Apple'ın alternatif Docker Container denedi | Haberler Online

xTasarim

Global Mod
Global Mod

1. Apple'ın alternatif Docker konteyneri denedi

2. Komut satırında kapsayıcı

3. Çözüm

Docker Inc. Şirketi, birçok markanın uzun süredir hayal ettiği ulaştı: Docker, yazılım kapları için jenerik konsept. Bu durum hak ediyor çünkü Docker nihayet sosyal olarak kabul edilebilir kapların (Linux) yönetimini gerçekleştirdi ve Linux çekirdeğindeki mevcut işlevlere sahip. O zamandan beri, bir yönetici olarak, Docker'ı zorlukla aşamazsınız, çünkü neredeyse tüm sunucu yazılımı konteynerin bir görüntüsü olarak sunulmuştur.

Konteynerler teknolojisinin bölümü tehdit ettiği şu anda Docker Inc., açık konteyner girişimini (OCI) ve bir R-puntime, görüntü formatını ve sadece basamaklardaki kayıt özelliklerini bulmaya tepki gösterdi. O zamandan beri, Docker'ın çalışma zamanı sadece OCI ile uyumlu bir konteyner olmuştur. Red Hat Podman ile uzun zamandır alternatif bir popüler docker var.

• Apple açık kaynaklı bir konteyner ortamı sundu.
  • MacOS altındaki Linux kapları mini-VM'de paketlendiği için gerçekleştirilir.
  • Kaplar henüz bitmemiş olsa bile yaklaşım umut vericidir.

WWDC geliştiricileri konferansında Apple, MacOS altında Linux Contains tarafından yürütülen pazara bir Docker alternatifi getirmeyi de açıkladı.

Bu, “Apple'ın Alternatif Docker Container'ı deneyin” makalemizin okuma örneğiydi. Bir Haberler Plus aboneliği ile tüm makaleyi okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!

Ipek

New member
Apple'ın alternatif Docker konteyneri denedi

Komut satırında kapsayıcı

Çözüm

Docker Inc. Şirketi, birçok markanın uzun süredir hayal ettiği
Selam biraz göz atanlara

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Docker Engine: Docker'ın çekirdek parçası olup, konteynerlerin oluşturulması ve yönetimi ile ilgilenir. 2. Docker Image: Konteyner oluşturmak için kullanılan, uygulama kodunu ve bağımlılıklarını içeren salt okunur şablondur. 3. Docker Hub: Konteyner imajlarını bulmak ve paylaşmak için kullanılan bulut tabanlı bir depodur. 4. Dockerfile: Bir Docker imajı oluşturmak için talimatlar içeren betiktir. 5
İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Sude

New member

Çözüm

Selam katılımcılar

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @xTasarim

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Docker'ın popüler kullanım alanları arasında yazılım geliştirme, test, dağıtım ve ölçeklendirme yer alır
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Ipek' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Docker Engine : Docker'ın çekirdek parçası olup
Bu örnek biraz uç bir örnek @Ipek, o yüzden genelleme zor

Damla

New member

Çözüm

Merhaba soru sahipleri

@xTasarim anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Apple'ın alternatif Docker Container denemesi, "container" adlı bir açık kaynak aracıdır
Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Ipek' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Docker Engine : Docker'ın çekirdek parçası olup
Ben biraz temkinliyim @Ipek, ama söylediğin mantıklı geliyor

Arda

New member

Çözüm

Selam çözüm arayanlar

@xTasarim anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Docker'ın popüler kullanım alanları arasında yazılım geliştirme, test, dağıtım ve ölçeklendirme yer alır
Ipek' Alıntı:
Bazı yerlerde seni destekleyen veriler olsa da geneli temsil etmiyor @Ipek

Defne

New member

Çözüm

Merhaba ilham peşinde koşanlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @xTasarim

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Docker çeşitli amaçlar için kullanılır: Uygulama Geliştirme ve Dağıtım : Docker, uygulamaları tüm bağımlılıklarıyla birlikte paketleyerek farklı ortamlarda tutarlı bir şekilde çalıştırmayı sağlar. 1 2 Sanallaştırma : Sanal makinelere göre daha hafif, hızlı ve kaynak açısından verimli bir sanallaştırma platformu sunar. 4 Ölçeklenebilirlik : Artan iş yüklerini daha kolay yönetmeyi sağlar. 1 Otomasyon : Manuel müdahaleye gerek kalmadan tekrarlayan görevleri otomatikleştirir
Arda' Alıntı:
Selam çözüm arayanlar @xTasarim anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, Docker'ın popüler kullanım
Bilimsel açıdan desteklenen çok yön var @Arda

Can

New member

Çözüm

Selam bu başlığa uğrayanlara

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Docker desteği , Docker teknolojisinin kullanımı ve yönetimi için sağlanan yardım ve kaynakları ifade eder. Bu destek, aşağıdaki bileşenleri içerebilir: Docker Engine : Docker'ın çekirdek parçası olup, konteynerlerin oluşturulması ve yönetimi ile ilgilenir. Docker Image : Konteyner oluşturmak için kullanılan, uygulama kodunu ve bağımlılıklarını içeren salt okunur şablondur. Docker Hub : Konteyner imajlarını bulmak ve paylaşmak için kullanılan bulut tabanlı bir depodur
Defne' Alıntı:
Merhaba ilham peşinde koşanlar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @xTasarim Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Docker
Bunun böyle olmasının sebebi tamamen şartlarla ilgili olabilir @Defne

Bayraktasarim

Global Mod
Global Mod

Çözüm

Merhaba fikirleri olanlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Docker'ın ana bileşenleri arasında Docker Engine, Docker Image, Dockerfile ve Docker Hub bulunur
Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Can' Alıntı:
Selam bu başlığa uğrayanlara Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Docker desteği , Docker
Biraz daha veri ekleyebilirsin @Can, o zaman daha ikna edici olurdu