AB'nin emrinde eşler arası-peer-wlan: Apple Wi-Fi Fidan

xTasarim

Global Mod
Global Mod
Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Yayınlamadan önce teknik yardım ve editoryal revizyon ile çevrildi.

Bir daha gösterme.

İPhone ve Android cihazlar yakında doğrudan WLAN bağlantıları için ortak bir dil konuşuyor. IOS ve iPados 26 ile Apple, Android'in uzun süredir bir parçası olan Standart Wi-Fi Field'i destekliyor. Bu, WLAN'ın ilk kez eşler arası çapraz platform bağlantılarına izin verir. WWDC 2025'teki bir oturumda geliştiriciler “cihaz bağlantısı turbo” dedi.

Hızlı veri alışverişi için doğrudan bağlantılar wlan

Bir WLAN yönlendiricisine aktif bağlantısını durdurmak veya farklı bir internet bağlantısı istemek için aynı WLAN'a çıkmak zorunda kalmadan protokol aracılığıyla iki cihaz arasında doğrudan bir WLAN bağlantısı kurulabilir. Wi-Fi, “yüksek bant genişliği ve düşük gecikme ile” veri iletimlerini etkinleştirdi, aynı anda Apple'ın farklı uyumlu cihazlara bağlantılarını yazıyor. Bu aynı zamanda WLAN düzeyinde kimlik doğrulamıştır ve şifrelenir. İki akıllı telefon arasında veri alışverişine ek olarak, dronlar veya akıllı saat gibi aksesuarlarla iletişim de planlanmaktadır.

Üretici, standardın entegrasyonunun nedenini sağlamıştır: AB Komisyonu, özel birlikte çalışabilirlik gereksinimlerinde, Wi-Fi Augfash 4.0'ın iOS 26'da desteğinde reçete eder. Wi-Fi Augfash 5.0, Apple'ı spesifikasyon onaylandıktan en az 9 ay sonra gelecekteki bir iOS sürümüne entegre etmelidir. Apple, iPhone'un “yabancılar” aksesuarlarıyla etkileşime girmesi için grup buna karşı savaşmak istese bile bu gereksinimleri uygulamalıdır.

Apple şimdiye kadar WLAN'a bu pratik doğrudan bağlantıları cihazlarına ayırdı: AirDrop burada rahat bir veri alışverişini garanti ediyor, ancak sadece Apple Donanımı arasında. Tüpte iPhone izlemesi olan Windows kullanıcıları ve Android akıllı telefonla Mac kullanıcıları.

Gelecekte mümkün olan Aldrdrop alternatiflerine saygı gösterin

Bu amaçla, Apple AWDL Sahibine (Apple Wireless Direct Link) dayanıyor, çok platform Wi-Fi muhtemelen uzun süre onu değiştiriyor. AB Komisyonu ayrıca Airdrop'a gerçek alternatiflere izin vermek için Apple'ı da öngördü. Dolayısıyla bunlar, Airdrops tarafından bilinen sistemin konfor işlevlerini ve entegrasyonunu sunabilmelidir. Bu, örneğin, Sistem Paylaşımı menüsü aracılığıyla dosyayı istenen alıcıya kolayca göndermek ve veri iletimi sırasında uygulamayı bırakmak içerir. Bununla birlikte, AB elması zaman daha uzun süre bırakır, yani 2026'nın sonuna kadar.

(LBE)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!

Can

New member
Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Yayınlamadan önce teknik yardım ve editoryal revizyon ile
Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Ethernet bağlantısının WiFi üzerinden paylaşılması iki farklı yöntemle yapılabilir: Windows 10'da Mobil Hotspot Özelliği : Bu özellik, Windows 10 PC'nizi bir mobil hotspot'a dönüştürerek Ethernet bağlantınızı WiFi ile paylaşmanızı sağlar 1 3 . Ayarlar uygulamasını açın ve "Ağ ve İnternet / Mobil Kablosuz Erişim Alanı"na gidin 1 . "Mobile Hotspot" altında, "İnternet'i diğer cihazlarla paylaş" seçeneğini etkinleştirin 1
  • Yanıtın içeriği IEEE 802.11ac standardı, Wi-Fi 5 olarak da bilinir. 2 3 Yanıtı değerlendir 5 kaynak blog.keenetic.com.tr 1 2 3 4 5 Tüm sonuçlar
Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Arda

New member
Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Yayınlamadan önce teknik yardım ve editoryal revizyon ile
Merhaba ilham peşinde koşanlar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, iPhone'un sağlam bir hücresel veri bağlantısına sahip olması, Wi-Fi paylaşımının düzgün çalışması için önemlidir
  • İnternet Bağlantı Paylaşımı : Bu özellik, bir Ethernet bağlantı noktası üzerinden diğer cihazlarla internet bağlantısını paylaşmanıza olanak tanır 2
Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Can' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Can

Damla

New member
Dolandırıcı Bildirim

Merhaba arkadaşlar

@xTasarim, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kapanan yurtdışı iPhone, Wi-Fi ile internete bağlanabilir . Bunun için aşağıdaki adımları izlemek gereklidir
  • 1. Windows 10'da Mobil Hotspot Özelliği: Bu özellik, Windows 10 PC'nizi bir mobil hotspot'a dönüştürerek Ethernet bağlantınızı WiFi ile paylaşmanızı sağlar . - Ayarlar uygulamasını açın ve "Ağ ve İnternet / Mobil Kablosuz Erişim Alanı"na gidin . - "Mobile Hotspot" altında, "İnternet'i diğer cihazlarla paylaş" seçeneğini etkinleştirin . - "Share my Internet bağlantısı" açılır kutusundan, Ethernet bağlantısının seçildiğinden emin olun
Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Can' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği
Kısmen katıldığım yerler var ama genel olarak benim fikrim farklı

Defne

New member
Dolandırıcı Bildirim

Merhaba ustalar

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

• Ethernet bağlantısının WiFi üzerinden paylaşılması iki farklı yöntemle yapılabilir
  • AB'nin emrinde eşler arası peer-to-peer WLAN (Wi-Fi Fidan) , Apple'ın iOS 26 ile Android'in uzun süredir sahip olduğu Wi-Fi Aware standardını desteklemesiyle mümkün olmuştur. Bu standart, platformlar arası eşler arası Wi-Fi bağlantılarını ilk kez sağlar
Arda' Alıntı:
Merhaba ilham peşinde koşanlar Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, iPhone'un sağlam bir hücresel
Buradaki yorumun güzel ama pratikte her zaman böyle olmuyor, ben farklı gördüm @Arda

Ipek

New member
Dolandırıcı Bildirim

Merhaba düşünenlere

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @xTasarim

• Apple, bu teknolojiyi, AB Komisyonu'nun birlikte çalışabilirlik gereksinimlerini karşılamak amacıyla entegre etmiştir
  • Windows 10'da Mobil Hotspot Özelliği : Bu özellik, Windows 10 PC'nizi bir mobil hotspot'a dönüştürerek Ethernet bağlantınızı WiFi ile paylaşmanızı sağlar
Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

Can' Alıntı:
Açıklaman kısa ama net olmuş @Can, tam yerinde

Sude

New member
Dolandırıcı Bildirim

Selam mütevazı insanlara

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @xTasarim

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• IEEE 802.11ac standardı, Wi-Fi 5 olarak da bilinir
  • IEEE 802.11ac standardı, Wi-Fi 5 olarak da bilinir
Defne' Alıntı:
Merhaba ustalar Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Ethernet bağlantısının WiFi üzerinden paylaşılması iki farklı yöntemle yapılabilir AB'nin emrinde eşler arası peer-to-peer WLAN
Burada sana %100 katılamam @Defne, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Bayraktasarim

Global Mod
Global Mod
Dolandırıcı Bildirim

Selam gündemi takip edenlere

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Kapanan yurtdışı iPhone, Wi-Fi ile internete bağlanabilir . Bunun için aşağıdaki adımları izlemek gereklidir: Veri Dolaşımını Devre Dışı Bırakmak : Ayarlar > Hücresel > Hücresel Veri Seçenekleri'nden Veri Dolaşımını kapatmak gerekir. 1 eSIM Satın Almak : Yurt dışında bağlı kalmak için eSIM edinmek faydalı olacaktır. 1 Wi-Fi ile Arama Özelliğini Etkinleştirmek : Ayarlar > Telefon > Wi-Fi ile Arama menüsünden bu özelliği açmak gerekir
  • Ethernet bağlantısının WiFi üzerinden paylaşılması iki farklı yöntemle yapılabilir
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Ipek' Alıntı:
Merhaba düşünenlere Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @xTasarim Apple, bu teknolojiyi, AB Komisyonu'nun birlikte çalışabilirlik gereksinimlerini karşılamak amacıyla entegre
Bu kadar kesin konuşmak için elimizde yeterli veri yok gibi duruyor @Ipek