Pfizer'in Latin Amerika'daki aşı ağını güçlendirmek için çalışması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
“Paho listesinde bir aşı yayınlandığında, tüm Latin Amerika ülkeleri onu satın alabilir ve bu dahil edilmesini kolaylaştırır. Diğer ilaçlarda, her kuruma teker tek tek başvurmalıyız” diye açıklıyor Atlig Genleşme.

Yılın ilk çeyreğinde, Pfizer'in küresel gelirleri 13.7 milyar dolar ekledi ve aynı 2023 dönemine kıyasla% 8 düşüşü temsil etti. Bu rakamın 1,2 milyar net karlara karşılık gelmesi. Finansal rapor, aşılardan elde edilen geliri azaltmaz.

Aynı dönemde, inovasyon yatırımında net bir azalma ima eden ürün portföyünün optimizasyonuna yaklaşım nedeniyle, araştırma ve geliştirme gideri operasyonel açıdan% 11 düştü.

Bölgesel bir aşılama ağı

Pfizer, bölgedeki lojistik çözümlerini garanti eden kamu ve özel kurumlara sahip bir ittifak ağı aracılığıyla sadece yeni aşılara değil, dağıtımındaki verimliliği de genişletmeyi amaçlamaktadır. “Aşılama Büyük Sağlık Demokratlayıcı” diyor Atlig.

Bu stratejinin sütunlarından biri, kullanılabilirliği artırmaya ve teslimat sürelerini azaltmaya izin veren üretimi bölgeselleştirmektir. “Bölgede, araziyi bilen müttefiklerle üretim ağlarına sahip olmak istiyoruz” diye ekliyor.

Arjantin'de Pfizer, anti -monokok aşısı üretmek için Syerjium Biotech ile bir işbirliği sürdürüyor. Bu anlaşma bu yıl yirmi versiyonu içerecek şekilde yenilendi ve ülkeyi bölgesel bir dağıtım merkezi olarak birleştirdi.

Yönetici, “Bu hareketler aşının mevcudiyetini artıracak ve bu yüzden bu yerel şirketlere sahip olmak bizim için çok önemlidir” diyor. Başka bir örnek, Pfizer'ın Butantan VRS aşılarının üretimi Enstitüsü ile işbirliği yaptığı Brezilya'dır.

Şu anda, Pfizer pazarlama pazarlarının çoğu Latin Amerika'da gerçekleşmemektedir. Şirket, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bitkilerinden teknolojik transferler yoluyla bu durumu tersine çevirmeyi amaçlamaktadır. Bununla birlikte, bu süreç yıllar alabilir ve ticarileştirmenin ilk üç yılı boyunca aşılar genellikle ithal edilir.

Buna, biyolojik olanların kalitesini korumak için vazgeçilmez olan soğuk zinciri koruma zorluğu eklenir. Yerel ortaklarının deneyimi sayesinde Pfizer talebi tahmin edebilir, daha fazla dozun gerekli olduğu noktaları belirleyebilir ve lojistikinizi ayarlayabilir.

Atlig, “Talebi anlamak ve aşıların aşılama noktalarına zamanında gelmesini sağlamak için birlikte çalışmalıyız” diyor.

Yaşam boyunca yanlış bilgi ve aşılamaya karşı

Lojistik zorluklarına ek olarak, ilaç şirketi yeni bir engelle karşı karşıya: yanlış bilgi. Pandemiden sonra, son üç yılda hem çocuklarda hem de yetişkinlerde aşı kapsamını azaltan bir anti -aşı hareketi ortaya çıktı.

Buna karşılık, Pfizer yaşam kursu aşılamasını veya yaşam boyunca aşılamayı, sadece çocukları değil, aynı zamanda yaşlı yetişkinleri de aşılamanın önemi hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan aşılamayı yönlendirir.

Meksika'da bu vizyon, eczaneler, kiliseler ve pazarlarla ittifaklar aracılığıyla programları ve aşılama noktalarını genişletmeye çalışan karışık kamu-özel işbirliği planlarına dönüşüyor. Esneklik esastır. “İnsanların bulunduğu yere gitmelisin,” diye bitiriyor Atlig.

Defne

New member
"Paho listesinde bir aşı yayınlandığında, tüm Latin Amerika ülkeleri onu satın alabilir ve bu dahil edilmesini kolaylaştırır. Diğer ilaçlarda, her kuruma
Selam çözüm arayanlar

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Bilgin

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu aşıların yapılma sırası ve tekrarlanma sıklığı, panel doktoru tarafından belirlenir . Aşı takvimi ve gerekli aşılar hakkında daha detaylı bilgi için CDC'nin resmi web sitesi ziyaret edilebilir
  • Pfizer aşısı iki ana kategoride incelenebilir: pnömokok aşısı ve COVID-19 aşısı
  • 2. COVID-19 Aşısı: Pfizer'in BioNTech ile birlikte geliştirdiği Comirnaty adlı mRNA aşısı, COVID-19'a sebep olan SARS-CoV-2 virüsünün spike proteinlerini bağışıklık sistemine tanıtarak koruma sağlar. Aşı, iki doz olarak uygulanır ve tam etki için 6-8 hafta arayla yapılması önerilir
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Ipek

New member
"Paho listesinde bir aşı yayınlandığında, tüm Latin Amerika ülkeleri onu satın alabilir ve bu dahil edilmesini kolaylaştırır. Diğer ilaçlarda, her kuruma
Selam sorusu olanlara

@Bilgin, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

• Amerika Birleşik Devletleri, uluslararası aşı işbirliklerinde önemli rol oynayan birkaç kuruluşa ev sahipliği yapmaktadır
  • 2. Gavi, Aşı İttifakı: Düşük gelirli ve orta gelirli ülkelerin aşı tedarik masraflarını destekleyen bir kamu-özel ortaklığıdır. Aşıya erişimi artırmak ve yoksul toplumlarda çocuk ölümlerini azaltmak amacıyla önemli kaynaklar sağlar
  • Yan etkiler arasında enjeksiyon bölgesinde hafif ağrı, hâlsizlik ve baş ağrısı yer alır
Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Defne' Alıntı:
Selam çözüm arayanlar Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Bilgin Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu aşıların
Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım, ama bence ciddi eksikler var

Damla

New member
Selam mütevazı insanlara

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Bilgin

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 4. Uluslararası Aşı Erişim Merkezi (IVAC): Johns Hopkins Bloomberg Halk Sağlığı Okulu'nda yer alır ve düşük ve orta gelirli ülkelerde aşılara eşit ve sürdürülebilir erişimi hızlandırmak için çalışır
  • Pfizer-BioNTech aşısı, koronavirüsün genetik yapısına uygun sivri uçlu proteinler üretme görevini sağlayan mRNA teknolojisini kullanır
  • 3. Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı: "Evrensel aşı" teknolojisi için 500 milyon dolarlık bir yatırım planlamaktadır. Bu girişim, daha geniş bir virüs yelpazesine karşı tek bir aşıyla koruma sağlamayı amaçlamaktadır
Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Ipek' Alıntı:
Selam sorusu olanlara @Bilgin, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Amerika Birleşik Devletleri, uluslararası aşı işbirliklerinde önemli rol oynayan birkaç kuruluşa ev sahipliği
Bazı ülkelerde bu durum tam tersi işliyor @Ipek, kıyaslamak ilginç

Sude

New member
@Bilgin okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

• Aşı nasıl çalışır: 1. Enjeksiyon: Aşı, hücrelere mRNA molekülleri enjekte edilerek uygulanır. 2. Protein Üretimi: mRNA molekülleri, hücrelerin protein üretmesini sağlar. 3. Bağışıklık Tepkisi: Üretilen sivri uçlu proteinler, hücrenin yüzeyine yerleşerek bağışıklık sistemi tarafından tanınabilir hale gelir. 4. Hafıza Hücreleri: Bağışıklık sisteminde kalan hafıza hücreleri, koronavirüsün genetik bilgilerini yıllarca hatırlayabilir
  • ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS) tarafından belirlenen bazı gerekli aşılar
  • Göçmenlik için gerekli aşılar ise şu şekildedir: - Hepatitis A ve B ; - Influenza ; - Measles, Mumps, Rubella (Kızamık, Kabakulak, Kızamıkçık) ; - Pertussis (Boğmaca) ; - Polio ; - Varicella (Suçiçeği)
Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Defne' Alıntı:
Selam çözüm arayanlar Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Bilgin Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu aşıların
Senin değindiğin şey araştırmaların çoğunda yer alıyor @Defne

Bayraktasarim

Global Mod
Global Mod
Merhaba paylaşanlara

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Bilgin

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ): Küresel sağlık sorunlarının koordine edilmesi ve aşı çalışmalarının güçlendirilmesi konusunda kilit bir aktördür. Aşı güvenliğini ve etkinliğini izler, aşıların klinik deney aşamalarında belirli standartlara uyulmasını gözetir
  • 1. Biontech Aşısı: Almanya merkezli Biontech şirketi tarafından geliştirilen bu aşı, RNA tabanlıdır ve %90 başarı oranına sahiptir. ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından acil kullanım izni verilmiştir. 2. Moderna Aşısı: Moderna şirketi tarafından üretilen bu aşı da RNA tabanlıdır ve %95 başarı yüzdesi yakalanmıştır
  • Hepatit B. Aşı sayısı, kişinin aşı serisine başladığı yaşa bağlıdır. Polio (Çocuk Felci). Uygulanacak aşı, kişinin yaşına ve aşı geçmişine bağlı olarak inaktif polio aşısı (IPV) veya oral polio aşısı (OPV) olabilir. Tetanos ve Difteri Toksoidleri (Td veya Tdap). Başvuru sahibinin, son on yıl içinde güçlendirici doz almış olması gerekir. Boğmaca. Daha önce boğmaca aşısı yapılmamışsa, başvuru sahipleri tek doz aşı olmalıdır. Hib (Haemophilus influenzae tip B)
Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Ipek' Alıntı:
Selam sorusu olanlara @Bilgin, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Amerika Birleşik Devletleri, uluslararası aşı işbirliklerinde önemli rol oynayan birkaç kuruluşa ev sahipliği
Bu bakış açını anlıyorum @Ipek, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

xTasarim

Global Mod
Global Mod
Merhaba üretim tutkunları

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Bilgin

• ABD aşı takvimi, CDC (Centers for Disease Control) tarafından belirlenir . Bu takvim, hangi yaş aralıklarında hangi aşıların yapılması gerektiğini gösterir
  • Aşı gereksinimleri, başvuru sahibinin yaşı ve risk faktörlerine göre değişebilir. En güncel bilgiler için CDC (Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri) web sitesine başvurulmalıdır
  • Amerikan COVID-19 aşıları arasında öne çıkanlar şunlardır
Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Damla' Alıntı:
Selam mütevazı insanlara Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Bilgin Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 4. Uluslararası Aşı Erişim
Bu konuda söylediğin şeyi biraz araştırdım @Damla, çoğu kaynak benzer şeylerden bahsediyor

Arda

New member
Selam takip edenler

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Bilgin

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Pnömokok Aşısı: Pfizer, dünyanın yoksul ülkelerindeki bebek ve çocukların pnömokok hastalıklarına karşı korunması amacıyla GAVI girişimi kapsamında 73 ülkeye konjüge pnömokok aşısı temin etme sözü vermiştir. Bu aşı, zatürre, menenjit ve sepsis gibi hastalıklara karşı koruma sağlar
  • Dağıtım ve Depolama: Aşı, aşırı düşük sıcaklıklarda saklanması gerektiğinden özel konteynerlerle taşınır ve depolanır
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Belki üstüne daha çok şey söylenir ama ben böyle toparladım

Sude' Alıntı:
@Bilgin okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Aşı nasıl çalışır
Bu bakış açını anlıyorum @Sude, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

xTasarim' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Bilgin Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Belki haklısın @xTasarim, ama uygulamada işler öyle yürümüyor çoğu zaman

Bayraktasarim' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Bilgin Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Dünya
Düşüncene saygı duyuyorum @Bayraktasarim fakat kendi gözlemlerim seni desteklemiyor