Ölü Köpek Davasında Polis, ‘Topu Düşürmüş Olabilir’ Dedi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kolay bir vaka gibi görünüyordu: Bir kadın polise Brooklyn’deki Prospect Park’ta bir adamın kendisine ve köpeğine saldırdığını ve köpeğe sopayla öyle sert vurduğunu ve daha sonra öldüğünü söyledi. Park kullanıcıları, saldırganı sabah saatlerinde düzenli olarak aynı bölgede köpekli kadınlara küfür ederken fark etti.

Saldırı, şiddet içeren suçlar karşısında polislik ve liberal ortodoksluk hakkında tartışmalara ve şehrin üç günlük gazetesinde en az 11 makaleye yol açtı. Daily Mail ayrıca İngiltere’den – üç kez – ağırlığındaydı. Amerikan Muhafazakarı sağdan nişan aldı.

Ancak üç ay sonra, parktaki insanlar tarafından düzenli olarak bildirilen görüşlere rağmen saldırgan hala bulunamadı ve farklı bir soruyu gündeme getirdi: 5 milyar doları aşan bir bütçeye sahip New York Polis Departmanı üç ay boyunca nasıl engellenebilir? Kullanılmış gazoz kutularıyla geçinen bir adam mı?

Geçen hafta, tartışmalı bir sanal belediye toplantısında, Park Slope ve parkın kendisini içeren 78. Bölgenin komutanı Yüzbaşı Frantz Souffrant, öfkeli sakinlerden özür diledi ve “Topu düşürmüş olabiliriz” dedi. yerel haber sitesi Patch.com’a. Köpeği öldürülen Jessica Chrustic de dahil olmak üzere bazı sakinler, adamı gördüklerinden ve 911’i aradıklarından, sadece bir polis arabasının gelmesi için yarım saat veya daha fazla beklediklerinden şikayet ettiler. 40 dakika sonra, toplantı bir asistanın cezasının ortasında aniden sona erdi.

Kısa bir süre sonra Kaptan Souffrant, Patch’e adamı yakalamak için devriyelerini farklı pozisyonlara taşımayı deneyeceğini söyledi.

Ancak saldırı alanından sorumlu 78. Bölge müfreze komutanı Teğmen Kamala Roper, tutuklanmamasının bir nedeni olduğunu söyledi: Yüzbaşı Souffrant. 22 yıllık bir kıdemli olan Teğmen Roper, karakolda şu anda kaptana yönetim uygulamaları nedeniyle dava açan üç memurdan biri.

Yüzbaşı Frantz Souffrant, Brooklyn’deki 78. Bölgenin komutanı. Kredi… New York Polis Departmanı

Teğmen Roper, bir röportajda, komutan subayının kısaltmasını kullanarak, “Bölgede, konuştuğumuz tek şey, orada CO tarafından herhangi bir direktif olmadığıdır,” dedi. “Polisler bana ‘Ne yapacağımızı bilmiyoruz’ şikayetiyle geliyorlar. Bu adamla parkta karşılaşırsak kimse nasıl devam edeceğini söylemiyor.” Bölgedeki iletişimin o kadar kötü olduğunu söyledi ki, davayla ilgili neler olup bittiğini öğrenmek isterse gazeteyi okudu.

“Bu şekilde bilgi alıyorum” dedi. “Herhangi bir polis memurunu arayın ve onlara köpek olayıyla ilgili neler olduğunu sorun. Utanacağım çünkü bilmiyorlar.”

Avukatı John Scola, geçen Perşembe günü Kaptan Souffrant’a gönderdiği ve davayı görüşmek üzere kısa bir toplantı talep ettiği bir e-posta paylaştı. Hala cevap vermedi, dedi Bay Scola.

Eylül ayında, Siyah olan Teğmen Roper, cinsel ve ırk ayrımcılığı ve misilleme iddiasıyla karakolda ve New York Şehri’nde başka bir kaptanla birlikte Yüzbaşı Souffrant’a dava açtı. Suçlamaları arasında: Yüzbaşı Souffrant’ın kişisel ilişkileri olan kadın memurları tercih etmesi ve bu konuda şikayette bulunduğunda kendisine karşı misillemede bulunması. Kaptan Souffrant da Siyah.

78. bölüğünden iki subay daha, Aron Baksh ve Berland Prince, 21 Ekim’de Kaptan Souffrant’a karşı, yaygın zorbalık ve ırkçı hakaret suçlamalarını içeren benzer bir ayrımcılık davası açtı.

Teğmen Roper, karakolun Kaptan Souffrant’ın komutası altında sallandığını söyledi.

Moral düşük, dedi. “Memurlar stresli. Her gün zorbalığa uğruyorlar.” “Birisi yaralanacak” diye ekledi.

Bölgeyi Ocak 2021’de devralan Yüzbaşı Souffrant, 2014’te Brooklyn’li bir adamı yanlışlıkla tutuklamakla suçlanan ve başka bir adamı tutukladıklarını kaydeden dört memurdan biriydi. Dava, kusur kabul edilmeksizin 20.000 dolara kararlaştırıldı.

Departmanın halkı bilgilendirme ofisi, Yüzbaşı Souffrant’ı bir görüşme için uygun duruma getirmedi ve Teğmen Roper’ın suçlamaları veya devam eden davalar hakkında yorum yapmayı reddetti. Açıklamada, “NYPD, sorumlu kişiyi adalete teslim etmek için bu soruşturmaya önemli kaynaklar ayırdı. NYPD, kurban ve tanıklarla parkın taramalarını yaptı, kurbanı bir eskiz sanatçısıyla oturttu ve şüphelinin resimlerini parkta yayınladı ve parkta devriyeleri artırdı. Mağdurla çalışmaya devam ediyoruz ve kimliği tespit edildiğinde tutuklama yapılacak” dedi.

Daha fazla insan deneyimlerini genellikle sosyal medyada paylaştıkça, parka gidenler arasında polisle ilgili hayal kırıklıkları artmaya devam ediyor. Bölgedeki büyük suçlar, iki yıl öncesine göre yüzde 52 arttı, ancak yine de 1980’lerin en yüksek seviyelerinde.

Tiyatroya ek olarak, Koruyucu Melekler geçen ay – kurucusu Curtis Sliwa’nın radyo dinleyicisine söylediği gibi – “parkı kurtarın ve kadınları ve küçük köpekleri kurtarın” için parka devriye göndereceklerini duyurdular.

Bayan Chrustic’in yakınında yaşayan 50 yaşındaki Diana Poveromo, olayla ilgili soru sormak için karakola gittiğinde, resepsiyondaki memurun kendisine, polis adamı tutuklasa bile, “büyük ihtimalle onu yakalayacak” dedi. ertesi gün serbest bırakılsın.”

11.000’den fazla kişi Belediye Başkanı Eric Adams’a “NYPD bu adamı yakalamak için neredeyse hiçbir şey yapmadı” tavsiyesinde bulunan bir dilekçeyi imzaladı.

Bayan Chrustic için üç aylık bir çile oldu. Bir noktada, bir şüpheliyi teşhis etmek için karakola çağrıldığını, ardından hiçbir şüpheli bulamadığını söyledi. Bunun yerine bir memur, gelecekteki adli kanıtlar için köpeğinin iki aylık cesedini mezardan çıkarmasını söyledi.

Ama özlü sinir bozucu deneyim 21 Ekim’de sabahın erken saatlerinde bir arkadaşı Mary Rowland tarafından uyandırıldığında geldi, o da Bayan Chrustic’in saldırganını parkta yürürken, boşlar için çöp tenekelerini karıştırırken gördüğünü söyledi. Her iki kadın da 911’i aradı.

Polis gelene kadar adama göz kulak olmayı umarak, Bayan Chrustic çabucak giyindi ve korunma için bir kutu topuzla şafaktan önce onu takip etmeye başladı. Gittiği sırada, konumunu güncellemek için 911’i ve bireysel memurları tekrar tekrar aradı.

“Polis her an burada olabilir diye düşündüm” dedi.

Ama değildiler. Sonunda adam döndü ve elinde topuz olduğunu düşündüğü şeyi ve köpeğini öldürdüğünü söylediği sopayı taşıyarak ona doğru koştu. Bayan Chrustic koştu.

“Birinin bana yardım etmesi için ciğerlerimin tepesinde çığlık atıyorum” dedi. “Hazır değildim.”

Adam bir bloktan sonra kovalamayı bıraktı. Ona yetişen Bayan Chrustic ve Bayan Rowland, onu gözden kaybettiler.

Bayan Chrustic’in 911’i ilk aramasından otuz altı dakika sonra, arama kayıtlarına göre o sabah en az 10. kez polisi aradı. Polis geldiğinde adam gitmişti.

Saatler sonra, Bayan Chrustic hala duyulabilir bir şekilde sarsılmıştı. Polisin bana söylediklerini aynen yaptım” dedi. “Onlar gelene kadar onu gözümün önünde tut. Ve bu maliyetti.”

Nihayet 29 Ekim Cumartesi günü, davada bir ara olduğu ortaya çıktı. Polis bir adamı almış ve Bayan Chrustic’i sıraya girmesi için aramıştı. Oturmuş ve şapka takmış beş adam sunuldu.

Hiçbiri doğru adam değildi, dedi. Polisin onu bir daha arayıp aramayacağını sorgulayarak karakoldan ayrıldı.

“Bu taşıması ağır bir yük,” dedi.

Ve polisin bir hafta önce yanıt vermesi bu kadar uzun sürdüğü için iki kat hüsrana uğradı. “40 dakika boyunca onu gözümün önünde tuttum” dedi. “Ve kimse gelmedi.”