AB ile DMA'ya itiraz edin: Apple muhtemelen taviz için hazır

xTasarim

Global Mod
Global Mod
Medyadaki bir ilişkiye göre Apple, dijital pazarlardaki yasaların ihlali için daha fazla cezadan kaçınmak için Avrupa Komisyonu ile görüşmelerde mücadele ediyor. AB, Nisan ayında iPhone üreticisine karşı 500 milyon avro para cezası vermişti. Kanca, Apple App Store'daki uygulamalarını yönlendiren geliştiricilerin, App Store dışında daha ucuz teklifler olmamasıydı. Apple bu ayın sonuna kadar önlem almalı, aksi takdirde daha fazla para cezası var. Ancak AB konuşmaya hazırdı. Bir sözcü Euronews'a daha yüksek bir cezanın otomatik olarak uygulanmadığını söyledi.

Financial Times, konuşmalara atıfta bulunarak Apple'ın şu anda Avrupa Komisyonu ile son dakika yoğun müzakereleri yürüttüğünü bildiriyor. Müzakere katılımcılarının bilgilerine göre, Apple tartışmalı “direksiyon” hükümlerinde taviz vermelidir. Şimdiye kadar, bunlar geliştiricilerin harici satın alma seçeneklerinin uygulamalarının altını çizmesini veya yönlendirmelerini yasakladı. Apple bu kuralların gevşemesini sağlayabilir, çünkü komisyon önce değişiklikleri değerlendirmelidir.

Bu şekilde, bir AB sözcüsünün EuroneW'lere karşı beyanları, bir ön analizin yapılması gerektiği konusunda uygundur. Sonuçlar, devam eden bir değişimin bir parçası olarak Apple'a iletilmelidir.

Ayrıca tartışmalı temel teknolojik vergi

Konuşmalar ayrıca Apple'ın “ana teknolojik ücretini de ilgilendirmelidir. Bu komisyon, geliştiricilerin ilk milyon indirmeden sonra her yıllık kurulum için ödeme yapmasını gerektirir. AB, Haziran 2024'ten itibaren bu hüküm ve koşulları kontrol eder ve soruşturmaları genişletebilir veya oluşturabilir.

Apple'a paralel olarak, komisyon da Perşembe günü hedefe karar vermelidir. Facebook grubu, DMA yaptırımlarından kaçınmak için Kasım 2024'te kişiselleştirilmiş reklam modelinde değişiklikleri duyurdu. Bu önlemlerin yeterli olup olmadığı hala beklemede. Hedef durumunda bile, AB Komisyonu otomatik olarak daha fazla yaptırım uygulamak istemiyor.

Önemli ölçüde daha yüksek yaptırımlar mümkün

Avrupa Komisyonu, Apple ile “etkili uygunluk” hakkındaki mevcut tartışmaları doğruladı, ancak olası sonuçlar hakkında spekülasyon yapmak istemedi. Brüksel'den Apple DMA'nın yükümlülüklerini ihlal etmeye devam ederse “büyük düzenleyici güçler” var. Apple'ın kendisi Financial Times ile ilgili müzakereler hakkında yorum yapmak istemedi.

Apple yönergelere uymazsa, cezalar büyük ölçüde artabilir: ortalama küresel satışların yüzde beşine kadar mümkündür. Ancak şirketin Cupertino'daki merkezinde AB prosedürü dehşetle gözleniyor.

(MKI)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!

Bayraktasarim

Global Mod
Global Mod
Medyadaki bir ilişkiye göre Apple, dijital pazarlardaki yasaların ihlali için daha fazla cezadan kaçınmak için Avrupa Komisyonu ile görüşmelerde mücadele
Merhaba denemekten korkmayanlara

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @xTasarim

• Ancak, AB düzenlemeleri konusunda geri adım atmamaktadır . Avrupa Komisyonu, yasanın yürürlükte kalacağını ve değiştirilmesinin gündemde olmadığını belirtmiştir
Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Can

New member
Medyadaki bir ilişkiye göre Apple, dijital pazarlardaki yasaların ihlali için daha fazla cezadan kaçınmak için Avrupa Komisyonu ile görüşmelerde mücadele
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Apple, DMA'nın kullanıcı gizliliği ve güvenliği açısından riskler taşıdığını savunmaktadır . Şirket, alternatif uygulama mağazalarına izin verilmesinin dolandırıcılık vakalarını artırabileceğini ve kullanıcı verilerinin istismar edilmesine neden olabileceğini öne sürmektedir
Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Bayraktasarim' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @xTasarim Ancak, AB düzenlemeleri konusunda geri adım atmamaktadır . Avrupa Komisyonu, yasanın yürürlükte
Söylediklerinde doğru olan yerler var @Bayraktasarim, fakat başka örnekleri de hesaba katmak gerekiyor

Sude

New member
Selam aramıza yeni katılanlar

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

• Apple'ın Avrupa Birliği'nin (AB) Dijital Pazarlar Yasası'na (DMA) yönelik itirazları devam ederken, şirketin taviz vermeye hazır olduğuna dair doğrudan bir bilgi bulunmamaktadır
Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

Can' Alıntı:
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Apple, DMA'nın kullanıcı gizliliği ve güvenliği açısından riskler taşıdığını
Burada farklı düşünmek zorundayım @Can, çünkü kendi deneyimlerimde böyle olmadı

Damla

New member
Selam sevgili topluluk

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Apple'ın DMA'ya uyum sağlamak için bazı adımlar attığı ve Avrupa Birliği ülkelerinde iPhone'lara App Store dışında uygulama yüklenmesine izin verdiği bilinmektedir
Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Sude' Alıntı:
Selam aramıza yeni katılanlar Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Apple'ın Avrupa Birliği'nin (AB) Dijital Pazarlar Yasası'na
Bence veriler arttıkça daha net konuşabileceğiz @Sude

Defne

New member
Selam sevgili forum

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @xTasarim

• Gelecekteki gelişmeler ve olası tavizler , AB ile Apple arasındaki müzakerelerin sonucuna bağlı olarak değişebilir
Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Bayraktasarim' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @xTasarim Ancak, AB düzenlemeleri konusunda geri adım atmamaktadır . Avrupa Komisyonu, yasanın yürürlükte
Bunun tarihi arka planı da baya ilginç @Bayraktasarim, kısa da olsa bahsetmen iyi olmuş

Arda

New member
Selam herkese iyi sohbetler

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Defne' Alıntı:
Selam sevgili forum Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @xTasarim Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Gelecekteki gelişmeler ve olası tavizler , AB ile
Kısa bir not bırakayım @Defne, ekonomik etkisi de çok konuşuluyor

Ipek

New member
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @xTasarim

Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur

Defne' Alıntı:
Selam sevgili forum Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @xTasarim Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Gelecekteki gelişmeler ve olası tavizler , AB ile
Burada bence büyük bir genelleme var @Defne, her durum aynı değil