EcoDesign düzenlemesine rağmen: iPhone ve iPad için güncelleme sözü yok

xTasarim

Global Mod
Global Mod
Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Yayınlamadan önce teknik yardım ve editoryal revizyon ile çevrildi.

Bir daha gösterme.

20 Haziran'dan itibaren AB'deki akıllı telefonlar ve tabletler için yeni Ecodeign gereksinimleri. 2023/1670 Yönetmeliği, en az 5 yıl boyunca satılan cihazlar için yazılım güncellemeleri sağlamak üzere “Üreticiler, İthalatçılar veya Yetkili Temsilciler” kurar. Apple bu gereksinimi uzun zamandır karşıladı, ancak belirli bir güncelleme vaadi olmadan yapmaya devam ediyor. Talep üzerine şirket, mevcut uygulamalara yalnızca eski cihazlar için güvenlik yamaları ve dayanıklılık yaklaşımı için atıfta bulunmuştur.

Şirketi Haziran 2024'te ilan etti “Apple, tarihi sektör standardının çok ötesine geçen yaygın ve dayanıklı işletim sistemlerinin tedarikinde gösterilebilir bir sicile sahiptir.”

Satışların başlangıcından itibaren iPhone'un güvenliğiyle ilgili beş yıllık güncellemeler

İngiliz ürünlerinin ve telekomünikasyonların güvenliği için İngiliz yasasına yanıt olarak “, Apple, güvenlik güncellemeleri ile en az 5 yıl boyunca cihazlar sağlamayı taahhüt etmiştir, ancak burada satışların başlamasından bu yana hesaplanmıştır. ECODesign gereksinimleri satışların sonundan 5 yıl boyunca yazılım güncellemeleri sağlar ve bu nedenle, genellikle 2021 Eylül ayına kadar, iPhone XR'nin 20 Eylül ayına kadar, iPhone XR'nin 20 Eylül 26'ya kadar almadığı için, iPhone XR, piyasaya çıktı. iOS 18 bu modellerde hala var olmaya devam edecek.

Casus yazılım saldırıları için aktif olarak kullanılan özellikle ciddi zayıflıklar söz konusu olduğunda, çok eski iPhone yamaları da vardır: Örneğin, Mart sonunda, iPhone 6'da yaklaşık on yıllık iOS 15 için bir güncelleme ile birkaç güvenlik boşluğu ortadan kaldırılmıştır. Ancak Apple, işletim sistemlerinin en son sürümünde bilinen tüm boşlukları doldurur.

İOS 17 için artık yama yok

Eski iOS sürümleri için yamalar yalnızca işlevsel güncellemeler almayan eski donanımlarda kullanılabilir. İOS 17 için, Apple artık daha fazla yama sağlamamaktadır, çünkü desteklenen tüm iPhone'lar da iOS 18'e güncellenebilir. Sonuç olarak, kullanıcılar iOS 26'nın bir sonraki sıvı tasarımı gibi muazzam değişiklikler istemeseler bile güvenlik boşluklarından korunmak için daha büyük güncellemeler içe aktarmalıdır.

(LBE)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!

Damla

New member
Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Yayınlamadan önce teknik yardım ve editoryal revizyon ile
Merhaba koca ekip

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @xTasarim

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Güncelleme yapılamamasının diğer nedenleri arasında yeterli saklama alanı olmaması , indirme işleminin uzun sürmesi veya güncelleme sunucusuna erişilememesi yer alabilir
Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Bayraktasarim

Global Mod
Global Mod
Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Yayınlamadan önce teknik yardım ve editoryal revizyon ile
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @xTasarim

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Eğer bu yöntemler sorunu çözmezse, donanımsal bir arıza olabilir ve profesyonel bir teknik servise başvurulması önerilir
Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Damla' Alıntı:
Merhaba koca ekip Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @xTasarim Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Güncelleme yapılamamasının diğer nedenleri arasında yeterli saklama
Biraz daha sakin bakınca aslında çok şeyin değişebildiğini görürsün @Damla

Arda

New member
Dolandırıcı Bildirim

Herkese merhaba

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @xTasarim

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Apple sunucularında meydana gelen geçici sorunlar da güncelleme işlemlerini etkileyebilir
Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Damla' Alıntı:
Merhaba koca ekip Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @xTasarim Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Güncelleme yapılamamasının diğer nedenleri arasında yeterli saklama
Bu konuda söylediğin şeyi biraz araştırdım @Damla, çoğu kaynak benzer şeylerden bahsediyor

Defne

New member
Dolandırıcı Bildirim

Herkese merhaba

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Eski cihazlar için güncellemelerin durdurulmasının birkaç nedeni olabilir
Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Arda' Alıntı:
Herkese merhaba Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @xTasarim Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, Apple sunucularında meydana gelen
Farklı düşündüğüm çok yer var @Arda, o yüzden tamamen katılamıyorum

Can

New member
Dolandırıcı Bildirim

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @xTasarim

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• iPhone ve iPad için güncelleme olmamasının nedeni, cihazların eski sürümlerde olması olabilir. Apple, eski cihazlarda yeni iOS sürümlerini desteklemeyi durdurabilir, çünkü bu cihazlar için güncelleme sağlamak artık mümkün değildir
Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Defne' Alıntı:
Herkese merhaba Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Eski cihazlar için güncellemelerin durdurulmasının
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Defne, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Ipek

New member
Dolandırıcı Bildirim

Merhaba tartışma sevenlere

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

@xTasarim, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

Damla' Alıntı:
Bu veri seti gelecekte çok işimize yarayabilir @Damla

Sude

New member
Dolandırıcı Bildirim

Selam meraklılara

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @xTasarim

Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Bütün paylaşımları okuyunca kafamda şekillenen düşünce bu oldu

Can' Alıntı:
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @xTasarim Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir iPhone ve iPad
Haksız değilsin @Can ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Ipek' Alıntı:
Merhaba tartışma sevenlere Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın @xTasarim, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici
Bu kadar kesin konuşmak için elimizde yeterli veri yok gibi duruyor @Ipek

Defne' Alıntı:
Herkese merhaba Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Eski
Dürüst olayım @Defne, bu örnek bana pek inandırıcı gelmedi