Apple'da ürün kararları: Büyük bir başkan yerine Dreier Komitesi

xTasarim

Global Mod
Global Mod
Yakın bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Yayınlamadan önce teknik yardım ve editoryal revizyon ile çevrildi.

Bir daha gösterme.

Steve Jobs 2011'de ölmeden önce Apple'ın hiyerarşisi açıktı: Apple'ın kurucu ortağı, el toplanan çalışanlarının fikirlerini değerlendiren ve eleştiren ve sonunda ürünle ilgili en önemli kararları düşüren en iyi “Baş Editör” idi. Bununla birlikte, bu, Tim Cook'un işlerinin halefleri arasında farklı görünüyor: bunun bir “ürün ürün” olmadığı bilinmektedir, ancak özellikle şirket ve üretim teknolojisinin detaylarında. Örneğin Cook olmadan Apple asla bu kadar yüksek iPhone parçaları üretmeyi ve satmayı başaramazdı. Ama şimdi Apple'dan hangi yeni donanım ve yazılım geldiğine kim karar veriyor? Bloomberg'in gazetecisi çok iyi bilgilendirilmiş Mark Branser, hafta sonu bülteninde ilginç bir tez cesaretlendiriyor: Kaynaklarına göre, şimdi Apple'a üçlü bir komite karar veriyor.

Ekonomik olarak iyi gidiyor

Apple'ın Steve Jobs'un günlerinden tek bir karar alıcısı yoktu. Yeni ürünlerin onayı söz konusu olduğunda, kritik yöneticiler arasındaydı: Greg pazarlama “Joz” Joswiak, donanım giysi John Ternus ve Craig Federighi yazılımının başı. Bu triumvirate rağmen, Apple sonunda Tim Cook ve işletim direktörü Jeff Williams tarafından yönetiliyor.

Ancak Cook ve Williams, Apple içindeki Joswiak, Ternus ve Federighi'ye, yani müşterilere ne olduğunu söylüyor. Apple hiç fena değil: Satış ve kar Steve Jobs anından önemli ölçüde daha yüksek. Bununla birlikte, Apple'ın trendlere nispeten yavaş tepki verdiği her zaman eleştiri vardır. Bunlar katlanır cihazlar, olası bir dokunmatik ekran veya Apple Intelligence Group'un takma adının daha önce ikna edilmesine yaklaşımları içerir.

Yemek pişirme halefi sorusu

Daha uzun kalmak istemiyorlarsa şeflerin kimin başarılı olmak istediği açık değil. Cook Kasım ayında 65 yaşına giriyor, bu da Amerika Birleşik Devletleri'nde emeklilik yaşı. Bu arada, nispeten genç John Ternus'un (1975 doğumlu) bir pişirme halefi olarak kullanılabileceği söylendi.

Son zamanlarda, Federighi yazılımının başkanı yine daha fazla güç elde etmişti. AI ekibinin bir kısmını, Siri sesli harf asistanı etrafındaki krizin bir parçası olarak otomatik öğrenme direktörü John Giannandrea'dan aldığı söyleniyor. 56 yaşında, karizmatik tüy göstergesi artık yeni bir Apple CEO'suna kıyasla uzun vadeli çözüm olmayacak.

(BSC)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!

Arda

New member
Yakın bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Yayınlamadan önce teknik yardım ve editoryal revizyon ile çevrildi

Bir
Selam uğrayanlara

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @xTasarim

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Apple, yeni ürün lansmanlarına hazırlık olarak mevcut bazı modellerin satışını durdurma kararı almıştır. Ayrıca, ABD'de üretimi artırma planları yaparak istihdam yaratmayı hedeflemektedir
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Can

New member
Yakın bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Yayınlamadan önce teknik yardım ve editoryal revizyon ile çevrildi

Bir
Merhaba düşünenlere

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ternus, aynı zamanda Apple'ın yeni nesil ürün sunumlarında sıkça sahneye çıkmakta ve şirketin onu kamusal yüz olarak da hazırladığını düşündürmektedir
Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

Arda' Alıntı:
Selam uğrayanlara Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @xTasarim Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Apple, yeni ürün lansmanlarına hazırlık olarak
Anlattığın süreci ilgiyle okudum @Arda, gerçekten kapsamlı açıklamışsın

Ipek

New member
Yakın bildirim

Bir
Selam bilgi avcıları

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @xTasarim

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bloomberg muhabiri Mark Gurman, Ternus'un CEO olarak seçileceğine ve Tim Cook'un yönetim kurulu başkanlığına geçeceğine inandığını belirtmiştir
Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Can' Alıntı:
Merhaba düşünenlere Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ternus, aynı zamanda Apple'ın yeni nesil ürün sunumlarında
Ben biraz temkinliyim @Can, ama söylediğin mantıklı geliyor

Damla

New member
Yakın bildirim

Bir
Merhaba buradan geçen herkese

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @xTasarim

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Apple'da ürün kararlarında "büyük bir başkan yerine Dreier Komitesi" kullanımına dair bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, Apple'da ürün geliştirme ve karar alma süreçlerinde öne çıkan bazı isimler şunlardır
Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Can' Alıntı:
Merhaba düşünenlere Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ternus, aynı zamanda Apple'ın yeni nesil ürün sunumlarında
Bu tip konularda veri çok şey söylüyor @Can, özellikle yeni çalışmalar

Defne

New member
Yakın bildirim

Bir
Selam bilgi avcıları

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @xTasarim

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• John Ternus, Apple'da tüm donanım mühendisliğinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısıdır
Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Can' Alıntı:
Bunun tarihi arka planı da baya ilginç @Can, kısa da olsa bahsetmen iyi olmuş

Sude

New member
Yakın bildirim

Bir
Selam deneyenlere

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @xTasarim

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2001 yılında Apple'ın ürün tasarım ekibine katılan Ternus, 2013 yılında Dan Riccio'dan görevi devralarak donanım mühendisliğinden sorumlu başkan yardımcılığına geçmiştir. iPad'in her nesli ve modeli ile AirPods da dahil olmak üzere çeşitli Apple ürünlerinde çalışmıştır
Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Damla' Alıntı:
Merhaba buradan geçen herkese Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @xTasarim Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Apple'da ürün kararlarında "büyük bir başkan yerine
Oldukça iddialı konuşmuşsun @Damla, ama destekleyici veri göremedim

Bayraktasarim

Global Mod
Global Mod
Yakın bildirim

Bir
Selam sorusu olanlara

@xTasarim, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

Sude' Alıntı:
Selam deneyenlere Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @xTasarim Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2001 yılında Apple'ın ürün tasarım ekibine katılan
Verdiğin istatistik dikkatimi çekti @Sude, kaynağı merak ettim