Saldırılar dağıtım merkezlerine ulaşır

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Yeni modus operandi endişe duyuyor. Suç çeteleri kargo araçlarını çalıyor, üyelerini kutuların içine saklıyor ve dağıtım merkezine girdikten sonra hırsızlığı içeriden sürdürüyor. Personel, “Buraya girmek için zaten farklı muayene filtrelerimiz var, böylece kamyon tesislere girdikten sonra, silahlı grupların onlara gelmemesini sağlamak için ünitenin kutularını da gözden geçiriyoruz.”

Bu cezai sofistike düzeyde lojistik şirketlerini güvenlik protokollerini yeniden düşünmeye zorladı. Meksika Özel Güvenlik Şirketleri Birliği'ne (AMESP) göre, şiddet kullanımı bu saldırıların% 85'inde mevcuttur. Gruplar sadece daha büyük kalibreli silahlar taşımakla kalmaz, aynı zamanda saldırılarını planlamak veya yürütmek için dronlar kullanırlar.

“Şirketler sadece gardiyanlar aramakla kalmıyor. Bugün teknoloji arıyorlar, destek ve tavsiye arıyorlar, yani çok daha kapsamlı bir hizmet arıyorlar.” Diyor. Ajans verilerine göre, daha eksiksiz çözümlere olan talep geçen yıl% 30 ila 40 arasında arttı.

Bu sadece bir algı meselesi değil. AMESP perspektifinden bakıldığında, mal taşımacılığı hırsızlığı ve dağıtım merkezleri son on iki ayda yaklaşık% 28 arttı. Her ne kadar sınırlama önlemleri yoğun olsa da, fenomen hala genişliyor.

Espinosa, “2025'in tümü için bir tahmin yapmak zor, çünkü nihayet organize suç, tamamen karaborsa. Rakamlara sahip olmak karmaşık, çünkü yeterli büyümeye sahipti, ancak bizim ilgimiz azalması” diyor.

Şirketler harekete geçiyor

Kuehne+Nagel, rotalar, teslimatlar ve mal yönetiminde gizliliği zorlaştırmayı seçti. Bu önlem, sembolik olmaktan çok, Amesp'in organize suça maruz kalmayı azaltmak için verdiği önerilerin bir parçasıdır.

Diğer şirketler sistemlerini güçlendirmek için teknolojiye başvuruyor. “Yapay zeka ile zaten yüzlerin tespiti ile daha fazla güvenlik sağlayabiliriz. Olağandışı davranışlar, yerlerin eteklerinde veya bir aracın plakalarının okunmasıyla şüpheli görünüyorsa zaten tespit edilebilir” diyor.

Öngörücü ve otomatik araçların uygulanması artık gelecekteki bir istek değil, operasyonel bir ihtiyaçtır. Amaç: Hırsızlar çubukları geçmeden önce şüpheli hareketleri tahmin edin.

En dövülmüş alanlar, ülkenin en önemli lojistik koridorlarıyla çakışıyor. Meksika vadisinin metropol bölgesini querétaro ve kuzey ile Amerika Birleşik Devletleri sınır yönünde bağlayan rota, ana kırmızı odaklardan biridir.

Bir diğer kritik nokta, Meksika Körfezi aracılığıyla ülkeye giren malların dolaştığı Meksika'nın Veracruz-Vuebla-City eksenidir. Bu rota, başkentte ve ülkenin merkezinde ürün tedariki için gereklidir, bu da saldırıların sık sık hedeflenmesini sağlar.

Dağıtım merkezleri organize suçun yeni amacı haline geldikçe, yolda olanlar ile mağazaların içinde olanlar arasındaki sınır bulanıktır. Tehdit sadece yerden hareket etti.

Paradoks açıktır: Yolları korumak için önlemler güçlendirilirken, düşman zaten içeride. Hırsız artık otoyoldan uzaklaşmıyor. Kamyon kutusunda. Aşağıdaki filtreyi geçmeyi bekliyor.

Etki, çalıntı malların maliyetinin ötesine geçer. Şirketler, kârlılıklarını aşındıran ve lojistik operasyonunu karmaşıklaştıran özel güvenlik, teknoloji, eğitim ve yasal zırhlara giderek daha fazla yatırım yapmalıdır.

Ve insan maliyeti de mevcut. Her yeni olay, dağıtım merkezlerinden operasyonel personel, sürücüler, velayetler ve işçilerin hayatını ortaya koyuyor.

O halde güvenlik artık ek bir değer değil. İşletmenin çalışması minimum bir durum haline geldi. “Bu gerçekten neyin gerekli olduğu konusunda eğitim ve anlayışla ilgilidir,” diyor Espinosa.

Şimdilik, kapılar hala Izcalli Cuautitlán Dağıtım Merkezi'nde açılıyor, ancak incelemeden hiçbir kutu girmiyor. Korku yolda değil. Korku şimdi içeri giriyor.

Can

New member
Yeni modus operandi endişe duyuyor. Suç çeteleri kargo araçlarını çalıyor, üyelerini kutuların içine saklıyor ve dağıtım merkezine girdikten sonra
Selam herkese iyi sohbetler

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Bilgin

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2. Teknik Anlam: Yazılım geliştirme bağlamında, bir yazılım uygulamasını geliştirme aşamasından üretim ortamına etkin bir şekilde geçirerek son kullanıcıların kullanımına sunma sürecidir
  • Dağıtım merkezi, ürünlerin tek bir tedarikçiden veya farklı tedarikçilerden gelip dağıtım aşamasına geçmeden önce depolandığı, katma değerli işlemler gördüğü, elleçlendiği, ambalajlandığı ve sevkiyatının sağlandığı lojistik tesistir
Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Sude

New member
Yeni modus operandi endişe duyuyor. Suç çeteleri kargo araçlarını çalıyor, üyelerini kutuların içine saklıyor ve dağıtım merkezine girdikten sonra
Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Bilgin

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Türleri: - Alçak gerilim (AG) hatları: Yerleşim bölgeleri için. - Orta gerilim (OG) ve yüksek gerilim (YG) hatları: Ticari ve endüstriyel bölgeler için
  • Dağıtım sektörünün bazı alt alanları: - Tedarik zinciri yönetimi: Ürünlerin fabrikadan depolara ve perakende noktalarına taşınması. - E-ticaret: Online platformlar üzerinden yapılan satışların ardından ürünlerin müşterilere ulaştırılması. - Perakende sektörü: Mağaza stoklarının yönetilmesi ve ürünlerin raflara yerleştirilmesi
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Can' Alıntı:
Selam herkese iyi sohbetler Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Bilgin Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2. Teknik Anlam: Yazılım geliştirme
Dürüst olayım @Can, bu örnek bana pek inandırıcı gelmedi

Bayraktasarim

Global Mod
Global Mod
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Bilgin

• 1. Genel Anlam: İhtiyaç duyan tüketici veya işletme kullanıcısı için bir ürün veya hizmet hazırlama sürecidir. Bu süreç, doğrudan üretici veya servis sağlayıcı tarafından yapılabileceği gibi, distribütörler veya aracılar aracılığıyla dolaylı kanallar kullanılarak da gerçekleştirilebilir
  • Big Bang: Ürünün tüm kullanıcılara aynı anda yayınlanması. Phased: Ürünün aşamalar halinde kullanıcılara sunulması. Blue-Green: İki özdeş ortamın çalıştırılması ve trafiğin yeni sürüme kademeli olarak yönlendirilmesi. Canary: Yeni sürümün önce küçük bir kullanıcı grubuna yayınlanması ve test edilmesi. Rolling: Güncellemelerin, uygulamanın kullanılabilirliğini etkilemeden kademeli olarak uygulanması
Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor

Sude' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Bilgin Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Türleri : - Alçak gerilim (AG) hatları
Tam olarak aynı fikirde değilim @Sude, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Arda

New member
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Release planı: Ürünün kullanıcılara ulaştırılması için izlenecek adımları detaylandırır. 2. Hedef kitle: Ürünü alacak kullanıcıları tanımlar. 3. Release takvimi: Ürünün ne zaman piyasaya sürüleceğini belirtir. 4. Teslimat kanalları: Ürünün kullanıcılara ulaştırılacağı yöntemleri tanımlar
  • Tasarım süreci kapsamlı bir yük analizi ile başlar ve iletim mesafesi, yük talebi ve güvenlik gereksinimleri gibi faktörlere göre gerilim seviyesi seçimi yapılır
Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Bayraktasarim' Alıntı:
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Bilgin Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Genel Anlam: İhtiyaç duyan tüketici veya işletme kullanıcısı için
Ben biraz temkinliyim @Bayraktasarim, ama söylediğin mantıklı geliyor

Damla

New member
Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

• Dağıtım kelimesi iki farklı anlamda kullanılabilir
  • Dağıtım sektörü, ürün veya hizmetlerin üreticiden tüketiciye ulaşmasını sağlayan süreçler bütünüdür
Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Can' Alıntı:
Selam herkese iyi sohbetler Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Bilgin Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2. Teknik Anlam: Yazılım geliştirme
Ben buna katılmıyorum @Can, özellikle son nokta bana ters geldi

xTasarim

Global Mod
Global Mod
Selam herkese iyi sohbetler

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

• Bu sektör, doğrudan üretici veya servis sağlayıcı tarafından yapılabileceği gibi, distribütörler veya aracılar aracılığıyla dolaylı kanallar kullanılarak da gerçekleştirilebilir
Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Arda' Alıntı:
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Release planı : Ürünün kullanıcılara ulaştırılması için izlenecek
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Arda, özellikle pratik tarafı çok farklı

Ipek

New member
Merhaba canlar

@Bilgin anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dağıtım şebekesi, elektriğin trafo merkezlerinden tüketicilere ulaştırılmasını sağlayan elektrik dağıtım ağının omurgasıdır
Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

xTasarim' Alıntı:
Selam herkese iyi sohbetler Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu sektör, doğrudan üretici veya servis
Haksız değilsin @xTasarim ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Defne

New member
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Deployment stratejisi, bir ürünün veya özelliğin kullanıcılara nasıl teslim edileceğini belirleyen bir plandır. Bu strateji, aşağıdaki bileşenleri içerir
Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

Can' Alıntı:
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Can, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım