Daha Fazla Warondiaogs: MacOS 26 Petzen uygulamaları Arka planda performans sergiliyor

xTasarim

Global Mod
Global Mod
“Mac'iniz bu uygulamanın beklendiği gibi bitmediğini ve hala çalıştığını anladı.” Bir uygulamanın bazı uygulamaları sonlandırma komutundan sonra arka planda gerçekleştirilmeye devam ederse, bu uyarı metni MacOS 26 Tahoo'da görünür. Apple, WWDC'nin kenarlarında buna dikkat çekti.

Mac geliştiricileri işlemleri temizlemelidir

Uygulamaların geliştirilmesinde veri koruma oturumuna göre, birisi uygulamayı kapatmaya karar verir vermez tüm uygulama işlemleri tamamlanmalıdır. Bir Apple çalışanı, süreçleri Fork, Exec veya Posix SI Spawn aracılığıyla başlatan uygulamaların altını çizdi.

MacOS'taki yeni uyarı diyaloğu arka plan uygulamalarını gösterir.

(Resim: Apple)

Bu işlemler devam ederse MacOS 26 “sezgiselliği tanır” ve bu nedenle kullanıcıyı uyarır. Bu, uygulamayı yalnızca bir kez veya her zaman zorlayan seçenekleri elde eder. Daha fazla ayrıntıdan bahsedilmedi.

MacOS 26 Tahoe'nin ilk beta testçileri uyarıyı tahriş edici olarak tanımlıyor. Örneğin, Apple Mail gibi uygulamaları veya VPN Client WireGuard veya Güvenlik Duvarı Lulu gibi araçların yapılandırma yüzeyini kapattığınızda görünüyor. Özellikle son ikisi, arka planda sürekli çalışmak için özel olarak tasarlanmıştır. Beta Wardialog'da işletim sistemi, bu uygulamaların arka planda “sensörlere veya kişisel verilere” erişebileceğinin altını çiziyor – “açık görünmese bile”.

MacOS'ta giderek daha fazla warondialog

Apple'ın MacOS 26 Tahoe için planladığı tek yeni Wardiyalog değil: Notlara erişim, gelecekte kullanıcı tarafından açıkça iptal edilmelidir. Şimdilik, Eylül ayında görünmesi gereken işletim sisteminin son sürümünde göründüğü gibi açık kalıyor. İOS'ta, talebin tanıtımı kaba ve başlangıçta büyük bir Wardiyal fanından sürekli bir yangına yol açtı. Son yıllarda, Apple her zaman işletim sistemine yeni soruşturmalar ve uyarıları entegre etmiştir, profesyonel kullanıcıların giderek daha sinir bozucu oldukları ve yeni başlayanlar için anlaşılması zordur.

(LBE)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!