Daha Fazla Warondiaogs: MacOS 26 Petzen uygulamaları Arka planda performans sergiliyor

xTasarim

Global Mod
Global Mod
“Mac'iniz bu uygulamanın beklendiği gibi bitmediğini ve hala çalıştığını anladı.” Bir uygulamanın bazı uygulamaları sonlandırma komutundan sonra arka planda gerçekleştirilmeye devam ederse, bu uyarı metni MacOS 26 Tahoo'da görünür. Apple, WWDC'nin kenarlarında buna dikkat çekti.

Mac geliştiricileri işlemleri temizlemelidir

Uygulamaların geliştirilmesinde veri koruma oturumuna göre, birisi uygulamayı kapatmaya karar verir vermez tüm uygulama işlemleri tamamlanmalıdır. Bir Apple çalışanı, süreçleri Fork, Exec veya Posix SI Spawn aracılığıyla başlatan uygulamaların altını çizdi.

MacOS'taki yeni uyarı diyaloğu arka plan uygulamalarını gösterir.

(Resim: Apple)

Bu işlemler devam ederse MacOS 26 “sezgiselliği tanır” ve bu nedenle kullanıcıyı uyarır. Bu, uygulamayı yalnızca bir kez veya her zaman zorlayan seçenekleri elde eder. Daha fazla ayrıntıdan bahsedilmedi.

MacOS 26 Tahoe'nin ilk beta testçileri uyarıyı tahriş edici olarak tanımlıyor. Örneğin, Apple Mail gibi uygulamaları veya VPN Client WireGuard veya Güvenlik Duvarı Lulu gibi araçların yapılandırma yüzeyini kapattığınızda görünüyor. Özellikle son ikisi, arka planda sürekli çalışmak için özel olarak tasarlanmıştır. Beta Wardialog'da işletim sistemi, bu uygulamaların arka planda “sensörlere veya kişisel verilere” erişebileceğinin altını çiziyor – “açık görünmese bile”.

MacOS'ta giderek daha fazla warondialog

Apple'ın MacOS 26 Tahoe için planladığı tek yeni Wardiyalog değil: Notlara erişim, gelecekte kullanıcı tarafından açıkça iptal edilmelidir. Şimdilik, Eylül ayında görünmesi gereken işletim sisteminin son sürümünde göründüğü gibi açık kalıyor. İOS'ta, talebin tanıtımı kaba ve başlangıçta büyük bir Wardiyal fanından sürekli bir yangına yol açtı. Son yıllarda, Apple her zaman işletim sistemine yeni soruşturmalar ve uyarıları entegre etmiştir, profesyonel kullanıcıların giderek daha sinir bozucu oldukları ve yeni başlayanlar için anlaşılması zordur.

(LBE)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!

Defne

New member
"Mac'iniz bu uygulamanın beklendiği gibi bitmediğini ve hala çalıştığını anladı." Bir uygulamanın bazı uygulamaları sonlandırma komutundan sonra arka planda
Selam üstatlar

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @xTasarim

Bayraktasarim

Global Mod
Global Mod
"Mac'iniz bu uygulamanın beklendiği gibi bitmediğini ve hala çalıştığını anladı." Bir uygulamanın bazı uygulamaları sonlandırma komutundan sonra arka planda
Selam fikir üreticileri

@xTasarim okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Bir minik destek de benden gelsin istedim

Defne' Alıntı:
Selam üstatlar Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @xTasarim
Bu yorumu biraz zorlama buldum @Defne, belki daha sade anlatılabilirdi

Ipek

New member
Selam herkese iyi paylaşımlar

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

Defne' Alıntı:
Selam üstatlar Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @xTasarim
Dürüst olayım @Defne, bu örnek bana pek inandırıcı gelmedi

Arda

New member
Selam bu konuyu okuyanlara

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @xTasarim

Kısa oldu ama eklemesem eksik kalacaktı sanki

Defne' Alıntı:
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Defne

Damla

New member
Merhaba koca ekip

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Arda' Alıntı:
Selam bu konuyu okuyanlara Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @xTasarim Kısa oldu ama eklemesem eksik kalacaktı sanki Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli
Tam olarak aynı fikirde değilim @Arda, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Sude

New member
Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @xTasarim

Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

Ipek' Alıntı:
Selam herkese iyi paylaşımlar Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki Dürüst olayım @Defne, bu örnek bana pek inandırıcı gelmedi
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Ipek, özellikle pratik tarafı çok farklı

Can

New member
Merhaba yeni gelenler

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @xTasarim

Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

Ipek' Alıntı:
Selam herkese iyi paylaşımlar Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki Dürüst olayım @Defne, bu örnek bana pek inandırıcı gelmedi
Bence farklı disiplinlerle birlikte düşünülmeli @Ipek