Geçen yaz boyunca şarkıcı, Eylül ayında sosyal ağlarda kabul ettiği için “şiddetli bir göz enfeksiyonu” tarafından vuruldu. Görme sınırlaması açısından onu önemli bırakan enfeksiyon. “Yaz aylarında ne yazık ki beni gözde sınırlı bir vizyonla bırakan ciddi bir göz enfeksiyonu ile uğraşmak zorunda kaldım. İyileştim, ama son derece yavaş bir süreç ve etkilenen gözün devam etmesinden biraz zaman alacak”. Daha sonra Kasım ayında, “Günaydın Amerika” iletimi sırasında Sir Elton John, “Dört aydır görmedim, bir metin bile okuyamıyorum” diyerek ve bu sorunun tarihi lirist Bernie Tapin ile işbirliği içinde yazılmış yeni yeni albümün yayınlanmasını nasıl ciddi şekilde tehlikeye attığını ve altını çizdi.
Birkaç hafta önce İngiliz şarkıcı diğer sağlık yükseklikleri hakkında ütü kazanmıştı: “Artık bademcikler, ek, prostat, sağ kalça, sağ diz ve sol diz. Aslında, sol kalça kaldı. Dürüst olmak gerekirse, ben de çok önemli değil, ben de en önemliydim. Elijah ve ailem ve arkadaşlarım.
Birkaç hafta önce İngiliz şarkıcı diğer sağlık yükseklikleri hakkında ütü kazanmıştı: “Artık bademcikler, ek, prostat, sağ kalça, sağ diz ve sol diz. Aslında, sol kalça kaldı. Dürüst olmak gerekirse, ben de çok önemli değil, ben de en önemliydim. Elijah ve ailem ve arkadaşlarım.