Prens Andrew Mahkemedeki Gününü Önleyemez, Bir Yargıç Kuralları

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Günaydın. Bugün perşembe. Finansçının arkadaşı ve hüküm giymiş seks suçlusu Jeffrey Epstein’a karşı bir davaya başkanlık eden yargıcın kararına bakacağız. Ayrıca gerçek bir sayfa çeviricinin özelliklerine sahip bir yayıncılık endüstrisi gizemine de bakacağız.

Kredi. . . Chris Radburn/Reuters

Virginia Giuffre’nin davasındaki yargıç, Prens Andrew’un davayı düşürme talebini geri çevirerek, muhtemelen sonbaharda bir duruşmanın önünü açtı.

Meslektaşım Benjamin Weiser, Andrew’un avukatlarının mahkeme belgelerinde, Giuffre’nin 2009’da Florida’daki ayrı bir davada Jeffrey Epstein ile anlaşmayı kabul etmesi nedeniyle hiçbir yükümlülüğünün olmadığını iddia ettiklerini yazıyor. Ancak Manhattan Federal Bölge Mahkemesi’nden Yargıç Lewis Kaplan şunları söyledi: Şimdilik – Andrew’un Florida anlaşması kapsamında gelecekteki davalardan serbest bırakıldığı iddiasını reddediyordu. Epstein ayrıca bu anlaşmanın bir parçası olarak Giuffre’ye 500.000 dolar ödedi.

Andrew herhangi bir suçla itham edilmedi ve Giuffre’nin suçlamalarını reddetti. Epstein’ın uzun zamandır arkadaşı olan Ghislaine Maxwell’in son seks ticareti davası sırasında zaman zaman adı geçiyordu. 2019’da kendi duruşmasını beklerken Manhattan’daki bir hapishane hücresinde asılmış halde bulunan Epstein’ın vekili olarak görülüyordu. Ölümü intihar olarak kabul edildi.

Giuffre’nin avukatı David Boies, müvekkilinin Yargıç Kaplan’ın kararından memnun olduğunu söyledi. York Dükü Andrew’un avukatı yorum talebine yanıt vermedi ve Buckingham Sarayı yorum yapmayı reddetti.

Ancak Londra’daki tepki hemen oldu. Online The Evening Standard kararı “Prens Andrew için büyük bir darbe” olarak nitelendirdi ve Daily Mail, Andrew’un kendisi ve Giuffre bir anlaşma üzerinde anlaşamaması halinde “şu anda çok pahalı ve itibarı sarsan bir mahkeme davasıyla karşı karşıya” olduğunu söyledi.

The Evening Standard ayrıca, Kraliçe Elizabeth’in tahttaki 70 yılını kutlamaya hazırlanırken özellikle endişe verici bir durum olan bir yargılama nedeniyle “monarşi kurumunun zarar görebileceğini” söyledi. Meslektaşım Mark Landler’ın geçen hafta belirttiği gibi, Andrew, sarayın kraliçenin uzun saltanatını öne çıkarma ve yarışmayı canlandırma çabalarını baltalayabilecek kraliyetlerin üzerine bir gölge düşürdü.

<saat/>

Hava durumu

40’ların ortasındaki bu kısmen güneşli günün tadını çıkarın. Sıcaklıklar 30’ların altına düştüğünde bulutlar gece hareket edecek.

alternatif yan park

Pazartesiye (Martin Luther King’in Doğum Günü) kadar yürürlüktedir.

<saat/>

Ateş

Mahallede, Pazar günü 17 kişinin öldüğü Bronx apartmanı, 40 yıldan uzun bir süre önce taşınan bir Gambiya olan Abdoulie Touray için Touray Tower olarak biliniyordu. Binayı Gambiya’dan gelen diğer göçmenler için bir mıknatıs yaptı ve birçokları için güvenli bir sığınaktı – yetkililerin dediğine göre Pazar gününe kadar bir ısıtıcı alev aldı ve ölümcül duman yayıldı. Kurbanların neredeyse tamamı Gambiya veya Batı Afrika kökenliydi. Touray 2019’da 81 yaşında kalp yetmezliğinden öldü, ancak yangın çıktığında binada 50 kadar akraba yaşıyordu.

Resmi olarak Twin Parks North West olarak bilinen binaya sahip olan üç şirket, düşük gelirli kiracılarla apartman kompleksleri satın alma konusunda agresif davrandı. Üç şirket, 2019’da Bronx’ta uygun fiyatlı yedi bina için yapılan anlaşmayla Twin Parks binasını 166 milyon dolara satın aldı. Yangının ardından, hayatta kalan iki kiracı, kendi kendine kapanan kapıların arızalandığını söyleyerek mal sahiplerine dava açtı. Duman alarmlarıyla ilgili sık sık çalan ve sahiplerinin yeterli ısı sağlamadığı sorunlar vardı.

<saat/>

Devam eden Rikers krizi: İçeriye bir bakış

Bir çete lideri, Ekim ayında iki adamın Rikers Adası’ndaki bir hapishane hücresinde dövüşmelerini emretti. Onlar yaptı. Yakınlarda duran bir infaz memuru müdahale etmeden izledi.

Geçen ay Manhattan Eyalet Yüksek Mahkemesi Yargıcı April Newbauer, Düzeltme Departmanı’nın onu koruyamadığını söyleyerek “kavga gecesine” katılmaya zorlanan bir adamın serbest bırakılmasına karar verdi. Times, adamın serbest kalma dilekçesinin bir parçası olarak New York County Defender Services tarafından toplanan güvenlik kamerası videosunu elde etti.

<saat/>

En son New York haberleri

• Kayırmacılıkla ilgili endişeler arasında, belediye başkanının kardeşi Bernard Adams, polis komiser yardımcısı değil, belediye başkanlığı güvenliğinden sorumlu genel müdür olacak.

• 1969’da Woodstock rock festivalinin yaratıcılarından biri olan Michael Lang Cumartesi günü öldü.
<saat/>

Yazarları hedef alan bir dolandırıcılık

Ethan Hawke ve Margaret Atwood, uzun süredir devam eden kimlik avı planında hedeflenen yazarlar arasındadır. Kredi. . . Soldan: The New York Times için Daniel Dorsa; The New York Times için Arden Wray

En sevdiğiniz gizemli yazarın bunu nasıl yayınlanabilir bir şeye dönüştüreceğini hayal edebilirsiniz: Yayıncılık sektörü türlerini taklit eden ve yazarlara, editörlere, acentelere ve edebiyat araştırmacılarına sahte e-postalar gönderen bir dolandırıcının karıştığı bir dolandırıcılık. E-postalar, birçok şüpheli olmayan hedefin gönderdiği yayınlanmamış el yazmalarını istedi.

Geçen hafta, F. B. I. davayı çözdüğünü söyledi. Ajanlar, John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı’nda uçaktan yeni inen Simon & Schuster UK’in 29 yaşındaki insan hakları koordinatörü Filippo Bernardini’yi tutukladı. Meslektaşım Elizabeth A. Harris’ten açıklamasını istedim.

Bu dolandırıcılığı ilk kez bir yıl önce yazmıştınız. Kimlik avı ne zaman başladı?

Bunu 2020’de bir ara öğrenmiştim, ancak dolandırıcılık o noktada zaten yıllardır devam ediyordu. İddianameye göre en az beş yıldır devam ediyor.

Bunu nasıl duydunuz?

Bir kaynaktan. Yayıncılıkta çalışan biri beni aradı ve “En tuhaf şey oluyor. İnsanlar hackleniyor ama hiçbir şey olmuyor. ”

Düşündüğüm şey, hacklemeyi bilen birini aramama izin verin, ben de öyle düşündüm. Siber güvenlikle ilgilenen Nicole Perlroth’u aradım. Nicole’ü yıllardır tanırdım. Ve böylece üzerinde birlikte çalıştık.

Hangi kitaplar hedef alındı? Hangi yayınevleri? Herhangi bir belirgin kafiye veya sebep var mıydı?

Herkes hedef alındı - Margaret Atwood gibi gerçekten ünlü romancılar, Ethan Hawke gibi ünlüler ve karanlık ağda parasal değeri olmayan ilk kısa öykü koleksiyonları gibi şeyler.

Prens Andrew Aleyhindeki İddiaları Anlayın

<saat/>

Kart 1/5

Kraliyet sorunları. Jeffrey Epstein ile olan bağlarını ortaya çıkaran Prens Andrew’a karşı açılan cinsel taciz davası, İngiliz kraliyet ailesine gölge düşürdü. İşte bilmeniz gerekenler:

Tartışmalı arkadaşlıklar. Prens Andrew’un sıkıntıları, büyük ölçüde seks ticareti yapmakla suçlanan merhum finansör Bay Epstein ve yakın zamanda Bay Epstein’la reşit olmayan kızları işe almak, tımar etmek ve taciz etmek için komplo kurmaktan suçlu bulunan Ghislaine Maxwell ile olan ilişkisinin sonucudur.

Cinsel taciz iddiaları. Prens Andrew’a yönelik suçlamalar ilk olarak 2019’da Bay Epstein’ın federal suçlamalarla tutuklanmasının ardından su yüzüne çıktı. Suçlayanlardan biri, Virginia Roberts Giuffre, Bay Epstein’ın onu Prens Andrew’a kaçırdığını ve prensin ona 17 yaşındayken tecavüz ettiğini iddia etti.

Serpinti. Prens Andrew, suçlamaları defalarca reddetti. Bay Epstein ile arkadaşlığını açıklamaya çalıştığı feci bir BBC röportajından sonra prens, Kasım 2019’da süresiz olarak kamusal yaşamdan çekileceğini duyurdu.

Dava. Ağustos 2021’de Bayan Giuffre, Manhattan’daki federal mahkemede Prens Andrew’a suçlamalarını tekrarlayarak dava açtı. Avukatları davayı düşürmeye çalıştı, ancak 12 Ocak’ta bir yargıç davanın devam etmesine izin verdi.

Birisi bunu neden yapsın? Görünürde bir getirisi olmayan çok fazla çaba gibi görünüyor.

Cevabı gerçekten kimse bilmiyor. Savcılar, bunu kendisininmiş gibi gösterebileceği fikirleri çalmak için yapmış olabileceğini öne sürüyorlar ama bu gerçekten mantıklı değil. Bir kitap yayınlamak zaman alır. Birinin fikrini koparacak olsaydı, yazdığı her şey ortaya çıkana kadar orijinali zaten yayınlanmış olurdu.

Diğer bazı olası açıklamalar daha mantıklı, iş yerinde gerçekten bilgili olduğunu göstererek ayak uydurmak için yaptığı gibi, ama bu gerçekten aşırı bir bilgi seviyesiydi. Ve çalıştığı yerde çalışırken, çoğu el yazması için birini arayabilir ve sadece bir tane isteyebilirdi.

Tüm bunlara rağmen, nispeten düşük teknolojili bir dolandırıcılık değil miydi?

Yeni bir alan adı oluşturmak veya sahte bir e-posta adresi kurmak teknolojik olarak o kadar karmaşık olmasa da, tüm e-postaları yazmanız ve hedeflediğiniz kişileri tanımanız gerekir. Kimliğe bürünme konusunda bilinçliydi – belirli bir yazar veya belirli bir editörle konuşurken olduğunu iddia ettiği kişi gibi konuşmaya dikkat etti. Bu açıkça biraz araştırma ve zaman gerektiriyordu. Her küçük istek, aradığı şey için uyarlandı.

Paket servis nedir?

Pek çok insanın yapmadığı temel güvenlik hijyeni vardır.

Önlemler açısından yayıncılık sektöründe neler olduğunu merak ediyorum. Daha fazla şifreleme olacak mı? Eşyaları korumak için daha fazla dijital hendek mi? El yazmaları rutin olarak ileri geri e-postayla gönderilir. Bu duracak mı?

<saat/>

Okuduklarımız

• Gothamist, New York City’deki lise öğrencilerinin uzaktan eğitim talep etmek için nasıl bir grev düzenlediğini bildirdi.

• Curbed, Queens’teki “Forever Wild” Orman Parkı ve bir köşesini otoparka çevirme planına rağmen nasıl devam ettiğini yazdı.
<saat/>

BÜYÜKŞEHİR günlüğü

Çok fazla şey

Sevgili Günlük:

Sabah 8’de Q’daydım. m. Günlük yolculuğumu Park Slope’dan Times Meydanı’na yapıyorum.

Manhattan Köprüsü’ne yaklaşırken tren her zaman olduğu gibi aniden durdu. Arkadaşlarım ve ben buna “Doğu Nehri” durağı diyoruz.

Bu sabah tren oldukça kalabalıktı ve kapılardan birine kırmızı eşofman giymiş bir adamın yanında tıkılmıştım.

Hemen önümüzde takım elbise giymiş ve bir kruvasanı kemirmeye, aynı anda hem okuyup hem de sıcak kahvesini yudumlamaya çalışan başka bir adam vardı. Güvencesiz ikinci bir yudum için içeri girerken yanımdaki adam konuştu.

“Çok fazla şey yapmaya çalışıyorsun kardeşim, çok fazla şey” diye bağırdı. “Tanrıya yemin ederim ki bu ayakkabılara kahve sürersen dostum…”

Takım elbiseli adam hemen durdu ve yüzünde şok olmuş bir ifadeyle baktı.

Gülmeden edemedim çünkü eşofmanlı adam hepimizin düşündüklerini söylemişti.

Kahve dökülmedi.

– Amanda Cordisco

Agnes Lee tarafından resimlendirilmiştir.
Gönderimleri buraya gönderin ve Metropolitan Günlüğünü buradan okuyun .

<saat/>

Burada bir araya gelebildiğimize sevindim. Yarın görüşürüz. – J.B.

P. S. İşte bugünün Mini Bulmaca ve Yazım Arısı . Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz .

Melissa Guerrero, Ed Shanahan ve Olivia Parker New York Today’e katkıda bulundu. ekibe adresinden ulaşabilirsiniz.
nytoday@nytimes. com .

.