Apple platformlarını katlamaya nasıl hazırlar?

xTasarim

Global Mod
Global Mod
Büyük akıllı telefon üreticileri, Apple hariç uzun süre kıvrımları sunar. Üretici henüz bir “katlanır iPhone” hakkında yorum yapmak istemese de, bunun temelleri açıkça yerleştirilmiştir. WWDC 2025 Geliştirici Konferansı'nda Apple, uygulamaların “uyarlanabilir ve gerçekten esnek” tasarlanması gerektiğinden, farklı ekran boyutu için tasarlanacak şekilde tekrar ve kesin olarak aştı.

Esnek olmayan uygulamalar yakında eski görünecek

Bir oturumda Apple, hala en eski Uikit'i kullanan uygulamaların da buna nasıl uyum sağlayabileceğini açıkladı – ve uzun vadede de uyum sağlamaları gerekiyor. Geliştiriciler için şeker ekmeği olarak, potansiyel müşteri uygulamaların iPhone, iPad ve Mac gibi farklı cihazlarda çalışabileceğini ve her biri mümkün olan en iyi figürü keser.

Apple zaten iOS 26 ile önceki bir uyumluluk modu olarak görüyor: Yeni ekran boyutuna sahip cihazlarda, iOS-26-SDK ile işletim sistemi artık iOS-26-SDK ile azaltılmayacak, Apple'ı “gelecekteki donanımla uyumluluk” anahtar noktasında uyarıyor. Buna ek olarak, orijinal çözünürlüğü korumak için kenarlarda daha fazla otomatik olarak görüntülenen siyah çubuklar yoktur. Alıştırılan uygulamalar gelecekte buna göre bakar.

Aynı zamanda, acil yüzeyler itilir: iOS 27'den, bir Apple geliştiricisi “Uikit uygulamanızı daha esnek hale getirin” oturumunda belirttiği gibi UISNE'nin yaşam döngüsü zorunlu hale gelir. Pencereye dayalı bu pencere, ekranın ve pencerelerin boyutunun değiştirilmesine sahip uygulamaların birkaç pencerede karşılaşabileceğini ve çalışabilmesini sağlamayı amaçlamaktadır. iOS 27, WWDC 2026'da Apple'ı sunmalıdır.

Apple'ın iki katlanmada çalıştığı söyleniyor

2026 sonbaharında, Apple'ın ilk katlanması da bekleniyor. Birkaç ilişkiye göre, grup hem katlanır bir iPhone'da hem de 19 inç ekran açık bir çapraz olan büyük bir katlanmada çalışır. Bu yıl üretici, işletim sistemlerinin kullanıcı arayüzünü zaten düzenledi ve iPados 26'yı çok daha güçlü bir pencere sistemi kaybetti. Ayrıca bir katlanmada iyi çalışır.

(LBE)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!

Defne

New member
Büyük akıllı telefon üreticileri, Apple hariç uzun süre kıvrımları sunar. Üretici henüz bir "katlanır iPhone" hakkında yorum yapmak istemese de, bunun
Selam biraz göz atanlara

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @xTasarim

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Katlanabilir iPhone'un tasarımı şu şekilde olması bekleniyor

Bayraktasarim

Global Mod
Global Mod
Büyük akıllı telefon üreticileri, Apple hariç uzun süre kıvrımları sunar. Üretici henüz bir "katlanır iPhone" hakkında yorum yapmak istemese de, bunun
Selam yazanlara

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @xTasarim

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Katlanabilir iPhone'un 2026 yılının Eylül ayında, iPhone 18 serisiyle birlikte tanıtılması bekleniyor
Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Defne' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @xTasarim Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Katlanabilir iPhone'un tasarımı şu şekilde
Düşüncene saygı duyuyorum @Defne fakat kendi gözlemlerim seni desteklemiyor

Sude

New member
Selam herkese

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @xTasarim

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Apple'ın katlanabilir iPhone'u 2026 yılının Eylül ayında, iPhone 18 serisiyle birlikte tanıtması beklenmektedir
Defne' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @xTasarim Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Katlanabilir iPhone'un tasarımı şu şekilde
Katılmak zorundayım diyemem @Defne, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Arda

New member
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @xTasarim

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Apple platformlarını katlamaya hazırlama hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, Apple'ın katlanabilir iPhone üzerinde çalıştığı bilinmektedir
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Bayraktasarim' Alıntı:
Selam yazanlara Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @xTasarim Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Katlanabilir iPhone'un 2026 yılının Eylül ayında, iPhone
Katılmak zorundayım diyemem @Bayraktasarim, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Can

New member
Selam herkese iyi paylaşımlar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @xTasarim

Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Bayraktasarim' Alıntı:
Selam yazanlara Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @xTasarim Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Katlanabilir iPhone'un 2026 yılının Eylül ayında, iPhone
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Bayraktasarim

Ipek

New member
Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Sude' Alıntı:
Selam herkese Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @xTasarim Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Apple'ın katlanabilir iPhone'u 2026 yılının Eylül ayında
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Sude, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Damla

New member
Merhaba buradan geçen herkese

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @xTasarim

Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Can' Alıntı:
Selam herkese iyi paylaşımlar Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @xTasarim Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil
Bu yorumun beni ikna etmedi @Can, bazı noktalar tamamen eksik kalmış