NY Demokratları, Hochul Zaferine Rağmen Suçlama Oyunu Oynadı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Günaydın. Bugün perşembe. Kongre yarışlarının neden Cumhuriyetçiler ve Demokratlar için paket servis sağladığına bakacağız. Manhattan’da çok önemli bir yere gelen bir Norveç ladinine de bakacağız.

Kredi… The New York Times için Brittainy Newman

Vali Kathy Hochul ilk tam dönemini kazandı, ancak Temsilci Lee Zeldin’e karşı yüzde beş puanlık zaferi, bu yarışın nasıl bir çocuk oyuncağından tırnak yemeye gittiğini yansıtıyordu. Hochul’u suç ve enflasyon konusunda acımasızca dövdükten sonra, Zeldin eyalet çapında bir ofisi kazanmaya 20 yılda herhangi bir Cumhuriyetçiden daha fazla yaklaştı.

Her iki adayın da harcayacak parası vardı – Hochul, neredeyse 15 ay önce vali olduğundan beri durmaksızın nakit topladı ve Zeldin’in mesajı milyonlarca dış harcamayla güçlendirildi. Meslektaşım Jesse McKinley, yarışmanın eyalet çapındaki yarışlarda en büyük kazananların danışmanlar ve kampanyalar üzerinde çalışan diğer siyasi profesyoneller olduğunu bir kez daha kanıtladığını yazıyor.

Ama belki de New York’taki sürpriz kongre yarışlarında geldi. Meslektaşım Nicholas Fandos, kayıtlı Demokratların sayısının Cumhuriyetçilerden çok daha fazla olduğu New York’un, Demokratların Meclis’teki çoğunluğunu koruma şansları üzerinde belki de en güçlü engele dönüştüğünü yazıyor.

Sonuçlar, bazı Demokratların korktukları bozgun değildi, Temsilciler Meclisi’nde üçüncü sıradaki Cumhuriyetçi olan New York’tan kendi kendine “Ultra MAGA” kongre üyesi Temsilci Elise Stefanik gibi Cumhuriyetçilerin bir “kırmızı tsunami” tahmin etmesinden sonra. Cumhuriyetçilerin bir sonraki Kongrede eyaletin 26 kongre sandalyesinden 15’ini alabileceğini söylemişti.

Bu olmadı, ama Jesse’nin dediği gibi, bazı Cumhuriyetçiler için sörf başladı. Associated Press’e göre New York’ta dört Meclis koltuğunu devirdiler – ikisi Demokratların elindeki Long Island’da ve ikisi New York şehrinin kuzeyindeki Hudson Vadisi’nde.

Hudson Vadisi yarışlarından biri Demokratlar için özellikle utanç vericiydi: Adayları Temsilci Sean Patrick Maloney, partinin Meclis kampanya kolu olan güçlü Demokratik Kongre Kampanya Komitesi’nin başkanıydı. Maloney Çarşamba günü, Cumhuriyetçilerden ağır mali destek alan birinci dönem Cumhuriyetçi eyalet meclis üyesi Mike Lawler’ı kabul etti.

Washington’daki DCCC genel merkezinden Zoom’a yaptığı açıklamada Maloney, “Yapılması gereken doğru şey, diğerinin kazandığını söylemek ve ona iyi dilek dilemek” dedi. Associated Press, oyların yüzde 95’inden fazlasının sayıldığı yüzde 1,2 puan önde giden Lawler için yarışı ilan etmeden kısa bir süre önce tavizi verdi.

Zeldin gibi, Lawler da suç ve enflasyon için Maloney ve Demokratları suçlamıştı. Ayrıca Maloney’i seçmenlerle teması olmayan biri olarak tasvir etti. Ancak yarış, yeniden dağıtmanın Demokratlar üzerinde nasıl geri teptiğini gösteriyor. Maloney, neredeyse on yıl boyunca komşu bir kongre bölgesini temsil etmişti, ancak bir eyalet yargıcı haritaların yeniden çizilmesini emrettikten sonra, biraz daha Demokratik olarak kabul edilen farklı bir bölgeye taşınmayı seçti.

Brooklyn’e taşınan ve orada bir kongre koltuğu için yarışan başka bir Demokrat olan Temsilci Mondaire Jones’u etkili bir şekilde yerinden etti, ancak yalnızca Ağustos ayında Demokrat birincil seçimini kaybetti. Jones, eski bölgesinde yarış hakkında sessiz kalmıştı, ancak Maloney kabul ettikten sonra Twitter’da bir açıklama yaptı. Tamamı “Yikes” yazıyordu.

AP’ye göre, Antonio Delgado birkaç ay önce vali yardımcısı olarak istifa ettiğinden ve Dutchess County ilçe yöneticisi Marc Molinaro kazandığından beri Cumhuriyetçiler gözlerini Hudson Vadisi’nin diğer koltuğuna dikmişlerdi.

Molinaro, Ağustos ayında bir Demokrat olan Pat Ryan’a karşı özel bir seçimi kaybetmişti, ancak yeniden bölge değişikliğinde Ryan farklı bir bölgede yarışmaya karar verdi. Kendisine karşı yarışan Cumhuriyetçi Colin Schmitt’e yüzde bir puandan daha az bir farkla liderlik ediyordu ve oyların yüzde 95’i sayıldı. AP Çarşamba öğleden sonra yarışı çağırmamıştı, ancak Schmitt kabul etti.

Ryan’ın bölge değişikliği, bir avukat ve eski bir kongre politikası analisti olan Josh Riley’i mağlup eden Molinaro için başka bir açılım yarattı. İsim takip firması AdImpact’e göre, Demokratlar kendisini destekleyen reklamlara Molinaro’nun harcadığından 4.6 milyon dolar daha fazla harcasa da Riley kaybetti.

Kongre kayıplarından memnun olmayan bazı Demokratlar suçlamayı yönelttiler – hatta bir Demokrat olan Belediye Başkanı Eric Adams’ı suçladılar, çünkü Zeldin ve diğer bazı Cumhuriyetçiler onu suç meselesinde ve devletin kefalet sisteminin yeniden gözden geçirilmesini geri alma arzularında bir müttefik olarak göstermişlerdi. Diğerleri, Devlet Demokrat Partisi başkanı Jay Jacobs’u eleştirdi, aralarında tekrar Jacobs’un istifasını talep eden Temsilci Alexandria Ocasio-Cortez.

Hava

Yüksek 60’ların yakınında çoğunlukla güneşli bir gün. Geceleri sıcaklık 50’lerin ortalarında olacak.

ALTERNATİF-YAN PARK

Bugün yürürlükte. Yarın (Gaziler Günü) askıya alındı.

En son New York hikayeleri

Kredi… New York Times için Gabby Jones

• Esrar yemekleri : Maceracı şefler, esrar içeren yarı gizli akşam yemeklerine ev sahipliği yapıyor. Eşsiz bir lezzet veriyor mu? Yoksa vızıltı için orada mı?

• New York Maratonu : Sharon Lokedi, Pazar günkü maratonunu uzaktan ilk yarışında kazandı. Çok az tanındığı için yarış öncesi uyuşturucu testi programına tabi tutulmadı.

• yankiler : Aaron Judge’ın serbest oyunculuğu, genel menajerlerin toplantılarında her şeyin önüne geçiyor, ancak Yankees’in genel müdürü Brian Cashman, doldurması gereken başka boşluklar olduğunu söylüyor. Bay Cashman’ın kendi anlaşmasının beklemesi gerekecek.
Bir ladin arayışında, tüm yollar Queensbury, NY’a çıktı

Erik Pauze’in onu Queensbury, NY’de bulduğu Rockefeller Center ağacı Kredi… Tishman Speyer aracılığıyla

Erik Pauze yazın başlarında New York’ta ağaçlara bakarak araba kullanıyordu. Bunu yapar. Rockefeller Center’da baş bahçıvan olarak Noel ağacını seçen kişidir. Her hafta, her ay, her zaman kontrol etmek için başka bir olasılık vardır.

Birisi ona Albany’nin yaklaşık 80 km kuzeydoğusunda, Glens Falls, NY’de bir ağacın resmini göndermişti. Görmek için yoldaydı. Rota onu yakındaki Queensbury’den geçirdi ve orada bir şey fark etti. “Bu ağacın yanından geçtim ve ‘Orada işim bitince dönüp şuna bakacağım’ dedim” diye hatırlıyor bu hafta.

O yaptı. “O noktada Rockefeller Center için harika bir ağaç olacağını biliyordum” dedi.

Bu, zaten olacağına karar verdiği anlamına gelmiyordu. enbiri — 50.000’den fazla çok renkli LED ile kaplanacak ve tepesinde mimar Daniel Libeskind tarafından tasarlanan 900 kiloluk bir yıldız, 30 Kasım’da televizyonda yanacak, kereste olarak geri dönüştürülecek olan Habitat for Humanity için bayramdan sonra.

Önce Pauze, sahibi Neil Lebowitz’i bulmak zorundaydı. Pauze, “Daha önce bulunduğum Glens Falls’ta yaşıyor,” dedi. “Hey, nasılsın? Benim adım Erik. Bölgedeydim ve şu ağaç var.’” Pauze’e bir gezinti yapması için randevu vermişler, “çünkü arka tarafı görmemiştim” dedi.

Beklentilerini karşıladı ve onu beslemek ve sulamak istedi. Eylül ayında Lebowitz’e “bu yıl için harika bir ağaç” olacağını söyledi.

Lebowitz’in ailesi tarafından bağışlanan bir Norveç ladin ağacı olan ağaç, 82 fit boyunda ve 85 ila 90 yaşında. Bu sabah kesilecek. Pauze, ağırlığının yaklaşık 14 ton olduğunu tahmin ediyor. Yanında duran bir vinç onu Manhattan’a gitmek için bir kamyona kaldırana kadar mühlet’i bilemez.

BÜYÜKŞEHİR günlüğü

Aşağı Manhattan

Sevgili günlük:

Kırk yıl önce, Aşağı Manhattan’da bir iş görüşmem vardı. Şehirden olmadığım için kayboldum ve yardım için gökdelenlerden birinde durmak zorunda kaldım.

Masadaki gardiyan beni bir sonraki binaya doğru işaret etti.

Oraya vardığımda, muhafız bir sonraki binayı işaret etti.

Sonunda yönlendirildiğim dördüncü binada nöbetçiye yaklaştım.

“MTA’yı arayan adam sen misin?” O sordu.

Evet dedim.

“Arkadaşlar beni gözetlediler,” dedi. “Sen buradasın. İyi şanlar.”

— Cary Hoover

Agnes Lee tarafından çizildi.
Gönderimleri buraya gönderin ve Metropolitan Günlüğü’nün devamını buradan okuyun .

Burada bir araya gelebildiğimize sevindim. Yarın görüşürüz. -JB

PS İşte bugünün Mini Bulmaca ve Heceleme yarışması . Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz .

Melissa Guerrero ve Ed Shanahan, New York Today’e katkıda bulundu. Ekibe [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

.