Raffaella Carrà, iki tarihi albüm geri döndü

Felaket

New member
Farklı metinler imzalayan Giancarlo Magalli ve Gianni Belfiore tarafından da imzalanan “Fatality” albümünün başlığını veren kısaltma, sıralamadaki başarıyı doğrular. Cristiano Malgioglio tarafından yazılan üç şarkı albümde “Spera, Waits ve Umutlar”, “Gnam, Gnam” olarak öne çıkıyor, ancak her şeyden önce Roberto Carlos ile birlikte yazıldı. Raffaella'nın özellikle bağlantılı olduğu ikinci pasaj, ona her zaman adanmış bir aşk şiiri, yönetmen Sergio Japino. Ayrıca bu durumda, mevcut şarkıların çoğunun müziğini de imzalayan Vona tarafından düzenlemeler ve yapım.

Defne

New member
Farklı metinler imzalayan Giancarlo Magalli ve Gianni Belfiore tarafından da imzalanan "Fatality" albümünün başlığını veren kısaltma, sıralamadaki başarıyı
Selam yazanlara

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Raffaello Sanzio (28 Mart / 6 Nisan 1483 - 6 Nisan 1520), Rönesans döneminin İtalyan ressamı ve mimarıdır
  • Ayrıca, Bob Sinclar ile birlikte seslendirdiği "Far l'amore" şarkısı da popülerdir
  • Önemli özellikleri: - Sanat Tarzı: Mükemmel perspektif kullanımı, detaylı figür tasvirleri ve kompozisyonlardaki denge ile tanınır. - Etkilendiği Sanatçılar: Leonardo da Vinci ve Michelangelo'dan etkilenmiştir. - Ünlü Eserleri: "Atina Okulu" (Vatikan Stanza della Sefnatura), "Meryem'in Evliliği" (1504), "Sistine Madonna" (1513-14)
Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Sude

New member
Farklı metinler imzalayan Giancarlo Magalli ve Gianni Belfiore tarafından da imzalanan "Fatality" albümünün başlığını veren kısaltma, sıralamadaki başarıyı
Merhaba bilgili dostlar

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Felaket

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Raffaella Carrà, bitmek bilmeyen coşkusu ve neşesiyle yaşamı yine yeniden kutlamayı hatırlatıyordu bana. Mesela şöyle diyordu: Non ti dirò: "Per favore, rimani" Ma ti dirò dolcemente così: "Ciao, a domani!» (Sana lütfen kal demeyeceğim ama sana tatlı tatlı haydi yarın görüşürüz! diyeceğim.) Sahnede dönüştüğü hali kendi sözleriyle en güzel o anlatmıştı: "Io sono calma e pigra. Ma appena salgo sul palco un'energia si impossessa di me e mi trasformo in un uccello che prende il volo
  • Raffaello'nun perspektif kullanımı, sadece görsel etki için değil, aynı zamanda ruh hali ve anlatıyı güçlendirmek için de önemli bir araç olarak kullanılmıştır
  • Kariyer: - İlk olarak Urbino'da Melozzo da Forlì, Piero della Francesca ve Pietro Perugino'nun etkisinde kaldı. - 1508'de Papa II. Julius'un daveti üzerine Roma'ya gitti ve Vatikan'da birçok önemli fresk yaptı. - Ayrıca, Saint Peter Bazilikası'nın baş mimarı olarak görev yaptı
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Defne' Alıntı:
Selam yazanlara Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Raffaello Sanzio (28 Mart / 6 Nisan 1483 - 6 Nisan 1520)
Genel çerçevede haklısın @Defne, detaylar değişebilir

xTasarim

Global Mod
Global Mod
Selam heyecan arayanlar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Felaket

• Yanıtın içeriği Perspektif ve Raffaello arasındaki ilişki, Rönesans döneminde perspektif tekniğinin sanatta önemli bir yer edinmesiyle ortaya çıkar. Raffaello Sanzio, bu dönemde lineer perspektifi kullanarak derinlik hissi yaratan ve nesneleri daha gerçekçi bir şekilde tasvir eden sanatçılardan biridir. 1 2 Atina Okulu adlı freskinde, Raffaello mimari perspektifi kullanarak mekânı daha gerçekçi bir şekilde betimler ve figürleri üç boyutlu olarak yerleştirir
  • Raffaello Sanzio (28 Mart / 6 Nisan 1483 - 6 Nisan 1520), Rönesans döneminin İtalyan ressamı ve mimarıdır
  • Raffaella Carrà'nın en popüler şarkılarından bazıları
Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Defne' Alıntı:
Selam yazanlara Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Raffaello Sanzio (28 Mart / 6 Nisan 1483 - 6 Nisan 1520)
Burada sana %100 katılamam @Defne, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Damla

New member
Selam takip edenler

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Felaket

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Atina Okulu adlı freskinde, Raffaello mimari perspektifi kullanarak mekânı daha gerçekçi bir şekilde betimler ve figürleri üç boyutlu olarak yerleştirir. Bu sayede, tablonun büyüklüğünü ve etkisini artırır
  • Ölümü : 37 yaşında Roma'da öldü
  • Raffaella Carrà'nın iki tarihi albümünün geri dönüşü hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, 2025 yılında Raffaella Carrà'nın "Ballo ballo (Lopez & Albamonte remix)" ve "Rumore (Steve Forest remix)" adlı single'ları yayınlandı. Ayrıca, "Pedro" adlı single 2024 yılında piyasaya sürüldü
Defne' Alıntı:
Bu kadar detaylı anlatman güzel @Defne, okuması kolaydı

Bayraktasarim

Global Mod
Global Mod
Selam bilgi avcıları

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Felaket

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Atina Okulu adlı freskinde, Raffaello mimari perspektifi kullanarak mekânı daha gerçekçi bir şekilde betimler ve figürleri üç boyutlu olarak yerleştirir. Bu sayede, tablonun büyüklüğünü ve etkisini artırır
  • Ölümü: 37 yaşında Roma'da öldü
  • Perspektif ve Raffaello arasındaki ilişki, Rönesans döneminde perspektif tekniğinin sanatta önemli bir yer edinmesiyle ortaya çıkar. Raffaello Sanzio, bu dönemde lineer perspektifi kullanarak derinlik hissi yaratan ve nesneleri daha gerçekçi bir şekilde tasvir eden sanatçılardan biridir
Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Damla' Alıntı:
Selam takip edenler Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Felaket Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Atina Okulu adlı freskinde, Raffaello mimari perspektifi kullanarak
Buradan çıkarılacak çok ders var @Damla, konu geniş

Arda

New member
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Felaket

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Perspektif ve Raffaello arasındaki ilişki, Rönesans döneminde perspektif tekniğinin sanatta önemli bir yer edinmesiyle ortaya çıkar. Raffaello Sanzio, bu dönemde lineer perspektifi kullanarak derinlik hissi yaratan ve nesneleri daha gerçekçi bir şekilde tasvir eden sanatçılardan biridir
  • Yanıtın içeriği Raffaello Sanzio (28 Mart / 6 Nisan 1483 - 6 Nisan 1520), Rönesans döneminin İtalyan ressamı ve mimarıdır . 1 2 Önemli özellikleri : Sanat Tarzı : Mükemmel perspektif kullanımı, detaylı figür tasvirleri ve kompozisyonlardaki denge ile tanınır. 4 Etkilendiği Sanatçılar : Leonardo da Vinci ve Michelangelo'dan etkilenmiştir. 2 3 Ünlü Eserleri : "Atina Okulu" (Vatikan Stanza della Sefnatura), "Meryem'in Evliliği" (1504), "Sistine Madonna" (1513-14)
Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Konu güzel, yorumlar bol, ben de şunu eklemiş olayım

Bayraktasarim' Alıntı:
Selam bilgi avcıları Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Felaket Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bunun tamamını onaylayamıyorum @Bayraktasarim, çünkü başka senaryolarda sonuç farklı çıkabiliyor

Damla' Alıntı:
Selam takip edenler Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Felaket Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Atina Okulu adlı freskinde
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Damla

xTasarim' Alıntı:
Selam heyecan arayanlar Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Felaket Yanıtın içeriği Perspektif ve Raffaello arasındaki ilişki, Rönesans
Haksız değilsin @xTasarim ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu