“Yanlış Bir Dönüş Yaptım ve Triborough Köprüsü’nde Yaralandım”

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Randalls Adası Çıkışı

Sevgili günlük:

Eşim ve ben, 2002 yazında kızımızı 86. Cadde’deki bir arabaya taşıdık, mobilyalarını gece yarısından sabah 2’ye kadar dört kat yukarı taşıdık.

Sabah kiralık karavanı 135. caddedeki U-Haul’a ve Broadway’e iade etmem gerekti. Şehir dışından olduğum için New York’ta araba kullanmak konusunda gergindim, özellikle de Pazartesi günleri trafiğin yoğun olduğu saatlerde.

Bir noktada yanlış bir dönüş yaptım ve kendimi Manhattan’dan ayrılan Triborough Köprüsü’nde buldum. Gişeye geldiğimde gişe görevlisine hatamı anlattım ve nasıl geri döneceğimi sordum.

Randalls Island çıkışından dönebileceğimi söyledi. O anda, en uzak sağ şeritteydim ve Randalls Adası çıkışı, trafiğin birkaç şeridi boyunca tamamen soldaydı.

Çıkışa nasıl gideceğimi düşünürken başka bir gişe görevlisi yanıma yaklaştı. durumumu anlattım. Güneyli aksanımdan New Yorklu olmadığımı anladı.

“Bir dakika burada bekleyin,” dedi.

Telsizle konuştu ve sonra bana döndü.

“Sana gitmeni söylediğimde,” dedi, “git.”

Ve bununla birlikte, ben karşıdan karşıya geçerken, kabindeki kişi tüm kabinlerde kolları indirdi.

—Charles Williamson

‘Çanlar Çalıyor’

Sevgili günlük:

1958 yılının Eylül ayında bir Cumartesi günü, annem beni 10. doğum günümü kutlamak için Judy Holliday’in oynadığı “Bells Are Ringing” matinesine götürdü.

Cennetteydim: annemle baş başa bir gün, Automat’ta öğle yemeği ve ilk Broadway şovum.

Balkonun en üst sırasındaki yerlerimize geçtik, orkestra başladı ve Holliday Hanım şarkı söylemeye başladı. Sanki doğrudan bana bakıyor gibiydi.

“Anne,” dedim, “ona benim doğum günüm olduğunu söyledin!”

Yıllar sonra Bayan Holliday’in seyircilerin merkezine baktığını fark ettim. Yine de annemin süper güçlerine olan inancım hiçbir zaman o günkü kadar güçlü olmamıştı.

— Susan Rutberg

diz boyu

Sevgili günlük:

Yoğun bir kar yağışından sonra bir arkadaşımla West Village’daki Yedinci Cadde’de yürüyordum. Kaldırımdan indik ve diz boyu buzlu çamura battık.

Su birikintisinin ne kadar derin olduğunu anlayamadığımız için dumanlar tütüyordu. Tam o sırada, birkaç metre ötemizden, belli ki bizim pahasına kahkahalar duyduk.

Sinirlendim ama arkadaşım gülen insanlarla konuşmak için durdu. Bana el salladı ve onlar da su birikintisine adım attıklarını açıkladılar.

konuşmaya devam ettik. Biz orada dururken birkaç kişi daha kaldırımdan indi, su birikintisine daldı, sinirlendi ve sonra bizim gibi gülmeye başladı.

—Peter Jameson

Pembe Balon

Sevgili günlük:

Arkadaşım Mindy ve ben, yağan yağmurda Prince ve Lafayette Sokaklarında kırmızı ışıkta duruyorduk. Yakınlarda duran genç bir kız pembe bir balonu bıraktı. Yakaladık ama trafiğe sekti.

Balon bir arabanın altında kaldı. Ölümüne mahkum olduğunu düşündük ama mucizevi bir şekilde hayatta kaldı. Arabanın arkasına sıçradı ve şemsiyesinin alt tarafıyla onu yakalayan bir adam tarafından alındı.

Bana uzattı. Ben başkasına verdim, onlar da kızın annesine verdiler.

Başarı!

— Cathy Strauss

Konsinye

Sevgili günlük:

20’li yaşlarımdayken ve Manhattan’da geçimimi sağlamak için koşuştururken, kıyafetleri teslim ettim: deri paltolar, platform ayakkabılar, büyükanne el çantaları, genellikle kiramı ödemek için üçüncü el jetonlara dönüştürmeyi arzuladığım ikinci el eşyalar.

East Village’daki Ninth Street’teki Cobblestones benim ilk alışverişimdi. Geçmiş yıllarda sıkışmış modern görünümlü bir kadın olan sahibi Delanee Koppersmith ile tanıştım.

Küçük, antika masasında çalışan bir çevirmeli telefon vardı, eski AM radyo şarkıları çalıyor ve duvardan duvara eski eşyalar sunuyordu.

Bir hafta sonu ya da belki bir akşam işten sonra erken saatlerde, ellerimi arkamda kavuşturup göz atmak, sohbet etmek, belki bir şeyler almak ve ara sıra da bir şeyler satmak için darmadağın butiklere dalardım. Genellikle önemsiz bir miktardı, ama yine de dürüst bir değiş tokuştu.

30 yıl ileri sar. Bir arkadaşımızla East Village’ı ziyaret ederken, serin ve yapraklı bir Cumartesi öğleden sonra Second Avenue’da ağır adımlarla ilerledik.

“En sevdiğim mağaza hala burada mı bakalım,” dedim.

Gerçekten de öyleydi ve Delane koyu kahverengi kabarık saçları ve koyu kahverengi gözleriyle aynı görünüyordu.

Sanki daha bir hafta önce tanışmışız gibi beni gelişigüzel karşıladı.

“Merhaba genç bayan,” dedi. “Senin için bir şeyim var.”

Lastik bantlı, yırtık pırtık 3 x 5 kart destesini çıkardı, başparmakla karıştırdı, birinin yanına bir onay işareti koydu ve bana 11 dolar verdi.

— Ali Perlman

Okumak
tüm son girişler ve bizim gönderim yönergeleri . Bize e-posta ile ulaşın günlü[email protected] veya takip et @NYTMetro Twitter’dan.

Agnes Lee’nin çizimleri