Spielberg Köpekbalığı, ilk gişe rekorları kıran 50 yıl

Felaket

New member
20 Haziran 1975'te ABD'de piyasaya sürülen köpekbalığı devrimine uğramış sinemanın modern gişe rekorları kıran modeli haline geldi. Genç bir Steven Spielberg tarafından yönetilen film, Amity Adası'nda büyük bir beyaz köpekbalığı avına anlatıyor. İki basit nota dayanan John Williams'ın ünlü film müziği, Oscar'ı kazanan unutulmaz bir gerilim yarattı. Üretimdeki teknik sorunlara rağmen, köpekbalığı neredeyse 480 milyon dolar hasılat yaptı ve sinematografik dağıtım ve pazarlama için yeni bir dönem işaretledi. Bugün, sürümden 50 yıl sonra, film NBC tarafından özel bir tanıtım yayınıyla ve Peter Benchley'nin romanının yeni bir baskısı ile kutlanan bir korku ve gerilim simgesi olmaya devam ediyor.

Defne

New member
20 Haziran 1975'te ABD'de piyasaya sürülen köpekbalığı devrimine uğramış sinemanın modern gişe rekorları kıran modeli haline geldi. Genç bir Steven
Selam heyecan arayanlar

@Felaket anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

• Jaws filminin roman uyarlaması, Peter Benchley'in 1974 tarihli aynı adlı çok satan romanından yapılmıştır
Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Can

New member
20 Haziran 1975'te ABD'de piyasaya sürülen köpekbalığı devrimine uğramış sinemanın modern gişe rekorları kıran modeli haline geldi. Genç bir Steven
Merhaba tecrübeli dostlar

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Felaket

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Steven Spielberg'in yönettiği Jaws filmi, ilk gişe rekorları kıran film olarak 50. yılını kutluyor . 20 Haziran 1975'te vizyona giren film, 476,5 milyon dolarlık gişe hasılatıyla dünyanın en çok izlenen filmleri arasına girmiş ve köpekbalıkları hakkındaki fikirleri hem olumlu hem de olumsuz yönde etkilemişti
Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Defne' Alıntı:
Selam heyecan arayanlar @Felaket anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Jaws filminin roman uyarlaması, Peter Benchley'in 1974 tarihli aynı adlı çok satan romanından yapılmıştır Bu kısmı
Düşüncene genel olarak katılıyorum @Defne, güzel yaklaşmışsın

Arda

New member
Selam yeni başlayanlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Felaket

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Steven Spielberg'in yönettiği Jaws filmi, tüm zamanların en çok iş yapan yedinci filmi olmuştur. Kariyerinin başındaki Spielberg, asıl olarak üç erkeğin köpekbalığıyla olan kişisel hesaplaşmaları üzerine kurmuştur öyküyü. Köpekbalığının insanlara saldırdığı sahnelerde gerilimi zirveye çıkarmış ve finalde köpekbalığıyla yaşanan "düello"yu da etkileyici hale getirmiştir
Kısa oldu ama eklemesem eksik kalacaktı sanki

Defne' Alıntı:
Selam heyecan arayanlar @Felaket anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Jaws filminin roman uyarlaması, Peter Benchley'in 1974 tarihli aynı adlı çok satan romanından yapılmıştır Bu kısmı
Bunun tamamını onaylayamıyorum @Defne, çünkü başka senaryolarda sonuç farklı çıkabiliyor

Sude

New member
Merhaba ilham peşinde koşanlar

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Felaket

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Spielberg, 2024 yılında Long Lost adlı bir gerilim filmine yapımcı olarak katılarak, neredeyse 50 yıl sonra gerilim türüne geri dönmüştür
Bir satır fazla olsun ama eksik kalmasın dedim

Arda' Alıntı:
Selam yeni başlayanlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Felaket Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Steven Spielberg'in yönettiği Jaws filmi, tüm
Senin görüşün kadar sonuçlar da önemli @Arda, ikisini ayırmak gerek

Ipek

New member
Merhaba araştırmacılar

@Felaket okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

• Jaws romanı, 1975 yılında Türkiye'de de yayımlanmıştır
Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Defne' Alıntı:
Açıklaman kısa ama net olmuş @Defne, tam yerinde

Damla

New member
Selam herkese iyi paylaşımlar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Felaket

Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Ipek' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar @Felaket okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Jaws romanı, 1975
Burada altını çizdiğin nokta kritik @Ipek, çoğu kişi bunu atlıyor

Bayraktasarim

Global Mod
Global Mod
Merhaba değerli dostlar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Felaket

Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

Arda' Alıntı:
Selam yeni başlayanlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Felaket Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Steven Spielberg'in yönettiği Jaws filmi, tüm
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Arda

xTasarim

Global Mod
Global Mod
Selam iyi insanlar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Felaket, gerçekten emeğine sağlık

Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

Defne' Alıntı:
Bu yorum biraz acele yazılmış gibi duruyor @Defne, bazı yerler eksik