New York Hapishanelerinde Tıbbi İhmal Var mı?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Günaydın. Çarşamba. Hapsedilen insanlar için avukatların yetersiz olduğunu söylediği New York City hapishanelerinde tıbbi bakıma bakacağız.

Kredi… Justin Lane/EPA, Shutterstock üzerinden

2021’de New York hapishanelerinde on altı kişi öldü, bu son yılların en fazla sayısı. Islahevi Sağlık Hizmetleri baş sağlık görevlisi Dr. Ross MacDonald, ölümleri tıbbi bakımdaki gecikmeler de dahil olmak üzere temel hapishane operasyonlarındaki çöküşe bağladı. Yüzlerce ıslah memurunun her gün işe gelmemesi nedeniyle, tutukluları planlanmış tıbbi randevulara götürecek yeterli memur yok.

“Gerektiğinde kliniğe gitmezlerse, gerekli laboratuvar tetkiklerini yaptıramazlarsa, hastaneye gidemezlerse ciddi komplikasyonlarla karşılaşmaları kaçınılmazdır” dedi. Robert Cohen, şehrin Islah Kurulu üyesi, hapishaneleri denetleyen bir gözlem kurumu ve Rikers Adası’ndaki eski bir sağlık hizmetleri müdürü.

Şimdi, yeterli bakımın reddedildiğini söyleyen tutukluların avukatları, bu tür bir özeni gerektiren mahkeme kararına uymadığı için Islah Bakanlığı’nın hor görülmesini talep ediyor.

[Rikers’ta Tıbbi Bakım Binlerce Yıl Ertelendi, Kayıtlar Gösteriliyor]

Adli Yardım Derneği’nin Mahkum Hakları Projesi’nden avukat Veronica Vela, kentin bakıma erişim sağlama yükümlülüklerini yerine getirdiğini gösteremeyeceğini söyledi. Adli Yardım Derneği, Brooklyn Defender Services ve hukuk firması Milbank LLP ile birlikte tutukluları temsil ediyor.

Avukatlar, tedavi edilebilir tıbbi sorunlar gözetimsiz kaldığında mahkumların aşırı hastalık ve ağrı riski taşıdığını söylüyor. Bazen bıçak yaraları ve yanıklar tedavi edilmez. Bazen böcek ısırıkları grotesk oranlarda şişer.

Ve gecikmeler sorunları birleştirir. Meslektaşım Jonah E. Bromwich, şehri diş ağrısı çeken bir adamı dişçiye götürmenin yaklaşık bir yıl sürdüğünü yazıyor. O zamana kadar, acı içindeydi. Mahkeme kayıtlarına ve avukatlara göre ağzı enfeksiyon kapmıştı ve kan ve irin akıyordu. Kapsamlı bir ameliyata ihtiyacı olduğu söylendi.

Başka bir adam, başka bir tutuklu tarafından suratından ısırılmasına rağmen, bir haftadan fazla tıbbi bakım almadığını ve bir ıslah memurunun, bakımı reddettiğini yanlış bir şekilde kaydettiğini söyledi.

Brooklyn Defender Services’da çalışan bir avukat olan Brooke Menschel, son birkaç yılda, Islah Departmanı’nın reddettiklerini söylemesine rağmen, tıbbi bakım sunulmadığını söyleyen insanlardan yüzlerce rapor geldiğini söyledi.

Bayan Menschel, “Aylardır kliniğe gitmek isteyen, bakım için yalvaran insanlarımız var” dedi. “Ve sonra birden, D.O.C. reddettiklerini söylüyor. Mantıksal olarak konuşursak, bu gerçekten mantıklı değil.”

Bakanlık tarafından yayınlanan veriler, son altı ayda tutukluların her ay ortalama 6.400 kez tıbbi bakımı reddettiğini gösteriyor. Ancak tıbbi hizmet sağlama deneyimi olan kişiler, departmanın rakamlarının neredeyse kesinlikle yanıltıcı olduğunu söylüyor.

Hapishane sistemi için Geriatri ve Kompleks Bakım Hizmetlerinin eski müdürü Dr. Rachael Bedard, retlerin bir kısmının infaz memurları tarafından büyük olasılıkla yanlış kategorize edildiğini söyledi. “Memurlar, ret olmadığında çok fazla ret koyacaklar” dedi.

Tutuklular ayrıca Aralık ayının başından bu yana bir tutuklunun tıbbi bakımdan mahrum bırakıldığı her olay için tazminat talep ediyor.

Şehir Hukuk Departmanı sözcüsü, departmanın aşağılama hareketini gözden geçirdiğini söyledi. Düzeltme Departmanı sözcüsü, gözaltındaki kişilerin zamanında tıbbi bakım almasının sağlanmasının “departman için her zaman bir öncelik olduğunu ve her zaman böyle olduğunu” söyledi. Ve Ceza İnfaz Görevlileri Yardımseverler Derneği başkanı Benny Boscio, memurların tutukluların tıbbi bakıma erişimini reddetmelerinin “kategorik olarak yanlış” olduğunu söyledi.

<saat/>

Hava Durumu

40’lı yıllarda çoğunlukla bulutlu bir gün. Sıcaklıkların 30’ların yüksek olduğu gece saatlerinde yağmur ihtimali bekliyoruz.

alternatif yan park

Kar temizleme çalışmaları nedeniyle Cumartesi gününe kadar ara verildi.

<saat/>

En son New York haberleri

• Eski Vali Andrew Cuomo aleyhindeki cinsel taciz iddialarına ilişkin beş ceza soruşturmasının sonuncusu Pazartesi günü sona erdi.

• Dönemin Devlet Başkanı Donald J. Trump’a yasa dışı lobicilik yapmakla suçlanan Thomas J. Barrack Jr., kovuşturmadaki gecikmenin siyasi amaçlı olduğunu öne sürdü.
<saat/>

Evsizlikle mücadelede ilerleme kaydetti

Steven Banks, New York City’nin evsizlik stratejisini 2016’dan eski Belediye Başkanı Bill de Blasio’nun yönetiminin sonuna kadar yönetti.

Ancak, şehir yönetimine katılmadan önce 33 yıl boyunca Banks, evsiz insanlar adına düzenli olarak şehri dava ettiği Adli Yardım Derneği’nin avukatıydı. Adli Yardım’da açtığı dava, dışarıdan bakıldığında mevcut barınma ve hizmetler sisteminin çoğunu bir araya getirdi. Aynı zamanda onu şehir yönetiminin en azılı düşmanlarından biri yaptı.

Geçen yılın sonunda görevi bıraktığında, 45.000 kişi sığınma evlerinde kaldı, ancak sığınaklardaki ortalama insan sayısı, on yıllardır artıştan sonra üç yıl içinde azaldı. Binlerce kişi evsiz kalmaktan kurtulmuştu ve New York, ülkede konut mahkemesindeki her kiracının bir avukatı olmasını garanti eden ilk şehir olmuştu.

Yazarımız Alex Carp, departmanın tarihinde hiç olmadığı kadar etkili olduğunu, ancak yine de yeterince etkili olmadığını söylüyor.

<saat/>

Gölge tahminciler için bir gün

Kredi… The New York Times için Michael Nagle

Maior Urbis Novi Eboraci ve Marmota monax arasında bir karşılaşma mı? Bu yıl değil.

Bu Latince terimlerin ilki İngilizce’de “New York şehrinin belediye başkanı” anlamına gelir, ancak bazı Latin bilim adamları “Praefectus Urbis Novi Eboraci”, “praefectus”un son derece güçlü bir memur için kullanılan bir terim olduğunu öne sürerler. Marmota monax, dağ sıçanı cinsinin zoolojik terimidir.

Bugün Köstebek Günü.

Ancak Belediye Başkanı Eric Adams, yukarıda eski Belediye Başkanı Bill de Blasio’nun 2014’te yaptığı gibi Chuck’ı düşürme veya Belediye Başkanı Michael Bloomberg’in yaptığı gibi Chuck tarafından ısırılma riskinden kaçınarak Staten Island Hayvanat Bahçesi’ndeki sabahın erken saatlerinde düzenlenen törene katılmayacak. 2009. Bir Belediye Sözcüsü, belediye başkanının bu sabah Memur Wilbert Mora’nın cenazesine katılacağını söyledi. Mora, geçen ay bir aile içi rahatsızlık araması sırasında bir adam ateş açtığında ortağıyla birlikte vurulmuştu.

Etkinliği sabah 7:20’de canlı yayınlamayı planlayan hayvanat bahçesi, Adams’ın bir video gönderdiğini söyledi.

Tüm saçmalıkların ardındaki nedene gelince – havanın altı hafta daha kış getirip getirmeyeceğini tahmin etmek – hayvanat bahçesi, dağ sıçanının yüzde 85 doğruluk oranına sahip olduğunu söylüyor.

Belediye başkanlığındaki aksilikler hakkında: Bloomberg ve de Blasio eldiven giyiyordu. Belki de 2009’da uzun bir kış uykusundan uyandırıldığı için üzgün olan Chuck, çiğnedi. Bloomberg, Chuck’ın “El Kaide tarafından Afganistan’da çok iyi eğitilmiş olabilecek bir terörist kemirgen” olduğuna karşı çıktı.

Beş yıl sonra, De Blasio kontrolünü kaybetti – ya da köstebek serbest kaldı. Hayvanat bahçesinin genel küratörü ve veterineri Marc Valitutto, “Chuck yeni ellerde biraz gergindi” dedi.

Her iki durumda da Chuck yere sert bir şekilde çarptı. New York Post daha sonra, köstebekin bir hafta sonra “akut iç yaralanmalardan” öldüğünü ve aslında Charlotte adında bir kadın olduğunu ortaya çıkardı. Ertesi yıl, başka bir köstebek onun yerini aldı, yeraltındaki evinden çağrıldı ve küçük bir asansörle görüş alanına girdi. Tahminini de Blasio’nun el değmeden yaptı.

Olay unutulmadı. Geçen yıl, Haziran’daki Demokrat Parti ön seçimleri sırasında, @CharlotteGHogg -“Bill de Blasio bir köstebek öldürdü” etiketine sahip bir Twitter hesabı – gayri resmi bir anket yaptı. Soru şuydu: “New York’un bir sonraki belediye başkanı bir köstebek öldürecek mi?” 199 yanıtın yüzde 76,9’u evet dedi.

<saat/>

Okuduklarımız

• Jazlyn Guerra, Alicia Keys, Tom Holland ve Jay-Z ile şakalaştı. Ve o sadece 11 yaşında.

• Amerikan Doğa Tarihi Müzesi’nde 200’e yakın işçinin açtığı sendika dilekçesinde hiperalerji rapor edildi.

• “Cellat” cellattan kurtarıldı. Kara komedi, prodüksiyonun iptal edilmesinden iki yıl sonra Broadway’de başlayacak.
<saat/>

Büyükşehir günlüğü

Kayıp bagaj anahtarı

Sevgili Günlük:

1985’te doğup büyüdüğüm Queens’ten Sovyetler Birliği’ne bir seyahatteydim. Bukara’da Intourist otelindeydim, bavulumun anahtarını kaybettiğimi fark ettim.

İngilizce bilen ve bana yardım edebilecek birini bulmayı umarak lobiye gittim. Çok dilli turistler arasında bir yerde bir New York aksanı sezdim.

Sesin geldiği gruba yaklaştım, ikilemimi açıkladım ve valizimde işe yarayıp yaramayacağını görmek için bagaj anahtarlarını deneyip deneyemeyeceğimi sordum.

Bir kadın doğru görünen bir anahtar çıkardı. Öyleydi. Bavulumu açtım ve anahtarı sahibine geri vermeye çalıştım. Tutmam için ısrar etti.

Merak ettim, ne tür bir bagajı olduğunu sordum.

“Bilmiyorum,” dedi. “Alexander’da indirimden aldım.”

— Mary Beyaz

Agnes Lee tarafından resimlendirilmiştir.
Metropolitan Günlüğü’nün devamını buradan okuyun .

<saat/>

Burada bir araya gelebildiğimize sevindim. Bronx Fen Lisesi’ndeki Latince öğretmeni Richard Carli’ye ve New York Üniversitesi Sanat ve Bilim Koleji’nin dekanı Matthew S. Santirocco’ya Latinizmler konusundaki yardımları için teşekkürler.

Yarın görüşürüz. – J.B.

P.S. İşte bugün Mini Bulmaca ve Yazım Arısı . Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz .

Melissa Guerrero, Jeffrey Furticella, Rick Martinez, Sheelagh McNeill ve Olivia Parker New York Today’e katkıda bulundu. ekibe adresinden ulaşabilirsiniz.
[email protected] .

.