Tompkins Meydanı’nda, Evsizler Süpürmelerine Direnç Artıyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Günaydın. Bugün perşembe. Belediye Başkanı Eric Adams’ın evsiz kamplarını temizleme kampanyasındaki en son taramaya bakacağız. Ayrıca, resmi yıl sonuna kadar şirketin imza ürününde olacak olan – daha çok önceki kariyeriyle tanınan – eski bir kurumsal başkan yardımcısına da bakacağız.

Kredi… Hilary Swift for The New York Times

Şehirden dört gün önce haber alınmıştı: Bir temizlik ekibi, Anarchy’de geride kalan tüm eşyaları kaldıracaktı Kürek çekmek.

İnsanlar, Tompkins Square Park’ın karşısındaki kaldırımda bulunan minyatür çadır kent dedikleri şey budur.

Çarşamba günü, Belediye Başkanı Eric Adams’ın şehir sokaklarını evsizlerin kamplarından kurtarma kampanyasına direnişin sıfır noktası olan alan, bir şehir temizleme ekibi tarafından altı hafta içinde en az yedinci kez ziyaret edildi.

Düzinelerce polis memuru, bir temizlik kamyonu ve evsizler için bir sosyal yardım görevlisi geldiğinde – ve bir polis hoparlöründen çalınan bir kayıt havladığında “Size emredildiniz. bölgeyi terk et” – kimse kıpırdamadı.

Sekiz kişi tutuklandı ve planlanan temizliği engellemek için hükümet yönetimini engellemekle suçlandı. Tutuklananlar arasında tahliye karşıtı örgütlerden aktivistler ve süpürmelerle mücadele eden gruplar da yer aldı. Meslektaşım Andy Newman, sekiz kişiden biri dışında hepsinin isteyerek gittiğini yazıyor – hareketin kamusal yüzü olarak ortaya çıkan evsiz bir adam olan Johnny Grima. Memurlar onu çadırından çıkardı ve bir polis minibüsüne doğru taşıdı.

Şehirdeki her evsiz için kalıcı konut isteyen Grima, “Şehirde 250.000 boş daireleri var dostum” diye bağırdı bir noktada. “Neden evsizim? Arkadaşlarım neden evsiz?”

Evsiz kamplarının süpürülmesi, Adams’ın selefi Bill de Blasio’da da Adams’ta olduğu kadar sıktı. Ancak de Blasio onlardan nadiren bahsederken, Adams sokaklara düzeni geri getirme çabası olarak tanımladığı şeyin temel bir unsuru olarak süpürmelere dikkat çekti.

Adams’ın temizlikleri, taşınan insanların çıkarlarına en iyi şekilde hizmet ettiğini gösterme çabaları, memurların evsizleri ve eşyalarını kabaca ele aldığını gösteren videolarla karmaşık hale geldi.

18 Mart’tan 1 Mayıs’a kadar şehir, çoğu aynı alanlarda olmak üzere 700’den fazla temizlik gerçekleştirdi.

Aynı altı haftalık dönemde, belediye başkanlığının Salı günü yayınladığı istatistiklere göre 39 kişi “yerleştirmeyi kabul etti”.

Şehir, yerleşimlerin sığınaklarda olduğunu ima etti, ancak yetkililer, 39 kişiden kaçının yerleştirildikleri yerde kaldığını söylemedi. Sığınma evlerine gitmeyi kabul eden insanlar genellikle haftalar içinde ayrılırlar ve genellikle sokaklara dönerler.

Bazı savunucular, Adams’ın taramaları durdurması ve genellikle daha fazla mahremiyet sağlayan ve birçok sokak evsizinin kaçındığı geleneksel barınaklardan daha az kuralla çalışan güvenli sığınaklar olarak bilinen özel barınaklarda daha fazla yatak sağlamaya odaklanması gerektiğini söylüyor. . Adams kısa süre önce özel barınaklara 900’den fazla yatak eklemeyi planladığını duyurdu.

Hava

70’lerin sonlarında çoğunlukla güneşli bir gün. Geceleri hava çoğunlukla bulutlu olacak ve sıcaklık 50’lerin ortalarına kadar düşecek.

alternatif yan park

26 Mayıs’a kadar yürürlüktedir (Yükseliş Töreni).

En son New York haberleri

• Belediye başkanının kontrol ettiği Kira Yönergeleri Kurulu, bir yıllık kiralamalarda yüzde 2,7 ila 4,5 ve iki yıllık kiralamalarda yüzde 4,3 ila 9 arasında önerilen kira artışları için ön oylama yapacak.

• Öncü hip-hop grubu Grandmaster Flash ve Furious Five’ın bir üyesi olan Nathaniel Glover, 2017’de evsiz bir adamı öldürmekten 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

• Yüksek Mahkemenin Roe v. Wade’i devirme olasılığını protesto etmek için Salı akşamı Foley Meydanı’nda binden fazla gösterici toplandı.
Business

• Güçlü görüntü oyun yapımcısı Activision Blizzard’da hisseleri olan beş New York City çalışan emeklilik grubu mali kayıtlar üzerinden dava açmak.

• The New York Times Company ilk çeyrekte 387.000 net dijital abone ekledi. Şirketin şu anda satın aldığı bir spor sitesi olan The Athletic’ten gelenler de dahil edildiğinde 9,1 milyon abonesi var.

Kahve kutusunun üzerinde eski bir yöneticinin resmi var

Kredi… Massimo Zanetti Beverage USA, Inc.

Hala uykulu kahve içenler fark etmemiş olabilir, ancak geçen ay hemen fark edilen bir New York simgesi değişti. Chock full o’Nuts kutularındaki pürüzlü New York silüeti, şirketin eski bir başkan yardımcısının fotoğraflarıyla kısmen gizlenmişti.

İşte masasında telefonda, takım elbiseli ve kravatlı bir yönetici. “Bay. Jack R. Robinson,” fotoğraflardan birinin ön planında isim levhasını okuyor. “Başkan Vekili.”

Diğer fotoğraf, Jackie Robinson’ı Brooklyn Dodgers forması içinde gösteriyor.

Chock full o’Nuts, 1956 sezonundan sonra onu işe aldı, bu sezon Dünya Serisinin 7. Oyununda başarısız olduğunda ve Dodgers, Yankees’e yenildiğinde sona erdi. Maaşı yılda 30.000 dolardı ve iş bir şirket arabasıyla geldi. Çalışma ilişkilerinin sorumluluğunu üstlenerek şirketin restoranlarını gezerek ve çalışanlarla tanışarak içeri girdi.

“Beni en çok cezbeden şey, adımı antetli kağıda yazdırmak için işe alınmamamdı,” dedi, “ama şirkete katılmam ve operasyonun ayrılmaz bir parçası olmam isteniyordu. ” İşini “zorlu ama ben böyle seviyorum” olarak tanımladı.

Sinemada Chock full o’Nuts’ı kuran William Black ile tanışırken gösterildi. Yazar Courtney Michelle Smith, Black’in “istihdam uygulamaları konusunda iyi bir üne sahip olduğunu” ve “hem Siyah hem de beyaz çalışanlar için adil uygulamaları sürdürdüğünü” yazdı. Diğer hesaplar, Chock full o’Nuts için çalışırken, Robinson’ın Ulusal Renkli İnsanların Gelişimi Derneği için bir bağış toplama kampanyası yürüttüğünü belirtiyor.

Ancak Robinson’ın işi tam olarak uygun olmayabilir. Smith, Robinson’ın “bir beyzbol oyuncusu olarak yaşadığı türden bir sürtüşmeye benzemeyen bir sürtüşmeyle karşılaştığını” yazdı. Başarısız bir sendikalaşma çabasından sonra, “bazı çalışanlar Robinson’a saldırdı ve onu Siyah çalışanları sendika kurmaktan caydırmakla suçladı. Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu tarafından yapılan bir soruşturma, Robinson’ı herhangi bir görevi kötüye kullanmaktan temize çıkardı, ancak olay, Chock full o’Nuts şirketi içinde artan gerilimlere işaret etti.”

Ayrılmayı “dostça” olarak nitelendiren ve Robinson’ın “enerjisini Nelson Rockefeller’ın işlerine adamak istediğini söyleyen Smith’e göre Robinson, Şubat 1964’te “kontratının sona erdiği sırada” istifa etti. başkanlık kampanyası.” New York valisi ve Cumhuriyetçi adaylık yarışına giren ilk aday olan Rockefeller, o Haziran ayında ayrıldı.

Robinson’ın resimleri, Major League Baseball Dodgers ile ilk çıkışının 75. yıl dönümünü anarken Chock full o’Nuts kutularında yerini aldı. Artık Chase & Sanborn ve Hills Bros. gibi markaları da kontrol eden bir İtalyan kahve holdingine ait olan Chock full o’Nuts, orijinal karışımını yıl sonuna kadar Robinson kutularında paketleyeceğini söylüyor. Gelirin bir kısmı, Robinson’ın ölümünden bir yıl sonra, kurulduğu 1973’ten bu yana üniversite öğrencilerine 100 milyon dolardan fazla yardımda bulunan Jackie Robinson Vakfı’na gidecek.

Okuduklarımız

• Sheena Wagstaff, Metropolitan Museum of Arka’dan yaklaşık 10 yıl sonra modern ve çağdaş arka.

• Mart ayında en iyi yardımcı kadın oyuncu Akademi Ödülü’nü kazanan aktör Ariana DeBose, bu yılki Tony Ödülleri’ne ev sahipliği yapacak.

• New York City, müzayede endüstrisini yönetmek için uyarladığı düzenlemeleri ortadan kaldırdı. Sotheby’s ve Christie’s gibi müzayede evlerinin artık ruhsat almasına gerek kalmayacak.
METROPOLITAN günlüğü

“İsimsiz,” 1986

Sevgili Günlük:

Çağdaş Arka Müzesi’ndeydim. Sanatçı Robert Gober’in kendi yaptığı ahşap yatakla ilgili duvardaki küratörün tanıtım yazısını okuduktan sonra bakmak için döndüm.

Daha önce yattığım tek kişilik yataklara benziyordu (980070). küçük, şık bir sırt çantası.

Bir dakika!

Çarşafın ve mor battaniyenin altında bakışlarıma karşılık veren bir kadın vardı. anlamsız bir yorum yaptım. Kibarca gülümsedi ve sonra uyku numarası yapmak için gözlerini kapadı.

Hemen duvardaki tanıtım yazısına geri döndüm ve parçanın performans olmasıyla ilgili bir şeyi gözden kaçırıp kaçırmadığımı anladım.

Cevabım, bitişik bir galeriden hızla gelen ve kadına yataktan çıkmasını söyleyen bir güvenlik görevlisinin ağzından geldi.

Yatağın kenarına oturdu, çizmelerini giydi, ayağa kalktı, sırt çantasını taktı ve Jeff Koons’un “Pembe Panter”ini destekleyen beyaz, ahşap platforma doğru yürüdü. Üzerine çıktı ve kendini kaydetmek için kullandığı akıllı telefonu aldı. Sonra yavaş ve şık bir şekilde yürüdü.

Daha sonra Gober’in sanat yatağına döndüm ve yanında duran bir muhafızla kısaca sohbet ettim. Ona daha önce olanları gördüğümü söyledim ve yatağı yeniden yapıp yapmadığını sordum.

Bunu yapması için bir müze müdürünün çağrıldığını söyledi.

— Bob Siegel

Agnes Lee tarafından resmedilmiştir.
Gönderimleri buradan gönderin ve Metropolitan Günlüğünü buradan daha fazla okuyun.

Burada bir araya gelebildiğimize sevindim. Yarın görüşürüz. — JB

PS Bugünün Küçük Bulmaca ve Spelling Bee . Tüm bulmacalarımızı burada bulabilirsiniz.

Melissa Guerrero, Jeff Boda ve Ed Shanahan New York Today’e katkıda bulundu. Ekibe [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

.