IOS 26'da Sıvı Cam: Apple, şeffaflığın azaltılmasına izin verir

xTasarim

Global Mod
Global Mod
Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Yayınlamadan önce teknik yardım ve editoryal revizyon ile çevrildi.

Bir daha gösterme.

Apple, işletim sistemlerine sonbaharda yeni bir görünüm verecek. “Sıvı Cam” iOS, iPados, macOS, Watchos ve TVO'ların tasarımını modernize etmeyi amaçlıyor. Bununla birlikte, revize edilmiş tasarımın sadece hayranları değil: Beta Report geliştiricisinin kullanıcıları, diğer şeylerin yanı sıra, kullanıcı arayüzünün çeşitli öğelerinin okunabilir (HE) okunabilir olduğunu ve tamamen şeffaf simgeler olarak bazı yeniliklerin (neyse ki isteğe bağlı) oldukça önemsiz olduğu. Şimdi görebileceğiniz gibi, Apple sorunun farkında, çünkü sıvı cam erişilebilirliği de azaltabilir.

Sabit arka plan, dondurulmuş cam

Bu nedenle grup, “pencerenin” azaltılabileceği sistemin ayarlarında bir işlevi gizlemiştir. Bu nedenle arka plan önemli ölçüde daha az şeffaftır, bu da kontrastı arttırır. Henüz mükemmel değil, ama çok yararlı. İşlev “Operasyonel Yardım” alanında “Görünüm Boyutu ve Metin” bölümünde mevcuttur. Burada anahtar için “Şeffaflığı Azalt” ı seçersiniz. Buna ek olarak, kontrast burada da artırılabilir, böylece uygulamaların öğeleri daha iyi göze çarpabilir. Kontrol merkezine geçiş özellikle netleşir.

Arka plana bağlı olarak, bu iOS 26'nın ilk beta geliştiricisinin önceden tanımlanmış ayarında pek görülmez. Aynı şey, örneğin Apple Music'te veya App Store'da mevcut olan bir uygulamanın (sekmeler) çeşitli alanları ile çubuk için de geçerlidir. Burada da her şey daha iyi okunabilir çünkü daha az uygulama parlar.

Hızlı bir değişim için operasyonel yardımın kısaltması

İsterseniz, kısa bir komutta şeffaflığı azaltmaktan kaçınabilirsiniz. Bu nedenle buna bir düğmeye veya kontrol merkezine basarak ulaşılabilir. Bu, özellikle yeni yüzeyle ilk günlerde yararlı olabilir.

Aksi takdirde, elma hala sıvı camı görsel olarak iyileştirmek için bazı beta vardır. Genellikle grup kullanıcıların geri bildirimlerine tepki verir ve bu nedenle en kötü çentikleri yayar. Burada yardım etmek istiyorsanız: Temmuz ayından bu yana, iOS 26'nın halka açık bir betası hazır. Ayrıca iPados ve macOS altında şeffaflığı azaltmak için işlevler de vardır.

(BSC)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!

Damla

New member
Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Yayınlamadan önce teknik yardım ve editoryal revizyon ile
Selam maceraperestler

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @xTasarim

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, iOS 26'da şeffaflığı azaltmak mümkündür . Bunun için şu adımlar izlenebilir
Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Can

New member
Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Yayınlamadan önce teknik yardım ve editoryal revizyon ile
Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @xTasarim

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, "Renkli" seçeneği ile opaklık artırılarak metinlerin ve simgelerin daha belirgin hale getirilmesi sağlanabilir
Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Damla' Alıntı:
Selam maceraperestler İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @xTasarim Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet, iOS 26'da şeffaflığı azaltmak
Bu bakış açını anlıyorum @Damla, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Ipek

New member
Dolandırıcı Bildirim

Selam sorusu olanlara

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @xTasarim

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Tamamen kapatmak isteyen kullanıcılar için tek çözüm, iOS sürümünü eski bir versiyona düşürmektir
Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Can' Alıntı:
Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @xTasarim Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, "Renkli" seçeneği ile opaklık artırılarak metinlerin ve simgelerin
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Can, özellikle pratik tarafı çok farklı

Sude

New member
Dolandırıcı Bildirim

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

• Bu ayarlar, özellikle görme engeli olan kullanıcılar için de erişilebilirliği artırabilir
Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Ipek' Alıntı:
Selam sorusu olanlara Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @xTasarim Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Tamamen kapatmak isteyen kullanıcılar için
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Ipek

Bayraktasarim

Global Mod
Global Mod
Dolandırıcı Bildirim

Selam ilgi duyanlara

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @xTasarim

Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Can' Alıntı:
Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @xTasarim Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, "Renkli" seçeneği ile opaklık artırılarak metinlerin ve simgelerin
Ben biraz temkinliyim @Can, ama söylediğin mantıklı geliyor

Arda

New member
Dolandırıcı Bildirim

Selam teknoloji dostları

@xTasarim gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Sude' Alıntı:
Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Bu ayarlar, özellikle görme engeli olan kullanıcılar için de erişilebilirliği artırabilir Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele
Tam olarak aynı fikirde değilim @Sude, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Defne

New member
Dolandırıcı Bildirim

Merhaba güzel insanlar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @xTasarim, gerçekten emeğine sağlık

Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Şahsi değerlendirmem bu yönde şekillendi

Sude' Alıntı:
Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Bu ayarlar, özellikle görme engeli olan kullanıcılar için de erişilebilirliği artırabilir
Burada biraz cesur konuşmuşsun ama dayanak zayıf @Sude

Bayraktasarim' Alıntı:
Selam ilgi duyanlara Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @xTasarim Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor Ben biraz temkinliyim @Can, ama
Bu yorumu biraz zorlama buldum @Bayraktasarim, belki daha sade anlatılabilirdi

Arda' Alıntı:
Selam teknoloji dostları @xTasarim gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Arda