New York, Hasidic Okullarına Hizmet Veren 20 Firmaya Yapılan Ödemeleri Engelledi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Günaydın. Bugün cuma. Hasidik okullarına hizmet veren bazı eğitim firmalarına yapılan ödemeleri durduran bir politika değişikliğine bakacağız. Ayrıca Brooklyn, Williamsburg’da kendi mekanlarını açan iki tiyatro sanatçısı ve yapımcı ile tanışacağız.

David C. Banks, New York City okulları rektörü. Kredi… The New York Times için Benjamin Norman

New York Şehri eğitim yetkilileri, başta yeşivalardaki öğrenciler olmak üzere eğitim hizmeti sağlayan 20 şirkete yapılan ödemeleri bloke ediyor.

Hareket, özellikle şehir tarafından finanse edilen hizmetler arayan engelli özel okul öğrencilerinin ebeveynlerini içeren durumlarda, şehrin eğitim sözleşmelerine yaklaşımında bir değişikliğe işaret ediyor. Bir süreç olsa da – ebeveynler bir duruşma görevlisinden fon talep etmesini istemelidir – şehir şimdiye kadar bu tür taleplerin çoğunu kabul etti. Şimdi ödemeleri 20 şirketten herhangi birine kanalize edecek olanlarla savaşacak.

Meslektaşlarım Brian M. Rosenthal ve Eliza Shapiro, firmaların yalnızca geçen yıl özel eğitim sağlamak için birlikte 60 milyon dolar topladığını yazıyor.

Vardiya, şehrin en çok kazanan özel eğitim kurumlarından bazılarında yönetici olan Martin Handler’ın geçen ay tutuklanması ve düşük gelirli çocukların erken eğitimine gitmesi gereken kamu parasından milyonları çalmakla suçlanmasının ardından geldi. Suçsuz olduğunu iddia etti.

Yetkililer, 20 firmanın hepsinin Handler veya onun sanıklarından en az biriyle bağlantılı olduğunu söylüyor. Şirketlerden ikisi, kamu kayıtlarında Handler ile bağlantılıdır – Special Education Associates ve Kids Domain Childcare Centers – ve Handler’ın çocuk deva işletmeleri olarak Borough Park, Brooklyn’deki aynı binada faaliyet göstermektedir.

Handler’ın avukatı, yorum talebine yanıt vermedi ve pek çok şirketin temsilcisi artık finansmanı kesmedi.

Handler ve diğer sanıkların iddianamesi ve belediyenin 20 şirkete ödemeleri yasaklaması, Aralık ayında New York Times’ta yayınlanan ve Ortodoks Yahudi ve Hasidik topluluklardaki birçok özel eğitim sağlayıcının beklenmedik bir şekilde vergi mükelleflerinden para aldığını ortaya çıkaran bir makalenin ardından geldi. Son yıllarda. Para, bazen ihtiyaç duyulmayan ve hatta sağlanmayan hizmetleri karşıladı. Yazıya cevaben belediye yetkilileri, talepleri daha yakından incelediklerini söylediler.

Times, Eylül ayında, Brooklyn ve aşağı Hudson Vadisi’ndeki çok sayıda Hasidik erkek yeşivasının, öğrencilerine temel bir laik eğitim sağlamazken, son yıllarda vergi mükelleflerinden yaklaşık 1 milyar dolar topladığını bildirdi.

Eyalet Eğitim Departmanı geçen ay Belediye Başkanı Eric Adams’ın yönetimine Brooklyn’deki iki düzineden fazla Hasidik yeşivada laik eğitimin kalitesine ilişkin uzun süredir ertelenen bir soruşturmanın Haziran ayına kadar tamamlanması gerektiğini söyledi. Bu, devletin yeşiva eğitimini iyileştirmek için şehir üzerindeki baskıyı artırdığının son işaretiydi. Eyalet eğitim komiseri Betty Rosa, Ekim ayında bir Brooklyn yeşivasının özel okulların temel İngilizce ve matematik eğitimi vermesini gerektiren bir eyalet yasasını ihlal ettiğine karar verdi. Bu karar, belediyenin okulun uygun olduğuna dair daha önceki bir tespitini bozdu.

Eğitim Departmanı sözcüsü Nathaniel Styer bu hafta, şehrin Rosa tarafından belirlenen süreyi karşılayacağını söyledi. Yetkililerin, orijinal şikayette yer alan tüm yeşivaları ziyaret ettiklerini ve her okulu en az bir önceki kez ziyaret etmeyi planladıklarını söyledi.

Handler ve diğer sanıklara karşı açılan ceza davasının mahkeme sisteminde sonuçlanması aylar alabilir. Geçen ay Manhattan’daki ABD Bölge Mahkemesinde ortaya çıkan bir iddianameye göre, savcıların “sahte okul sonrası programı” olarak adlandırdığı ve asla sağlamadığı hizmetler için faturalandırma da dahil olmak üzere, bazılarının gizlice sahip olduğu çocuk deva firmaları aracılığıyla para çaldı. . Savcılar, Handler’ın parayı, görünmeyen işler dağıtmak, emlak satın almak ve müzayedelerde bir dizi tarihi dini eser satın almak için kullandığını söyledi.

Hava durumu

Hava bizi kamçılıyor. Ulusal Hava Durumu Servisi’ne göre Ocak, ortalama 43.5 derece, olağanın neredeyse 10 derece üzerinde, Central Park’ta şimdiye kadar kaydedilen en sıcak ay oldu. Groundhog Day bölünmüş bir karar getirdi: Staten Island Chuck, yaşadığı Staten Island Hayvanat Bahçesi’ne göre erken bir bahar öngördü. Ancak Pennsylvania’daki Punxsutawney Phil, ağaç kütüğünden çıkıp gölgesini görerek uzun bir kış kehaneti yaptı.

Bahara haftalar kaldı. Şimdilik, sabah telaşları ve 20’li yaşların ortalarında yüksek bir ihtimal ile soğuk bir esinti geliyor. Geceleri, düşük onlular civarında sert rüzgarlar ve sıcaklıklar bekleyin.

ALTERNATİF TARAFTA OTOPARK

13 Şubat’a (Lincoln’ün Doğum Günü) kadar yürürlüktedir.

En son Metro haberleri

Kredi… The New York Times için Bryan Anselm

Suç

• sayreville çekimi: Yetkililer, NJ, Sayreville’de ilk dönemini hizmet eden 30 yaşındaki bir meclis üyesi arabasında ölümcül bir şekilde vurulduğunu söyledi.

• sinagog saldırısı: Bir adam tutuklandı ve Bloomfield, NJ’de bir sinagoga yangın bombası atmakla suçlandı. Saldırı, Yahudileri ve Yahudi kurumlarını hedef alan şiddetin arttığını vurguladı.

• Morelli’nin tutuklanması : New York taşrasından 51 yaşındaki Joseph Morelli, Georgia’dan bir Cumhuriyetçi olan Temsilci Marjorie Taylor Greene’e tehditkar telefon mesajları bıraktıktan sonra ona zarar vermekle tehdit etmekten suçunu kabul etti. Morelli beş yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.
Daha fazla yerel haber

• Charter okulları : Vali Kathy Hochul’un düzinelerce yeni sözleşmeli okulun açılmasına izin verme önerisi, güçlü siyasi ters rüzgarlarla karşı karşıya. Teklif, charter sektörünün ülkenin en büyük okul sistemindeki yerini genişletmesine yol açabilir.

• Suistimal ödemeleri: Geçen yıl New York City’deki polis suiistimali anlaşmaları, 10 milyon doları aşan altı ödemeyle 2018’den bu yana en yüksek seviyelerine ulaştı.
Sanat ve Kültür

• Böcek devriyesi : 9 yaşındaki Bobbi Wilson, Ekim ayında bir komşu polisi aradığında Caldwell, NJ’de istilacı benekli fener sineklerini avlıyordu. O zamandan beri çabaları, böcekleri yok etme girişimlerini takdir eden bir tören düzenleyen Yale Üniversitesi gibi kurumlar tarafından övüldü.

• Asyalı kimliğine ilişkin merceği genişletmek: Asyalı Amerikan kimliği etrafındaki baskın anlatılara meydan okuyan bir arka kolektif olan CFGNY, Manhattan’da kavramsal bir defile düzenledi.
Kendilerine ait bir performans alanı

Kredi… The New York Times için Mary Inhea Kang

Isaac Bush, kendisinin ve Alex Orthwein’in pandemi sırasında “30’lu yaşların başından ortalarına kadar, gemiyi komuta etme sırasının bizde olduğuna” karar verdiklerini söyledi.

İlk önce komuta edecek birini bulmaları gerekiyordu, ama kelimenin tam anlamıyla değil. Bir tiyatro alanı arıyorlardı. Bush, New York Circle Theatre’ın sanat yönetmeniydi. Orthwein, kredileri arasında bazı küçük televizyon rolleri ve Donald Trump’ı oynadığı bir skeç içeren bir yazar veya oyuncuydu.

Manhattan’daki yerleri araştırdıktan ve ardından Brooklyn, Greenpoint’te neredeyse bir yere yerleştikten sonra, Brooklyn Arka Haus adını verdikleri Brooklyn, Williamsburg’da 6.500 metrekarelik bir alan buldular. Bush, burayı Londra’daki Young Vic veya Berlin’deki Schabühne’den esinlenerek modellenmiş bir inkübatör olarak tasavvur ediyorlar, “sanatçıların topluluk içinde bulunabilecekleri, kaynaşabilecekleri ve yenilikçi, güncel ve ana hitap eden işleri görebilecekleri alanları bir araya getiriyorlar” dedi Bush.

Orthwein, pandemiden önce “Apartman salonları yaparak, bir gösteri yaparak ve ardından kutlama yaparak başladık” konusunu ele aldı. Brooklyn Arka Haus’un tek duraklı bir deneyim olmasını istiyorlar.

Bir performansın ardından oyuncular ve seyirciler, “yan taraftaki bara götürmek yerine”, prova stüdyolarından birkaç adım ötedeki 99 kişilik performans alanlarından “tam oradaki bara götürerek” kutlama yapabilirler. bir podcast stüdyosu ve mutfak. Brooklyn Arka Haus, dönen galerisi ile multimedya alanı olarak da hizmet verebiliyor. Geçen sonbaharda grafiti ve sokak sanatçılarının eserlerinden oluşan bir sergiyle başladılar.

Çoğu performans mekanının yaptığı gibi, eserlerini sahnelemek için sanatçılardan ön ödeme almayacaklarını söylediler.

Bush, Brooklyn Arka Haus’un yiyecek ve içecek işletmesinden elde edilen gelirle bunu yapabileceğini açıklayarak, “Sanat camiası kapsayıcı, çeşitlilik içeren çalışmalardan bahsederken, büyük bir kısmı maliyet engelini ortadan kaldırıyor” dedi. stüdyo alanı.

“Broadway biletinin 500$ fiyatını ödemeden gerçekten kaliteli bir deneyim yaratmaya çalışıyoruz” dedi. Önümüzdeki ayın sonlarında ilkini sunmak amacıyla projeler için başvuru çağrısı yaptılar.

MetROPOLITAN günlüğü

Boş koltuk

Sevgili günlük:

Her sabah Park Slope’daki evimden Midtown Manhattan’daki ofisime gidip geliyordum.

Yedinci Cadde durağında F trenini beklerken yetenekli bir müzisyen olan arkadaşım Ronit’i günlük işine giderken gördüm.

Tren geldiğinde iki koltuğu yan yana bulduk. Tren Manhattan’a girerken dolmaya devam etti ama 23. Caddeye vardığımızda çok daha az kalabalıktı.

O sırada yanımızda bir koltuk açıldı ve yaşlı bir kadın oraya doğru ilerlemeye başladı. Tren hareket etmeye başladı ve onu sarsarak kucağımıza aldı. Kendini topladı, özür diledi ve boş koltuğa oturdu.

Ronit ve ben Rockefeller Center’da indik. Kendi yollarımıza gitmeye başladığımızda bana döndü.

“En azından Patti Smith kucağıma düştüğü için geç kaldığımı patronuma söyleyebilirim” dedi.

—Doug Schneider

Agnes Lee’nin çizdiği.
Başvuruları buraya gönderin ve Büyükşehir Günlüğü’nün devamını buradan okuyun .

Burada bir araya gelebildiğimize sevindim. Pazartesi görüşürüz. — JB

PS İşte bugünün Kısa Bulmaca ve Heceleme yarışması . Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz. .

Melissa Guerrero, Emmett Lindner, Andy Newman ve Ed Shanahan New York Today’e katkıda bulundu. Ekibe [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

.