Romancı Marlon James Pazar Günlerini Nasıl Geçiriyor?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Yazar Marlon James, “Karanlık Yıldız” fantezi üçlemesini şaka yollu bir şekilde “Afrikalı ‘Taht Oyunları’” olarak tanımlamıştır. ”Kara Panter” şöhretinin aktörü Michael B. Jordan, film haklarını kaptı. Serinin ikinci kitabı “Moon Witch, Spider King” Salı günü yayınlandı.

2015 yılında Man Booker Ödülü’nü kazanan Jamaika doğumlu 51 yaşındaki Bay James, Williamsburg, Brooklyn’de iki yatak odalı bir dairede yaşıyor. Pazar günlerinden nefret eder.

YAVAŞ BAŞLANGIÇ Aman Tanrım, bir Pazar günü gözlerimi açtığım an onları tekrar kapatıyorum. Saat sabahın altısı ve hala karartma perdelerim çekilmiş durumda. Uyandığımda çok kitap okurum. Bu ışığa sahibim, boynuma bir el feneri takmış gibiyim ve yatakta gizlice hikayeler anlatan bir çocuk gibiyim. “Geçti” romanını yeni bitirdim.

BÜYÜKLÜK Ben her sabah yatağını özenle toplayanlardanım. Birkaç şey beni dağınık bir yatakta uyumaktan daha fazla üzer. Sanırım bunun nedeni uykuya çok değer vermem. Bundan sonra ne olacak, Pitchfork Media’nın Sunday Review’unu okudum, çünkü bu benim duymamış olabileceğim eski bir kaydın incelemesi. İnceledikleri kayıtlarla ilgili olan şey, kendi büyüklüklerinden başka bir bağlamları olmamasıdır. Bir Bollywood film müziği veya bir Minnie Riperton albümü olabilir. Rutinimin bir kısmı plak satın almak için Rough Trade’e gitmekti ama onlar taşındı.

Mr. James, ortağı Nicholas Boggs ile Brooklyn, Williamsburg’daki Gertie’de favori bir kahvaltı mekanı. Kredi… The New York Times için Stephanie Mei-Ling

KONFORLAR Dikkatim dağılıyor ve YouTube’da köpek ve asker buluşmalarının sarsıntılı videolarını izleyerek zaman kaybediyorum, sonra kahvaltı bulmaya gidiyorum. Pazar, kendi kahvaltımı hazırlamadığım tek gündür. Ortağım Nicholas Boggs ve ben, Yahudi mirası türünden bir lokanta olan Gertie’ye gideceğiz. Ara sıra Sekizinci Cadde’deki Egg Shop’a giderim. Yanlışlıkla AOC olarak adlandırdığım bir çörek rulosunda yumurta ve Cheddar peyniri olan AEC gibi şeyleri var.

ÇAĞRI ÜZERİNE Buraya geri döndüğümde, genellikle çalıştığım bu TV şovunun yapım ekibi gibi Pazar günümün kutsallığına saygı duymayan insanlarla uğraşmak zorunda kalıyorum. İngiltere ve Jamaika’da geçen bir dedektif şovu olan “Get Millie Black” adlı dizide. Yapımcılığı HBO tarafından yapıldı ve umarım bu zamanlar 2023’te çıkar. Yazar olduğunuzda boş gün yoktur.

Ev ofisinde. Romancı John Wray’in Brooklyn’deki Park Slope’daki evinde, bir tür sanatçı kolonisinin bulunduğu ayrı bir ofisi var. Kredi… The New York Times için Stephanie Mei-Ling

ÇALIŞMA ARKADAŞLARI Pazar günleri yaratıcı iş yapmıyorum, bu yüzden yazmayacağım ama düzenleyebilirim. Ciddi bir düzenleme yapıyorsam, Park Slope’daki ofisime bisikletle giderim. Evet, kesinlikle haklısın, bu benim kardiyom. Ofisim John Wray’in evinde. Herhangi bir anda orada çalışan dört ya da beş yazar olabilir. Yatak odalarına el koyuyoruz. Bir noktada, orada Ulusal Kitap Ödülü için iki finalist vardı, ben ve Susan Choi. Nathan Englander oradayken görevi devraldı.

MANİK PAZAR İnsanların pazar günlerini nasıl rahatlatıcı bulduklarını bilmiyorum. Pazartesi daha rahatlatıcı. Çocukluğumdan beri Pazar gününden hep nefret etmişimdir. Ben büyürken, bir televizyonumuz yoktu ve bu yüzden, somurtkan kilise müziği veya falan hakkında hikayeler olan Pazar radyosu olurdu, 20 yıldır kardeşini görmedi ve onu bulmaya çalışıyor. Bilezikler “Manik Pazartesi”yi bulduğunda, “Keşke pazar olsaydı, çünkü bu benim eğlenceli günüm” hakkında konuştuklarında, Hayır. Siz kızlar neden bahsediyorsunuz?

Mr. James, kitap yayıncısı olan arkadaşı Lisa Lucas ile McNally Jackson’da. “Ben her zaman kitap alırım.” Kredi… The New York Times için Stephanie Mei-Ling

İLHAM Sık sık McNally Jackson’a gideceğim. Sürekli kitap alıyorum. Hiç okuyamayacağım kadar. Ayrıca yeni bir plak dükkanına da gidebilirim. Bu sanatçı L’Rain beni büyüledi; insanlar ona deneysel diyor ama sanki R&B, elektronika ve Afrika seslerinin temel unsurlarını alıyor, parçalıyor ve tekrar bir araya getiriyor. Genelde “Tuhaf şeylerini sevmiyorum” gibi insanlar aslında onu seviyor.

Mr. James, Williamsburg’daki evinde arkadaşlarına yemek pişiriyor. Yotam Ottolenghi’nin Akdeniz tarzı yemeklerinin hayranıdır. “Şimdi onu takip ettiğimi düşünecek.” Kredi… The New York Times için Stephanie Mei-Ling

SADECE BİR FAN Pazar günü akşam yemeği pişiriyorsam, bu şirket için olacaktır, çünkü bir kişi için yemek pişirmek tuhaf ve ben altı kişi için yemek pişirerek büyüdüm. Yotam Ottolenghi’nin kitabında bir şeyler yapacağım. Ottolenghi yemeklerinden oluşan bir dosyam var. Akdeniz esintileri taşıyorlar. Onunla yıllar önce tanıştım ve şimdi onu takip ettiğimi düşünecek.

SON SLAYT Genellikle 11:30 civarında Nick Drake veya Brian Eno’nun ortam müziği gibi müzik dinleyerek yatağa giderim. Bu konuda oldukça dindarım. Yapılmış bir yatağa giriyorum.

Pazar Rutin okuyucuları, Marlon James’i Twitter’da @MarlonJames5 adresinden takip edebilir.