Yeniden bölgeleme ve kaotik kampanyaların ardından New Yorklular sandık başına gidiyor.

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Brian Hemesath Salı günü Midtown Manhattan’daki oy verme yerinden ayrıldıktan sonra, New York’un 12. Kongre Bölgesi için Demokratik ön seçimde bir aday seçmenin haftalarca kendisine ağır geldiğini itiraf etti.

50 yaşındaki kostüm tasarımcısı Bay Hemesath, “Yeniden bölgelendirmeyle olmasını beklediğimden daha zordu” dedi.

New York Eyaletindeki seçmenler kendilerini benzer bir durumda buldular ve birçoğu iki ay içinde ikinci bir ön seçim için sandık başına gitti. Eyalet çapındaki yarışlar için ön seçimler Haziran ayında yapılmış olsa da, Mayıs ayında mahkeme kararıyla yapılan yeniden bölge düzenlemesi, yasama yarışları seçimlerini Ağustos ayına kadar uzattı. Yeni harita ayrıca adayları karıştırdı ve bazı yerleşikleri beklenmedik şekilde rekabetçi yarışlara attı.

Şehrin dört bir yanındaki sandık merkezlerindeki katılım Salı sabahı hafif görünüyordu, belki de ikinci bir ön seçimin yorgunluğunu veya seçmenleri Ağustos ayı sonlarında sandık başına çekmenin zorluğunu yansıttı. Ancak oy kullanmaya gelenler, kararların zor olduğunu kabul ettiler.

Midtown ve Yukarı Manhattan’ın çoğunu kapsayan Bay Hemesath bölgesinde, yeni sınırlar, onlarca yıllık deneyime sahip iki milletvekili olan Temsilciler Jerrold Nadler ve Carolyn B. Maloney’i tek bir bölgeye yerleştirdi.

Yukarı Batı Yakası’ndan 73 yaşındaki Carl Wisotsky, seçim yapmak zorunda kaldığı için mutsuz olduğunu söyledi. “Bu ikisinin birbirine karşı koşması utanç verici” dedi. “Ben bir Demokratım. Bu iki kişinin de kıdemlerinin Kongre’de kalmasını istiyorum.”

Üçüncü bir aday olan Suraj Patel, seçmenlerin yeniden bölgelendirmeyi bir değişim fırsatı olarak kullanmaları ve göreve yeni bir aday seçmeleri gerektiğini savundu. 34 yaşındaki Meghan German, mesajın kendisiyle rezonansa girdiğini söyledi.

Kurumsal satış alanında çalışan ve Yukarı Batı Yakası’nda yaşayan Bayan German, “Genç bir neslin hükümette sesimizi görmesinin iyi bir zaman olduğunu düşündüğümü söylemenin yaş ayrımcılığı olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Downtown Manhattan’da ve Brooklyn’in bazı kesimlerinde seçmenler, çoğu kongre tecrübesi olmayan New York’un 10. Bölgesi için birçok umutlu arasından seçim yapıyordu.

Brooklyn’in Sunset Park semtinde Cherilyn Anderson, daha genç ve ilerici ama “yalnızlık yaratacak kadar ilerici olmayan” adaylara oy vermeye meyilli olduğunu söyledi.

52 yaşındaki Bayan Anderson, “Gitmemiz gereken yerin genel olarak genç bakış açılarına bağlılık olduğunu hissediyorum” dedi. Kime oy verdiğini paylaşmayacak, ancak “taze fikirler” görmek ve “seçmenlerin tamamen yeni demografik egemenliğini onurlandıran temsilcilere sahip olmak” istediğini de sözlerine ekledi.

Aşağı Manhattan’da bir finans analisti olan Shampa Bhattacharya, Donald J. Trump’ın ilk görevden alınmasında Demokratlar Meclisi’nin baş araştırmacısı olan eski savcı Daniel S. Goldman’a oy verdiğini söyledi.

Endişeleri, yıkıcı inşaat, evsizlik ve suç gibi kadın hakları ve yaşam kalitesi gibi konuları içeriyordu. Mahallede yaşadığı yirmi yılda, büyük ölçüde değiştiğini söyledi.

Bayan Bhattacharya, “Artık her mahallede 7 milyon dolarlık daire var ve işletmeler için yer yok” dedi.