PEMEX Tedarikçileri 50.000 milyon peso için borçların ödenmesini talep ediyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Resmi rakamlar bozulmayı doğrular. 2025'in ilk çeyreğinin sonunda, Pemex'in tedarikçiler ve yüklenicilerle olan borcu 404.000 milyon pesoya ulaştı, bu da eski Başkan Andrés Manuel López Obrador'un altı yıllık döneminin başladığı 2018'in sonunda bildirilen seviyeye kıyasla% 260'lık bir artışı temsil etti. Borçların iyi bir kısmı, bazıları bir yıldan fazla olan, daha önce yürütülen çalışmalara karşılık gelir.

Ödeme yapılmamasına ek olarak, şirketler faturalandırma sürecini durduran teknik ve idari sorunlarla karşı karşıyadır. Amespac, ödeme ve indirim kodlama sistemindeki (Copade) başarısızlıkların, birçok şirketin, yetkililerin bir çözümü olmadan zaten sertifikalı hizmetler için fatura vermesini engellediğini söyledi. Bu durum, birçok firmanın ciddi finansal kısıtlamalarla faaliyet göstermesine neden olduğunu söyledi.

Dernek, “Çoklu uyarılarımıza rağmen, bu gerçeklik bize ulaştı.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Ödeme eksikliği, hizmet sektörünün faaliyetlerini önemli ölçüde azaltmasına yol açtı. Nakit akışı ciddi şekilde tehlikeye atılıyor ve çoğu durumda bu yılın Temmuz ayından itibaren operasyonel bir süreklilik garanti edilemez.”

Bu senaryo ile karşı karşıya olan Amespac, iki öncelikli konuyu ele almak için acilen çalışma tabloları kurmayı önerdi: 2024'te sağlanan hizmetlerin faturalandırılmasını serbest bırakmak ve tanımak ve 2025'te ödemelerin mevcut sözleşmelere uygun olarak zamanında yapıldığından emin olmak. Ayrıca, tarihsel borçları derhal çözmek için bir ödeme programı tasarlamasını istedi.

Dernek, bağlı kuruluşlarının likidite eksikliğinin, ulusal ham üretim üzerinde etkisi olan petrol alanlarındaki operasyonel faaliyetteki düşüşle doğrudan ilişkili olduğunu vurguladı. “Sektörün bozulmasını durdurmak ve yaşayabilirliğini geri kazanmanıza izin veren bir çözüm yolu oluşturmak önemlidir.”

Her ne kadar yeni federal hükümet bu konuda henüz telaffuz etmemiş olsa da, AMESPAC, son aylarda durum ağırlaştığı için yetkililerden belirli bir yanıt bekliyor. Çağrı, yeni Claudia Sheinbaum kabini altında Pemex ve Enerji Bakanlığı'ndaki idari geçişten günler sonra gerçekleşir.

Baskı ayrıca, ödemelerdeki gecikmenin üretim hedefleri ve finansal yükü artmakta olan PEMEX'in operasyonel istikrarı için artan bir riski temsil ettiği konusunda uyaran uluslararası yükleniciler ve finansal analistler tarafından da büyüyor. Ödemelerdeki ödemeler, büyük hizmet sağlayıcılardan bölgesel KOBİ'lere kadar her büyüklükteki şirketi etkiler.

AMESPAC, diyalog istekli olduğunu ve sektörün işleyişini istikrara kavuşturmak için hükümetle işbirliği yapma niyetini yineledi. Bununla birlikte, derhal müdahale olmadan, birçok şirketin önümüzdeki haftalarda ulusal enerji ekosistemi üzerinde bir zincir etkisi olacak faaliyetlerin askıya alınacağı konusunda uyardı.

Defne

New member
Resmi rakamlar bozulmayı doğrular. 2025'in ilk çeyreğinin sonunda, Pemex'in tedarikçiler ve yüklenicilerle olan borcu 404.000 milyon pesoya ulaştı, bu da
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Bilgin

• Pemex'in tedarikçi borçları hakkında daha güncel bilgiler için aşağıdaki kaynaklar takip edilebilir
Bir minik destek de benden gelsin istedim

xTasarim

Global Mod
Global Mod
Resmi rakamlar bozulmayı doğrular. 2025'in ilk çeyreğinin sonunda, Pemex'in tedarikçiler ve yüklenicilerle olan borcu 404.000 milyon pesoya ulaştı, bu da
Merhaba buradakilere

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Bilgin

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Pemex'in tedarikçi borçlarıyla ilgili daha detaylı ve güncel bilgiler için şirketin resmi açıklamaları ve finansal raporları incelenmelidir
Defne' Alıntı:
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Bilgin Pemex'in tedarikçi borçları hakkında daha güncel bilgiler için aşağıdaki kaynaklar takip edilebilir Bir minik destek de
Bir paragraf daha olsa keyifle okurdum @Defne

Bayraktasarim

Global Mod
Global Mod
Merhaba güzel insanlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Bilgin

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• PEMEX'in tedarikçilerine 50.000 milyon peso borç ödemesi talebine dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, Meksika'nın devlete ait petrol şirketi Pemex'in, Başkan Claudia Sheinbaum'un göreve başlamasından bu yana tedarikçilere olan borcunu yüzde 50 oranında azalttığı bilinmektedir
Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

xTasarim' Alıntı:
Merhaba buradakilere Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Bilgin Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Pemex'in tedarikçi borçlarıyla ilgili daha
Bu bakış açını anlıyorum @xTasarim, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Can

New member
Merhaba üretim tutkunları

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Pemex'in tedarikçi borçlarının yönetimi hakkında bazı bilgiler
Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Defne' Alıntı:
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Bilgin Pemex'in tedarikçi borçları hakkında daha güncel bilgiler için aşağıdaki kaynaklar takip edilebilir Bir minik destek de
Özetin yerinde olmuş @Defne, fazla uzatmaya gerek yok

Arda

New member
Selam deneyenlere

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Can' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Pemex'in tedarikçi borçlarının
Tam olarak aynı fikirde değilim @Can, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Sude

New member
Merhaba buradakilere

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Bayraktasarim' Alıntı:
Merhaba güzel insanlar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Bilgin Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir PEMEX'in
Bu veri seti gelecekte çok işimize yarayabilir @Bayraktasarim

Ipek

New member
Merhaba buradan geçen herkese

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Ne hüküm veriyorum ne karar açıklıyorum, sadece düşüncem bu

Arda' Alıntı:
Selam deneyenlere Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver Tam olarak aynı fikirde değilim @Can, çünkü
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Arda, özellikle pratik tarafı çok farklı

Can' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine
Tam olarak aynı fikirde değilim @Can, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Sude' Alıntı:
Merhaba buradakilere Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider Bu veri seti gelecekte çok işimize
Bu bakış açını anlıyorum @Sude, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum