New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın koronavirüs testi pozitif çıktı.

Bilgin

Global Mod
Global Mod
New York belediye başkanı Eric Adams, görevdeki 100. gününde Pazar günü koronavirüs için pozitif test etti, belediye başkanının yaptığı açıklamaya göre.

Bay Adams, kış boyunca Omicron dalgalanması sırasında vakaların artmasının ardından şehri yeniden açmaya odaklandı. BA.2 varyantı tarafından körüklenen vakalar son zamanlarda yeniden yükselmeye başladı.

Belediye başkanının sözcüsü Fabien Levy, 61 yaşındaki belediye başkanının Pazar günü boğuk bir sesle uyandığını ve bir PCR testinde pozitif test etmeden önce hızlı bir testte negatif test ettiğini söyledi. Bay Levy, Bay Adams’ın başka hiçbir semptomu olmadığını ve haftanın geri kalanını tecrit edip iptal ettiğini söyledi.

Bay Adams, milletvekilleriyle bir toplantı için Cumartesi günü eyalet başkenti Albany’yi ziyaret etmişti. Ayrıca görevdeki ilk 100 gününü tanıtmak için bir dizi röportaj düzenliyor.

“Ayrıca New York City sakinlerine ücretsiz olarak sunulan antiviral ilaçları hemen almaya başlayacak ve bu ilaçları almaya uygun tüm New Yorkluları onları almaya teşvik edecek. hem de,” dedi Bay Levy bir açıklamada.

Birinin virüse nasıl veya ne zaman maruz kaldığını ve virüse bulaştığını tam olarak bilmek zordur. Bay Adams, geçen hafta sonu Washington’daki Gridiron Club yemeğine katıldı ve ardından düzinelerce katılımcının testi pozitif çıktı.

2016 yılında tip 2 diyabeti olduğunu öğrendiğini ve ardından 30 kilo verdiğini anlatan bir kitap yazdı ve diyetini değiştirerek diyabetini tersine çevirdiğini söyledi. Çoğunlukla vegan diyeti, meditasyonu ve fitness rutini hakkında sık sık konuşuyor.

Çarşamba günü Belediye Binası’ndaki bir röportajda Bay Adams, son iki yıldır yoğun bir kamu programı sürdürmesine rağmen daha önce virüs için hiç pozitif test etmediğini söyledi.

“Hiç pozitif bir tanı almadım” dedi Bay Adams. “Kendimi iyi hissettim ve semptomları hissetmedim ve her zaman insanların yanındayım – Covid’in kalbinde bile. Sıfır noktasındaydım. Sebep ne olursa olsun, bence bu benim yemek yeme yaşam tarzımın ve biraz şansın bir kombinasyonu ama hayır, hiç sahip olmadım. ”