu yatırım aynı zamanda tesisin gelecekte genişletilmesi için 48 hektarlık bir arazinin satın alınmasını ve Meksika, Orta ve Güney Amerika pazarlarına tedarik sağlayacak bir Dağıtım Merkezinin inşasını da içeriyor.

Nestlé yöneticileri Guanajuato'daki Silao fabrikasındaki yeni üretim hatlarının kurdele kesimi sırasında.
(Fotoğraf: Genişleme.)

Silao fabrikası beş marka köpek ve kedi maması üretiyor; şirket verilerine göre, satışların %45'ine varan oranla Meksika pazarında en çok talep edilen Dog Chow oluyor.

Purina, yeni üretim hatlarının faaliyete geçmesi ve tesislerin genişletilmesiyle 94 yeni doğrudan istihdam yaratmayı planlıyor.

Meksika Bajío'daki bu Purina fabrikası, 2015 yılında 140 milyon dolarlık bir başlangıç yatırımıyla açıldı ve bugün açıklanan yatırım da dahil olmak üzere, açılışından bu yana toplam 820 milyon dolarlık yeniden yatırım aldı.

Fausto Costa, şirketin Meksika'ya önceki hükümet döneminde yapılan 1 milyar dolarlık yatırıma kıyasla bu hükümet döneminde 1,5 milyar dolar yatırım yaptığına dikkat çekti.