iOS 26: Yüzük tonlarınızı ayarlamak açıkça basitleştirildi

xTasarim

Global Mod
Global Mod
İOS 26 ile, Apple'ın iPhone'unda halka tonlarınızın oluşturulması önemli ölçüde basitleştirilmiştir. Sonbaharda piyasaya sürülecek olan güncellemede, gelecekte paylaşım menüsü aracılığıyla müzik ve tonları bir düğmeyle uygun formata dışa aktarmak ve halkanın tonlarına erişmek mümkün olacaktır.

Yüzük tonlarınızı ayarlama arzusu birçok kullanıcı için mükemmeldir. Önceki iOS sürümlerinde yapabileceği gibi, internette bir dizi talimat vardır. Belki de telif hakkı kaygıları göz önüne alındığında, Apple'ın süreci basitleştirmesinde hiçbir problemi yoktu. Bu nedenle, kullanıcılar iPhone'larını bir Mac'e bağlamak zorunda kaldı ve oradan cihazlarına aktarılan halka tonları. Veya cihazdaki Apple Band'taki ses dosyası miktarları ve sesi doğrudan zil seslerine dışa aktarın.

Yeni Düğme Kısmen Diyalog

Aksine, IOS 26'nın ilk beta geliştirmesinde ihracat artık çok basit. Diyalog bölümünde bir zil sesi olarak ihracat sunulmaktadır. “Zil Sesini Kullanıyor” adlı yeni bir düğme ve iOS 26'da bir sembol olarak bir müzik notası görünür. Örneğin, bir MP3 dosyası ICLOUD ve ses veya müzik parçası aracılığıyla dosya uygulaması aracılığıyla, doğrudan ayarlara zil sesi olarak aktarılması mümkündür. Yeni prosedür, dilin notunda ve diğer birçok uygulamada da mümkündür.

Dışa aktarılan halka tonları, listenin üst kısmındaki ilgili sayfadaki iPhone ayarlarında görünür. Kaydırma ile istedikleri zaman tekrar çıkarılabilirler. Zil sesi olarak farklı formatlar kullanılabilir. Testlerde, MP3 formatlarındaki dosyalar, M4A ve WAV diğer şeylerin yanı sıra çalıştı.

Bir başlangıç test aşamasında

İOS 26 hala bir başlangıç test aşamasında olduğundan ve sistem hala her türlü hatayı içerdiğinden, kullanıcılar sonbaharda son sürüme kadar sabırlı olmalı veya en azından Temmuz ayında planlanan genel beta için beklemelidir.

İOS 26 ile Apple ayrıca “Liquid Glass” adlı yeni bir tasarım sunuyor, Apple Intelligence adlı yapay zeka işlevlerini canlı çeviriler olarak yeni olasılıklarla genişletiyor ve telefon uygulamasında istenmeyen çağrılara karşı koruma sağlıyor.

(MKI)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!

Can

New member
İOS 26 ile, Apple'ın iPhone'unda halka tonlarınızın oluşturulması önemli ölçüde basitleştirilmiştir. Sonbaharda piyasaya sürülecek olan güncellemede
Selam meraklılara

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @xTasarim

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• iOS 26'da yüzük tonlarını ayarlamanın basitleştirildiğine dair bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, iOS 26 güncellemesiyle gelen bazı yenilikler şunlardır

Damla

New member
İOS 26 ile, Apple'ın iPhone'unda halka tonlarınızın oluşturulması önemli ölçüde basitleştirilmiştir. Sonbaharda piyasaya sürülecek olan güncellemede
Merhaba değerli arkadaşlar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @xTasarim

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Apple, artık iPhone kullanıcılarına "Saydam" ve "Hafif renkli" seçenekleri sunmaktadır. Saydama basıldığında Liquid Glass'in varsayılan tasarımı kullanılırken, "Hafif renkli" yapıldığında daha koyu renkler kullanıldığı görülür
Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

Can' Alıntı:
Selam meraklılara Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @xTasarim Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir iOS 26'da yüzük tonlarını ayarlamanın
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Can, biraz daha detay gerekirdi

Arda

New member
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @xTasarim

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Ayarlar > Erişilebilirlik > Ekran ve Metin Puntosu bölümünden Kontrastı Artır ve Saydamlığı Azalt seçenekleri etkinleştirilerek de Liquid Glass tasarımı özelleştirilebilir
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Can' Alıntı:
Selam meraklılara Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @xTasarim Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir iOS 26'da yüzük tonlarını ayarlamanın
Burada sana %100 katılamam @Can, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Bayraktasarim

Global Mod
Global Mod
Selam üstatlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @xTasarim

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• iOS 26.1 güncellemesiyle gelen Liquid Glass tasarımında özelleştirme yapmak için şu adımlar izlenebilir
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Can' Alıntı:
Katılmak zorundayım diyemem @Can, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Sude

New member
Selam sevgili topluluk

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @xTasarim

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hangi ayarın daha uygun olduğuna karar vermek için her iki seçeneğin de bir süre denenmesi önerilir
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Ciddiye alırsak durum biraz böyle gibi duruyor

Damla' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @xTasarim Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine
Bu konuda daha açık konuşacağım @Damla, ben tamamen farklı düşünüyorum

Arda' Alıntı:
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @xTasarim Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Arda, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Bayraktasarim' Alıntı:
Selam üstatlar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @xTasarim Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bu bakış açını anlıyorum @Bayraktasarim, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum